Παρεμβάσεις εκπροσώπων του ΚΚΕ στα ΜΜΕ για θέματα της επικαιρότητας


Τελευταία ενημέρωση 4 μήνες by energinews (admin)

-Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ & υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, στην ΕΡΤ1: Καμία αναμονή στο έγκλημα στην Υγεία, να δοθεί μαχητική απάντηση

https://youtu.be/4oeS_cy-QjI

Καμία αναμονή στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στην Υγεία, να δοθεί μαχητική απάντηση, καλούμε στη μαζική κινητοποίηση το απόγευμα στις 7.30 στο υπουργείο Υγείας, τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ1.

Σημείωσε ότι έχει κουραστεί ο λαός να ακούει προεκλογικά εξαγγελίες για την Υγεία και μετά να αγωνιά αν θα φτάσει το ασθενοφόρο και έκανε λόγο για διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για τους νεκρούς.

Εντοπίζοντας τις βαθύτερες αιτίες του προβλήματος, υπογράμμισε:

Η 1η αφορά την επιχειρηματική λειτουργία του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία που για να θησαυρίζει προϋπόθεση είναι να είναι υποβαθμισμένο το δημόσιο σύστημα και η δεύτερη είναι η επιχειρηματική λειτουργία του ίδιου του δημόσιου συστήματος Υγείας χωρίς το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, με εξαντλητικές υπερωρίες που είναι επικίνδυνες για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς.

Η θέση του ΚΚΕ, υπογράμμισε, είναι ριζικά διαφορετική καθώς δεν αντιμετωπίζει την Υγεία και το Φάρμακο σαν εμπορεύματα και είναι υπέρ της κατάργησης της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και για ουσιαστικές μόνιμες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα και όχι οικονομικές των 700 ευρώ που προκηρύσσουν  οι κυβερνήσεις.

Για την επόμενη μέρα των εκλογών, τόνισε πως ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι δεσμευμένα στις απαιτήσεις της ΕΕ για την ελληνική οικονομία, για ματωμένα πλεονάσματα και για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων και των επενδυτών. Αυτά τα κόμματα, υπογράμμισε, δεσμεύονται ότι δεν θα τα πάρουν από τους εφοπλιστές που έχουν φοροασυλία, ούτε από τις τράπεζες που έχουν τον αναβαλλόμενο φόρο, ούτε από τις εισηγμένες εταιρείες που δεν φορολογούνται στην Ελλάδα. Θα τα πάρουν από τους αυτοαπασχολούμενους με αύξηση της φοροληστείας μέσω του ψηφιακού έλεγχου και από τον λαό μέσω του ΕΝΦΙΑ και των έμμεσων φόρων.

Πρόσθεσε ότι δεν θα τα δώσουν για αυξήσεις στους μισθούς αφού οι 3ετίες θα είναι παγωμένες, ούτε για στήριξη για τις τιμές στην Ενέργεια και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Απάντηση στο κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα είναι η μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση του ΚΚΕ για να αποτραπούν μέτρα και να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής.

–Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ & υποψήφιος βουλευτής Αν. Αττικής, στο ρ/φ Παραπολιτικά: Πιο ισχυρό ΚΚΕ όχι για σόου στη Βουλή, αλλά για μάχες έξω στους λαϊκούς αγώνες

https://youtu.be/UIcgg9V0-v8

«Το ΚΚΕ δεν ζητά υψηλό ποσοστό για να κάνει σόου στη Βουλή, αλλά για να δίνει τη μάχη έξω από τη Βουλή, στους λαϊκούς αγώνες, εκεί όπου υπάρχουν προβλήματα στον κόσμο, για να υπάρχουν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ασθενοφόρα ΕΚΑΒ, για να μην παίρνουν τα σπίτια του κόσμου τα funds με τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις». Αυτό επισήμανε ο Γιάννης Γκιόκας, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Αν. Αττική, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM 90.1» το πρωί της Πέμπτης 8 Ιούνη.

Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά του ΚΚΕ με τα κόμματα που αυτοχαρακτηρίζονται αντισυστημικά, αλλά με την πρακτική τους και τη δράση τους στηρίζουν το σάπιο σύστημα που ζούμε, σημείωσε, προσθέτοντας ότι το κόμμα της Ζ. Κωνσταντοπούλου, δεν κάνει αντιπολίτευση αλλά σόου και είναι από εκείνα τα κόμματα που βάζουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική.

«Δεν την γνωρίζουμε τώρα την κα Κωνσταντοπούλου, το εξάμηνο που ήταν πρόεδρος της Βουλής, το ΚΚΕ είχε καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και αυτή την πρόταση την καταχώνιασε σε κάποιο γραφείο, δεν την έφερε ποτέ στην Ολομέλεια και δεν συζητήθηκε ποτέ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Γκιόκας, αντίθετα έλεγε πως οι υποσχέσεις για «κατάργηση των μνημονίων, ήταν ένα σχήμα λόγου».

Υπενθύμισε ακόμα ότι η Ζ. Κωνσταντοπούλου ήταν αυτή «που έδινε μάχες για να έρχονται στη Βουλή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να ψηφίσουν», αναφέροντας πως «στη φιλόξενη στέγη των ΜΜΕ, όπου εμφανίζεται συχνά, δεν έχει πει τίποτα για τα σοβαρά προβλήματα που βασανίζουν τον ελληνικό λαό, δεν έχει πει τίποτα για το Ταμείο Ανάκαμψης, τη φορολογική πολιτική, για τα προβλήματα του κόσμου, για τα ζητήματα της Υγείας, της εξωτερικής πολιτικής, μόνο αερολογίες».

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών, ο Γ. Γκιόκας σημείωσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα υλοποιήσει τα 350 ανελαστικά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνει το Ταμείο Ανάκαμψης, θα συνεχίσει την άδικη ταξική φορολογική πολιτική, θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για τα ματωμένα πλεονάσματα και όλα αυτά με τη συναίνεση μίας βολικής αντιπολίτευσης, αφού στα μεγάλα στρατηγικά θέματα συμφωνούν, όπως αποδείχθηκε άλλωστε και στην προηγούμενη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει το 50% των νόμων της κυβέρνησης της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 70%.

Το ΚΚΕ θέλει να διατηρήσει και να αυξήσει τα ποσοστά που πήρε στις τελευταίες εκλογές για να ασκήσει μία μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, σημειώνοντας πως στις εκλογές της 21ης Μαΐου, εκτός από την άνοδο σε ψήφους και ποσοστά του ΚΚΕ, σημαντικά ήταν και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως η κατάκτηση της τρίτης θέσης του ΚΚΕ στην Αττική με υψηλά ποσοστά σε εργατικές – λαϊκές γειτονιές.

–Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ & υποψήφιος βουλευτής Α’ Πειραιά, στο Mega: «Χαστούκι» στα κοστολογημένα προγράμματα οι νεκροί – Η ζωή δεν είναι κόστος

https://youtu.be/BBH90gLN0PU

«Χαστούκι» στα περί κοστολογημένων προγραμμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι οι νεκροί χωρίς ασθενοφόρο σε Κω και Νέα Μάκρη, η υγεία και η ζωή δεν είναι κόστος, τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Πειραιά, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο «MEGA».

Σημείωσε ότι σε ολόκληρο τον Πειραιά υπάρχουν μέρες που είναι διαθέσιμο ένα ασθενοφόρο, ανέφερε και υπογράμμισε ότι όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν έχουν ευθύνη για αυτή την κατάσταση, που έκλεισαν το Νοσοκομείο Λοιμωδών και δεν έφτιαξαν δημόσιο νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική, αλλά έφτιαξαν νοσοκομείο ΑΕ στη Σαντορίνη!

Όσο για το Ταμείο Ανάκαμψης, που ευαγγελίζονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Αμπατιέλος τόνισε ότι πουθενά δεν γράφει για την Υγεία παρά μόνο πώς θα μοιραστεί νέο πακέτο δισ. ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Μόνο το ΚΚΕ είναι το αντίπαλο δέος απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι συμπολίτευση-αντιπολίτευση, σημείωσε.

Αναφέρθηκε στη Ναυπηγοεπισκευστική Ζώνη Περάματος και στον νεκρό εργάτη, υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους είναι ένα βήμα πριν γίνει υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και με μέτρα προστασίας των εργατών, που δεν είχαν κάνει υποχρεωτική ούτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Παρέμβαση του υποψήφιου βουλευτή Γιάννη Δελή στον υπηρεσιακό υπουργό Παιδείας για την διευκόλυνση των εκπαιδευτικών στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος

Download (DOC, 20KB)

Download (DOC, 16KB)

Δελτίο Τύπου από την περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη φαρμακοβιομηχανία “Pfizer”

Download (DOC, 38KB)

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις του Σπ. Πνευματικού, υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου

Download (DOC, 20KB)

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από τη συνάντηση με τον Σύλλογο Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών

Download (DOC, 28KB)

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης

Download (DOC, 71KB)

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.