Παρεβάσεις της Διαμάντως Μανωλάκου, βουλετή του ΚΚΕ, στον τ/σ Action24: Βαθαίνει η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με μεγάλους κινδύνους για το λαό και τη χώρα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 2 Ιουνίου 2022 by manos (seo)-admin

Με την αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, «βαθαίνει η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, θα υπάρχουν κίνδυνοι για τον λαό και τη χώρα από το άλλο ιμπεριαλιστικό κέντρο (σ.σ. τη Ρωσία) και τρίτο θα τα χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός», επεσήμανε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στο «Action 24».

Σημείωσε πως στις ασκήσεις της, η Ρωσία βάζει στο στόχαστρο την Αλεξανδρούπολη και τη Σούδα, «από εκεί που προέρχονται και τροφοδοτούνται οπλικά συστήματα εναντίον της» και πρόσθεσε ότι μπαίνει ζήτημα αποδυνάμωσης της άμυνας της χώρας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, «ειδικά αυτή την περίοδο», όπου η Τουρκία βάζει θέματα κυριαρχίας στο Αιγαίο. «Δε φτάνει η ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί, η φορολεηλασία, ότι δε μπορεί να ζήσει μεγάλο ποσοστό του λαού μας, αλλά θα επωμιστούμε και για τα επόμενα χρόνια εξοπλιστικά που δεν είναι για την άμυνα μας αλλά για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες», είπε, συμπληρώνοντας πως το ΝΑΤΟ «χαϊδεύει την πλάτη» της Τουρκίας.

Κάλεσε επίσης το λαό, στις εκλογές να «σκεφτεί ποιος ήταν μαζί του για να μη χάσει το μεροκάματό του, για να μην απολυθεί κανείς, να μην κοπεί κανένα ρεύμα, για να υπάρχει πραγματική ανακούφιση και ποιος ήταν αυτός που του έφερε τα μνημόνια και τους νόμους τους που ισχύουν μέχρι τώρα, ποιος έκοψε μισθούς, συντάξεις, 13ο και 14ο μισθό».

«Αποφασιστικά, όποτε και να γίνουν οι εκλογές, να γυρίσουν σε αυτά τα κόμματα την πλάτη και να ενισχύσουν το ΚΚΕ σαν τη μοναδική ελπίδα σήμερα», ανέφερε.

Ερώτηση του ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, με θέμα: Η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας με τις συμφωνίες για αποστολή πολεμικού εξοπλισμού και προσωπικού

Η κυβέρνηση της ΝΔ εγκαλείται, διότι προσπάθησε να αποκρύψει από τον ελληνικό λαό την πιο πρόσφατη συμφωνία της, για αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-1 του Ελληνικού Στρατού στην Ουκρανία. Η πράξη αυτή συνιστά ακόμα βαθύτερη και επικίνδυνη συμμετοχή  της χώρας σε αυτό τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ζήτημα έγινε γνωστό από τον Γερμανό Καγκελάριο Σόλτς, ανακοινώνοντας και ελληνογερμανική συμφωνία αντικατάστασής τους, ενώ αντίθετα το απέκρυψε ο κ. Μητσοτάκης στη δική του συνέντευξη τύπου.

Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης, αποτελεί μέρος μιας ακολουθίας άλλων ανάλογων αποστολών στρατιωτικού υλικού, από τα υποτιθέμενα κατά την κυβέρνηση «αποθέματα» των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, αποκρύπτοντας σκόπιμα και παραπλανητικά ότι «άχρηστα» ενεργά και λειτουργικά οπλικά συστήματα δεν υφίστανται στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Στην ίδια ακολουθία συμμετοχής στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι και η ύπαρξη του δικτύου των επιθετικών αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα μας καθώς και η συμμετοχή ελληνικών Ενόπλων δυνάμεων στην προστασία χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών αμερικανοΝΑΤΟϊκών δυνάμεων που δρουν ή ασκούνται σε περιοχές κοντά έως πολύ κοντά στην εμπόλεμη ζώνη.

Είναι ήδη αποφασισμένο, αυτή η σταδιακά αυξανόμενη ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο να ενισχυθεί το επόμενο διάστημα κατ’ απαίτηση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Ήδη έχει αναγγελθεί η αποστολή Ελλήνων στρατιωτικών και εξοπλισμού, για ένταξη και ενίσχυση του ΝΑΤΟϊκού συγκροτήματος μάχης που εδρεύει στη Βουλγαρία, με αποστολή είτε την στρατιωτική άσκηση πίεσης προς τη Ρωσία είτε και την άμεση εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις αν οι συνθήκες το απαιτήσουν.

Ήδη την περίοδο που διανύουμε, γίνονται πιο εμφανείς οι κίνδυνοι των κυβερνητικών επιλογών, στο πλαίσιο της εμπλοκής της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Τόσο οι συνεχιζόμενες απειλητικές δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων εξαιτίας αυτής, όσο και η καταδρομική ενέργεια κατάληψης των δύο ελληνόκτητων δεξαμενοπλοίων από το Ιράν, δείχνουν που οδηγούνται τα πράγματα, με την μετατροπή της Ελλάδας σε «σημαιοφόρο» των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα. Κυριολεκτικά διαμορφώνεται ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ», με τα συστατικά του να υπονομεύουν δραματικά την ασφάλεια του ελληνικού λαού κι όχι μόνο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Μέσα σε αυτό το «θερμοκήπιο» εκκολάπτεται παράλληλα η πολύμορφη επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, με τις εξελίξεις να ξεμπροστιάζουν για πολλοστή φορά την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, που παρουσιάζουν τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως «εγγυητές» της ασφάλειας της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρα μας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, ώστε να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για:

  • – το περιεχόμενο της απόφασης για την αποστολή των συγκεκριμένων τεθωρακισμένων οχημάτων, όπως για παράδειγμα απο ποιες ελληνικές μονάδες θα αφαιρεθούν, συγκριτικά στοιχεία για τις δυνατότητες και την κατάσταση των προς παράδοση και προς παραλαβή οχημάτων, καθώς και το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα παράδοσης.
  • – τις λεπτομέρειες της ελληνογερμανικής συμφωνίας.
  • – το περιεχόμενο των μέχρι σήμερα ανάλογων αποφάσεων αποστολής όπλων και οπλικών συστημάτων, από ποιες ελληνικές μονάδες αφαιρέθηκαν, επιπτώσεις και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα.
  • – άλλες ανάλογες συμφωνίες.

Οι Βουλευτές

Μαρίνος Γιώργος

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

 

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Γ. Γκιόκα, στη Βουλή – Η κριτική του ΚΚΕ στοχεύει στην επικίνδυνη εμπλοκή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς (VIDEO)

Στις διεθνής εξελίξεις αναφέρθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης.

Με αφορμή την επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης να στείλει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία, ξεκαθάρισε ότι η κριτική του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση δεν εστιάζει στο γεγονός ότι δεν υπήρξε ενημέρωση από τον πρωθυπουργό και ότι ανακοινώθηκε από τον Ο. Σολτς, αλλά συνολικά στην πολιτική της επικίνδυνης εμπλοκής της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.

Καταγγέλλουμε, είπε, την απόκρυψη από τον πρωθυπουργό για την σοβαρή αυτή εξέλιξη, αλλά δεν εξαντλείτε η κριτική του ΚΚΕ σε αυτό το πεδίο.

Και τόνισε ότι η κριτική του ΚΚΕ αφορά στις κυρώσεις προς τη Ρωσία που τις πληρώνει ο λαός, στις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν που τις πληρώνουν με αντίποινα τα ελληνικά πληρώματα και αντιπαλεύει την κυβερνητική προπαγάνδα που συνοδεύει αυτή την πολιτική της εμπλοκής.


 

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.