Παρεμβάσεις του Ν. Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στον τ/σ Open: Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σημαίνει απεμπλοκή και αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Οκτωβρίου 2021 by manos (seo)-admin

Τα παιχνίδια των ανταγωνισμών ανάμεσα στην ελληνική και τουρκική αστική τάξη είναι τμήμα ενός σφοδρότατου ανταγωνισμού ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσία, Κίνα, επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο κανάλι «Open» το πρωί της Παρασκευής 8 Οκτώβρη.

Σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση με την επιλογή της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της θέσης της αστικής τάξης, για να συμμετάσχει στο πλιάτσικο των λαών της περιοχής, εμπλέκει τη χώρα όλο και περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και με την Ελληνογαλλική Συμφωνία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.  Πρόσθεσε πως οι εξοπλισμοί που περιλαμβάνονται στη Συμφωνία, εξυπηρετούν  τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και όχι την άμυνα και την εδαφική ακεραιτότητα της χώρας.

Αναδεικνύοντας την υποκρισία που έχουν τα επιχειρήματα ότι αυτού του είδους οι λυκοσυμμαχίες θα στηρίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα, υπογράμμισε πως το κυρίαρχο για ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Γαλλία και τους άλλους «συμμάχους» είναι να παραμείνει η Τουρκία στη ΝΑΤΟική συμμαχία και να αποσπαστεί από τη ρωσική επιρροή. Οι σχεδιασμοί τους είναι η συνδιαχείριση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ είναι δεδομένο πως αυτές οι δυνάμεις δεν αποτελούν παράγοντα σταθεροποίησης στην περιοχή, όπως είπε.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι η Ελληνογαλλική Συμφωνία είναι επικίνδυνη, δεν διασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, δεν αντιμετωπίζει την τουρκική προκλητικότητα και βάζει σε κίνδυνο τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σημαίνει απεμπλοκή και αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες, σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

“Άνθρακας ο θησαυρός” των κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη των λαϊκών νοικοκυριών, αφού η κυβέρνηση αφήνει στο απυρόβλητο τόσο τους δυσβάσταχτους φόρους στα καύσιμα, όσο και την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου που ευθύνονται για την ενεργειακή φτώχεια.

Είναι πρόκληση η κυβέρνηση να εμφανίζει την “ενεργειακή κρίση” ως ένα περίπου “εξωγενές φαινόμενο”, ενώ είναι ακριβώς η πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας και της λεγόμενης “πράσινης μετάβασης”, που οδηγεί στην εξάρτηση απ’ τις διακυμάνσεις της διεθνούς αγοράς, κάτι που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις.

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών είναι να κάνει δεκτή την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια.

ΑΘΗΝΑ 08/10/2021                                               ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου Για την αγωγή της υπουργού “Παιδείας” στην ΑΔΕΔΥ

Η αυταρχική κατρακύλα της υπουργού “Παιδείας” είναι ένδειξη φόβου από τη μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις συλλογικά οργανωμένες κινητοποιήσεις τους, ενάντια σ’ ένα σχολείο, όπου όλα θα πωλούνται και όλα θα αγοράζονται. Η επίδειξη πυγμής από την κυβέρνηση και το υπουργείο “Παιδείας”, με τις αλλεπάλληλες αγωγές, δείχνει ότι στόχος τους είναι το νέο χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, με βάση τον αντιδραστικό νόμο.

Μοναδική απάντηση είναι να στηριχτούν από όλο τον λαό και σε όλη την Ελλάδα, τα συλλαλητήρια και η απεργία τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.