Παρεμβάσεις εκπροσώπων του ΚΚΕ στα ΜΜΕ για θέματα της επικαιρότητας


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Ιουνίου 2022 by manos (seo)-admin

Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν σε βασικές πολιτικές επιλογές και τσακώνονται για το ποιος θα κάνει μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ταξική αντιλαϊκή πολιτική, σχολίασε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ το πρωί της Παρασκευή στο «Open».

Τόνισε ότι συμφωνούν να φοροαπαλλάσσονται οι ακτοπλόοι εφοπλιστές για το πετρέλαιο, ενώ αντίθετα ο λαός το πληρώνει πανάκριβα τα καύσιμα και πρόσθεσε ότι συμφωνούν στη ΝΑΤΟική διεύρυνση προς τα σύνορα της Ρωσίας και στις κυρώσεις κατά της Μόσχας που επίσης τις πληρώνει πολύ ακριβά ο λαός. Σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν δίνει καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και σημείωσε ότι είναι ύποπτη η διακίνηση τέτοιου είδους αναφορών διότι στοχεύουν στον εγκλωβισμό ενός κόσμου.

Ακόμα σχολίασε πως όταν τα δυο αυτά κόμματα ταυτίζονται στις βασικές πολιτικές επιλογές τότε είναι η συζήτηση θα είναι για τα δάνεια του Μητσοτάκη και τα ακίνητα του Παπαδημούλη.

Αναφερόμενος στα «Πόθεν έσχες» που δημοσιοποιήθηκαν χθες σημείωσε ότι το ΚΚΕ έχει ανοιχτά σε όλους τους ελέγχους τα οικονομικά του δεδομένα, τα δάνεια του που έχουν μειωθεί δραστικά και εξυπηρετούνται.

Πρόσθεσε ότι το 80% των ληξιπρόθεσμων οφειλών αφορούν ένα 8% που χρωστά δισεκατομμύρια και οι τωρινοί και οι προηγούμενοι κυβερνώντες κυνηγούν τους μικροκαταθέτες.

–Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στην ΕΡΑ: Με ισχυρό ΚΚΕ για να μπουν εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής

Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι άγονη και προσπαθεί να συγκαλύψει τη σύμπλευση που έχουν σε στρατηγικές επιλογές, επισήμανε ο Ν. Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Α΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

Σημείωσε πως χαρακτηριστικό παράδειγμα της σύμπλευσής τους είναι η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, που επιβεβαιώνεται ότι αποδέχονται τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, εμπλέκοντας ακόμα βαθύτερα τη χώρα μας σε αυτούς.

Ερωτηθείς για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμμετέχει σε καμία κυβέρνηση που έχει ως δεδομένη την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, τις αντιλαϊκές ράγες του ευρωμονόδρομου και του ευρωατλαντισμού. Τα τρία κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μπορεί να σχηματίσουν κυβερνήσεις συνεργασίας, γιατί η ενοποιητική τους βάση είναι η πολιτική της ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό που έχει σημασία προς τις εκλογές, συνέχισε, είναι να ενισχυθεί η οργάνωση της πάλης του λαού και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, με ισχυρό ΚΚΕ που θα φέρει σε δύσκολη θέση την όποια κυβέρνηση προκύψει, ώστε να μην εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Οι γνωστές ανέξοδες διατυπώσεις σε κείμενα της ΕΕ, για τις οποίες πανηγυρίζει η κυβέρνηση, δεν μπορούν να κρύψουν ότι η αντιμετώπιση της Τουρκίας ως “στρατηγικού συμμάχου”, τόσο της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ, είναι αυτή που τροφοδοτεί τη στάση και τις διεκδικήσεις του τουρκικού κράτους.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.