Παρεμβάσεις του Χρήστου Κατσώτη, βουλευτή & μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στην ΕΡΤ1: Οι εργαζόμενοι να μην επιτρέψουν την κατάθεση του αντεργατικού νομοσχεδίου


0
(0)

Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο έκτρωμα “απογειώνει” τις παρεμβάσεις όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, που χτύπησαν και ανέτρεψαν βήμα-βήμα τις εργατικές κατακτήσεις από τη δεκαετία του ’90, με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη Λευκή Βίβλο. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 το πρωί της Κυριακής 16 Μάη.

Η κυβέρνηση λέει ότι κατοχυρώνει το 8ωρο, αλλά ο εργαζόμενος καλείται να δουλέψει 10 ώρες τη μέρα και αν δεν το δέχεται θα απολύεται, σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Σήμερα, στην αγορά εργασίας όποιος απαιτεί να δουλεύει με σταθερό ημερήσιο χρόνο απολύεται, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δεχθούν τη μετατροπή των όρων εργασίας με ένα μωσαϊκό εργασιακών σχέσεων (ευέλικτες σχέσεις, συμβάσεις μιας μέρας κλπ.) που δημιούργησαν και θεσμοθέτησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατήργησε ποτέ το νόμο του ΠΑΣΟΚ του 2011 που εισήγαγε τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας αλλά αντίθετα επέβαλλε 12ωρο στους γιατρούς και 9ωρο στους εργαζόμενους του ΟΣΕ.

Σημείωσε πως ο απλήρωτος χρόνος θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, η κάρτα εργασίας ουσιαστικά θέτει σε εφαρμογή την ευρωπαϊκή οδηγία για ενεργό και ανενεργό χρόνο, που δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να επιβάλει 13 ώρες εργασίας στους εργαζόμενους. Για να περάσουν αυτά τα μέτρα, η κυβέρνηση θέλει να χτυπήσει ακόμα παραπέρα το εργατικό λαϊκό κίνημα  με τις ρυθμίσεις που επιχειρούν να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία, διώκουν αυτούς που περιφρουρούν την απεργία και επιβάλουν ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων με το μητρώο των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουν αυτά τα μέτρα, μέσα από τον αγώνα τους με τα σωματεία και τα συνδικάτα να απαιτήσουν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή, κατέληξε ο Χρ. Κατσώτης.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.