Παρεμβάσεις εκπροσώπων του ΚΚΕ στα ΜΜΕ για θέματα της επικαιρότητας


Τελευταία ενημέρωση 9 Αυγούστου 2022 by manos (ceo)-admin

— Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM»: Κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, στο πλαίσιο ισχυρών ανταγωνισμών, με την προτροπή ΝΑΤΟ και ΗΠΑ.

https://youtu.be/frr2cGhOnNM

Τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για το επικίνδυνο και σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων, κατήγγειλε ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας την Τρίτη 9 Αυγούστου, στο ραδιόφωνο του «Real FM».

Σημείωσε πως η επίκληση του όρου της εθνικής ασφάλειας, εκ μέρους της κυβέρνησης, χωράει τα πάντα και χειροτερεύει ακόμα περισσότερο το πλαίσιο σε βάρος των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Σημείωσε πως αυτό αποδεικνύεται και από τη σημαντική αύξηση των παρακολουθήσεων κάθε χρόνο, που για φέτος έχουν φθάσει τις 15.000. Υπενθύμισε πως το 2019 πέρασε νόμος με τις ψήφους όλων των αστικών κομμάτων για τη λεγόμενη προστασία των προσωπικών δεδομένων που, στην ουσία, άφηνε ανοιχτές τις πόρτες για να μην προστατεύονται τα ατομικά δικαιώματα, στο πολυδαίδαλο πλαίσιο της ΕΕ.

Κατήγγειλε ακόμα πως ο όρος «ασφάλεια» χωράει τα πάντα, από τη λήψη αντιτρομοκρατικών μέτρων, την πάταξη του ριζοσπαστισμού και μάλιστα σε συνθήκες πολέμου έως και τη δράση μυστικών υπηρεσιών. Υπενθύμισε πως μόλις τον Μάιο, στην Ισπανία αποκαλύφθηκε ότι με παράνομα λογισμικά, όπως το Πήγασος, παρακολουθούνταν πολιτικοί και ακαδημαϊκοί της Καταλονίας.

Υπενθύμισε πως το ΚΚΕ από το 2016 ακόμα είχε καταγγείλει τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό του κέντρο από συνολικά 13 χώρες, και ακόμα συγκεκριμένες απαντήσεις δεν έχουν δοθεί.

Στην Εξεταστική Επιτροπή που πρόκειται να συσταθεί, το ΚΚΕ χωρίς αυταπάτες θα επιχειρήσει να αναδείξει τα προβλήματα που προκύπτουν από το θεσμικό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις, καλώντας τον λαό με τη δράση του να αποτρέψει αυτή την κατάσταση,

Ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, με την αναμενόμενη έξοδο σήμερα του τουρκικού γεωτρύπανου στο Αιγαίο και τις δηλώσεις Ακάρ, ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε πως πρόκειται για μία κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας, που γίνεται στο πλαίσιο ισχυρών ανταγωνισμών με την προτροπή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο και την Ελλάδα να έχει αναλάβει το ρόλο του σημαιοφόρου των νατοικών σχεδιασμών.

Η λύση δεν είναι το βάθεμα της εμπλοκής σε αυτούς τους σχεδιασμούς αλλά η αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

— Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89»: Παραμένει στο απυρόβλητο το επικίνδυνο πλαίσιο που επιτρέπει τις παρακολουθήσεις

https://youtu.be/27pzKhNz77s

Το ΚΚΕ, ζητάει να διαλευκανθεί πλήρως το ζήτημα που έχει προκύψει με τις νέες καταγγελίες για τις παρακολουθήσεις, αλλά και από τις καταγγελίες που έχει κάνει το ΚΚΕ, για τις συνακροάσεις του τηλεφωνικού του κέντρου για τις οποίες δεν έχει υπάρξει απάντηση, σημείωσε ο Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89».

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ, δεν είναι αισιόδοξο ότι θα αλλάξει κάτι ως προς το καλύτερο, για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού από την όποια διερεύνηση, καθώς η συζήτηση που έχει αρχίσει, δεν αφορά την ουσία, αλλά μια κούφια αντιπαράθεση περί «προοδευτικών» και «συντηρητικών» παρακολουθήσεων. Υπογράμμισε παράλληλα το γεγονός ότι παραμένει στο απυρόβλητο, το σκοτεινό και επικίνδυνο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια και καθιστά τον καθένα εν δυνάμει στόχο παρακολούθησης.

— Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84»: Το εργατικό – λαϊκό κίνημα να στείλει στον κάλαθο των αχρήστων το αντιλαϊκό κατασταλτικό οπλοστάσιο

https://youtu.be/C7i5EjX9p5M

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις δεν ξεπλένονται από τις παραιτήσεις που έγιναν τόνισε ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας την Τρίτη 9 Αυγούστου στον «Αθήνα 9,84».

Χαρακτήρισε κωμικές τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι όλα αυτά γίνονται για να κρύψουν την ουσία: Το διαχρονικό και πολύ επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο που εδώ και τόσα χρόνια ευθύνεται για τη δράση διαφόρων σκοτεινών κέντρων και μηχανισμών για τη διόγκωση και νομιμοποίηση, εντός και εκτός εισαγωγικών, των παρακολουθήσεων.

Ο Π. Αλέπης έκανε λόγο για βαθιά αντιλαϊκή και κατασταλτική πρακτική τονίζοντας ότι πρέπει να αλλάξει αυτό το θεσμικό πλαίσιο που έχει γίνει λάστιχο με αφορμή διάφορα ζητήματα. Επεσήμανε ότι οι οδηγίες της ΕΕ έρχονται να υπηρετήσουν αυτή την πρακτική προσθέτοντας ότι μόνο το ΚΚΕ έχει καταγγείλει και καταψηφίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ από το 2016 έχει καταγγείλει συνακροάσεις στο κτίριο της ΚΕ, και ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η τωρινή της ΝΔ, έχουν δώσει απαντήσεις.

Ο Π. Αλέπης τόνισε ότι το αντιλαϊκό κατασταλτικό οπλοστάσιο δυναμώνει και είναι υπόθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος να το στείλει στον κάλαθο των αχρήστων, να το αντιπαλέψει και να υπερασπίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.