Παρεμβάσεις εκπροσώπων του ΚΚΕ για θέματα της επικαιρότητας (video)


Τελευταία ενημέρωση 12 Αυγούστου 2022 by manos (ceo)-admin

Θ. Χιώνης στο Kontra: Ο λαός να μην νομιμοποιήσει την ιδέα ότι μπορεί να γίνεται στόχος παρακολούθησης

https://youtu.be/0l156L6gduY

Λ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΑΛΑΒΑΝΟΣ στη τηλεόραση του Ant1: Ο ελληνικός λαός να μη νομιμοποιήσει καμία προσπάθεια υποκλοπής

https://youtu.be/ApRFY_wMiXU

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ στον REAL FM: Το πλαίσιο της ΕΕ για τις παρακολουθήσεις έχει στόχο το λαό και τις ελευθερίες του (AUDIO)
ΘΟΔΩΡΗΣ ΧΙΩΝΗΣ
Ο λαός να μην νομιμοποιήσει την ιδέα ότι μπορεί να γίνεται στόχος παρακολούθησης ανα πάσα στιγμή

Καραμπινάτο σκάνδαλο και πραγματικό βούρκο, χαρακτήρισε τις εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο Kontra το βράδυ της Τετάρτης. Υπογράμμισε ότι η υπόθεση έχει ως πυρήνα το πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από οδηγίες της ΕΕ, την εθνική νομοθεσία, αλλά και διακρατικές συμφωνίες οι οποίες βάζουν στο στόχαστρο δικαιώματα και ελευθερίες του λαού, το οποίο όμως παραμένει στο απυρόβλητο από την αντιπαράθεση.
Ο Θ. Χιώνης τόνισε ότι το ΚΚΕ διαχρονικά έχει καταγγείλει και και έχει καταψηφίσει τα νομοσχέδια και τις οδηγίες, την ώρα που τα υπόλοιπα κόμματα έχουν βάλει και το χεράκι τους και τη ψήφο τους για να διαμορφωθεί αυτό το επικίνδυνο πλαίσιο μέσα στο οποίο ο καθένας και η καθεμιά είναι εν δυνάμει υπό παρακαλούθηση.
Η αντιπαράθεση Κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κρύβουν το θεσμικό πλαίσιο που κρατάει στο σκοτάδι διάφορα κέντρα, μηχανισμούς, υπηρεσίες επίσημες και ανεπίσημες εγχώριες και ξένες, υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να κανείς να νομιμοποιήσει την ιδέα ότι μπορεί ναι είναι στόχος παρακολούθησης, άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του, αλλά και υποκλοπής των προσωπικών του δεδομένων.

Λ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Ο ελληνικός λαός να μη νομιμοποιήσει καμία προσπάθεια υποκλοπής των προσωπικών του δεδομένων

Το απαράδεκτο και σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί και επιτρέπει να γίνονται οι παρακολουθήσεις έχει τις υπογραφές όλων των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει σημείωσε ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στον ΑΝΤ – 1, την Πέμπτη 11 Αυγούστου. Πρόσθεσε ότι καθιστά όλους τους εργαζόμενους στόχους παρακολούθησης και τόνισε ότι αυτό δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί.
Ο Λ. Νικολάου – Αλαβάνος επεσήμανε ότι έχουν μεγάλη σημασία οι καταγγελίες του Ν. Ανδρουλάκη και αποδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στις καταγγελίες του ΚΚΕ από το 2016 για συνακροάσεις στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και στηλίτευσε το γεγονός ότι στη χθεσινή εκπομπή ο Γ. Κατρούγκαλος όταν του τέθηκε το ερώτημα, απάντησε πως κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχαν «αδιάσειστα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις». Ο Λ. Νικολάου – Αλαβάνος υπενθύμισε το πόρισμα της ΑΔΑΕ εκείνης της περιόδου, το οποίο παρουσιάστηκε και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το οποίο έλεγε ότι έγιναν δεκάδες κλήσεις, με τεχνολογία παραποίησης της προέλευσης, εμφανιζόμενες από πάνω από 17 ξένες χώρες, πράγμα το οποίο σηματοδοτεί αυξημένες τεχνικές γνώσεις και δυνατότητες αυτών που την έκαναν. Tο γεγονός ότι δε διερευνήθηκαν ήταν απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
Τόνισε ότι για το ΚΚΕ είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο να γίνονται παρακολουθήσεις και ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να νομιμοποιήσει καμία τέτοια προσπάθεια υποκλοπής των προσωπικών του δεδομένων.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΥΡΜΟΥΛΗΣ
Το πλαίσιο της ΕΕ για τις παρακολουθήσεις έχει στόχο το λαό και τις ελευθερίες του
Καμία ουσιαστική απάντηση για το τι ακριβώς είχε γίνει στο τηλεφωνικό κέντρο της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος το 2016, δεν έχει υπάρξει παρά το γεγονός πως έχουν περάσει δύο κυβερνήσεις και το ότι υπήρχαν πάρα πολύ σοβαρά στοιχεία, ανέφερε ο Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που μίλησε στον «REAL FM».
Σημείωσε ότι «με ευθύνη της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων, έχει διαμορφωθεί τα τελευταία τουλάχιστον 25 χρόνια, μέσα από κοινοτικές οδηγίες, νόμους, διακρατικές συμφωνίες, ένα πολυδαίδαλο, σκοτεινό, δύσοσμο και επικίνδυνο νομικό θεσμικό πλαίσιο το οποίο καθιστά τον καθένα από εμάς εν δυνάμει στόχο μιας παρακολούθησης ή υποκλοπής και όλα αυτά με το γράμμα του νόμου. Και ξέρετε, τα προσχήματα δεν λείπουν. Άλλοτε είναι η προάσπιση της εθνικής ασφάλειας, που επικαλούνται και στο ζήτημα του κ. Ανδρουλάκη, άλλοτε η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, άλλοτε η καταπολέμηση του ριζοσπαστισμού κλπ» και πρόσθεσε πως τα κείμενα της ΕΕ είναι η νομιμοποιητική βάση για όσα ζούμε σήμερα. «Όταν ψηφίζονταν στο ευρωκοινοβούλιο ή όταν ενσωματώνονταν στην εθνική νομοθεσία, μόνο το ΚΚΕ τα κατήγγειλε, μόνο εμείς τα αποκαλύπταμε και τα καταψηφίζαμε » συμπλήρωσε και είπε πως λέγαμε στο λαό πως «όλο αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο έχει πρώτα απ’ όλα στο στόχαστρο τον ίδιο, τα δικαιώματα, τους αγώνες και τις ελευθερίες του».
Στάθηκε στις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, τονίζοντας πως και οι τρεις ψήφισαν την αλλαγή του νόμου όπου η ΑΔΑΕ δεν έχει την υποχρέωση να ενημερώνει αυτούς που παρακολουθούνταν και ξεκαθάρισε πως μέσα σε αυτούς που παρακολουθούνται, υπάρχουν άνθρωποι που στοχοποιούνται για τους αγώνες και τις ιδέες τους. «Εμείς πιστεύουμε ότι εκεί είναι η ουσία του προβλήματος, με όλο αυτό το θεσμικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Και γι αυτό δεν ακούμε καμία τοποθέτηση από τα άλλα κόμματα» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «εξαντλούμαστε στο αν οι παρακολουθήσεις είναι περισσότερο ή λιγότερο νόμιμες, αν είναι καλύτερο να γίνονται από μία συντηρητική ή προοδευτική κυβέρνηση».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής, Χ. Αθανασίου

Ο βουλευτής της ΝΔ, Χ. Αθανασίου, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις βουλευτών με την «εθνική ασφάλεια», επιβεβαιώνοντας τελικά ότι ο όρος «εθνική ασφάλεια» έχει γίνει ένα «λάστιχο», που χωρούν οι πάντες και τα πάντα, για να νομιμοποιούνται και να διευκολύνονται απαράδεκτες πρακτικές παρακολουθήσεων και υποκλοπών.

 

 

ΑΘΗΝΑ 11/08/2022                                                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Παρεμβάσεις εκπροσώπων του ΚΚΕ για θέματα της επικαιρότητας

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΣΤΟ STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

https://youtu.be/5mIuzEn2-DE

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ REAL FM

https://youtu.be/au4p0ihxxWE

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Το ΚΚΕ αποκάλυψε και καταψήφισε το πλαίσιο των παρακολουθήσεων

Το ΚΚΕ αποκάλυψε και καταψήφισε το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων, σε αντίθεση με άλλα κόμματα, τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο όσο και στη Βουλή, τόνισε ο Κώστας Παπαδάκης ευρωβουλευτής του Κόμματος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας το βράδυ της Πέμπτης.

Σημείωσε πως υπάρχει ένας κυκεώνας παρακολουθήσεων και υποκλοπών που βήμα βήμα έχει χτιστεί επί πολλά χρόνια με βάση τους κανονισμούς και της οδηγίες της ΕΕ και την ενσωμάτωσή τους στις εθνικές νομοθεσίες με νόμους που ψήφισαν στη Βουλή η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε πως υπάρχει κανονισμός της ΕΕ, που το ΚΚΕ τον καταψήφισε, για τις προϋποθέσεις της αγοραπωλησίας των λογισμικών για τις παρακολουθήσεις.

Θύμισε τις επίσημες καταγγελίες με στοιχεία του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του Κόμματος. Υπογράμμισε ότι με βάση το θεσμικό πλαίσιο οι πάντες μπορούν να τεθούν υπό παρακολούθηση τονίζοντας πως δεν πρέπει να περάσει η λογική της παρακολούθησης της ζωής και ότι πρέπει να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο στο μηχανισμό των υποκλοπών και των παρακολουθήσωεν που έχει στόχο το εργατικό λαϊκό κίνημα και τις λαϊκές ελευθερίες.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Στο απυρόβλητο το επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Η σκιαμαχία κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αφήνει στο απυρόβλητο το επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο που όλες οι κυβερνήσεις έστησαν με κατευθύνσεις της ΕΕ, σε βάρος των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, που κατατάσσει τον καθένα εν δυνάμει στόχο των παρακολουθήσεων, σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον Real FM.

Σημείωσε ότι υπό την έννοια – λάστιχο των «λόγων εθνικής ασφαλείας», οι λεγόμενες νόμιμες παρακολουθήσεις, έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, κάνοντας καθαρό ότι σε αυτές εμπλέκονται όχι μόνο οι 7 κρατικές υπηρεσίες που μπορούν να κάνουν παρακολουθήσεις, αλλά και 10άδες άλλοι φορείς, κρατικοί και παρακρατικοί, εταιρείες από το εσωτερικό και το εξωτερικό.

Το ΚΚΕ, επεσήμανε, δεν έχει αυταπάτες για το αν οι εξεταστικές επιτροπές και οι συζητήσεις στην Βουλή, θα φτάσουν στο μαχαίρι στο κόκκαλο καθώς, όπως σημείωσε, υπάρχει ένα νήμα που συνδέει την πολιτική όλων των κομμάτων: Την προστασία του επικίνδυνου θεσμικού πλαισίου που θέτει στο στόχαστρο τα λαϊκά δικαιώματα, που δημιούργησε και συντηρεί το πολυδαίδαλο σύστημα παρακολουθήσεων από κρατικούς φορείς και ιδιωτικές εταιρείες, με στόχο την θωράκιση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ ΚΩΣΤΑ ΡΟΘΟΥ

Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας σύντροφο Κώστα Ρόθο, έναν εμπνευσμένο γλύπτη και ιδιαίτερα αγαπητό -ως τη συνταξιοδότησή του- καθηγητή στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του πρώην ΤΕΙ Αθήνας.
Ο Κώστας Ρόθος υπήρξε ανήσυχο και διεισδυτικό πνεύμα με νεανική φλόγα στην ψυχή, ένα παράδειγμα κομμουνιστή καλλιτέχνη, που η κομματική του ιδιότητα βρισκόταν σε πλήρη αρμονία με την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική και η κομμουνιστική ιδεολογία του έβρισκε ολοκληρωμένη έκφραση στη δημιουργία του. Η ένταξή του στο κίνημα ξεκινά από τα χρόνια της δικτατορίας, έχοντας μάλιστα αναπτύξει ιδιαίτερα ενεργή δράση στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. Έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1975 και από τότε μέχρι σήμερα αγωνίστηκε από διάφορες θέσεις για τα προβλήματα της τέχνης και του κλάδου των εικαστικών. Το πλούσιο έργο του, αμέσως αναγνωρίσιμο για το ιδιαίτερο προσωπικό ύφος του, εκφράζει με σύγχρονη μορφή την αγωνία και πάλη των ανθρώπων για το δίκιο, την ευτυχία, την ειρήνη, την ομορφιά της ζωής.
Σύντροφέ μας, δεν σε ξεχνούμε, μα ούτε και μπορούμε να σε ξεχάσουμε. Οι ψιλόλιγνες μορφές σου που βαδίζουν μπροστά και δείχνουν ψηλά, ξέρουμε πως παίρνουν ζωή από την αιώνια πάλη των ανθρώπων για την κοινωνική απελευθέρωση, που είναι και δική μας πάλη.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

ΑΘΗΝΑ 12/08/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.