ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟ, Η ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΡΦΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 11 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Κοινή δήλωση υπευθύνου κοινοβουλευτικού τομέα Προστασίας του Πολίτη Γιώργου Καμίνη και Γραμματέα του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής Μαρίνου Σκανδάμη

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού, το Κίνημα Αλλαγής έχει επισημάνει πως η οπαδική βία έχει εξελιχθεί σε μορφή οργανωμένου εγκλήματος με σταθερή δομή, διάρκεια στο χρόνο και στόχο την τέλεση κακουργημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωποκτονιών. Η κυβέρνηση επιμένει να υποβαθμίζει αυτή τη διάσταση, αντιμετωπίζοντας την οπαδική βία ως ένα φαινόμενο που αρχίζει και τελειώνει στον αθλητισμό και το οποίο θα αντιμετωπιστεί απλώς με αυστηροποίηση των ποινών.

Την κυβερνητική αυτή ψευδαίσθηση έρχεται να διαψεύσει η δικαστική εξουσία. Μόλις χθες έγινε γνωστή η ποινική δίωξη που άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας κατά συγκεκριμένων προσώπων, φερόμενων ως οπαδών, που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ άλλων εγκλημάτων. Η σοβαρότατη αυτή εξέλιξη επιβεβαιώνει τους φόβους που είχαμε εκφράσει για πρώτη φορά με ανακοίνωσή μας την 1/2. Επιβεβαιώνει επίσης τις εκτιμήσεις και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως αποτυπώθηκαν στην εγκύκλιο που εξέδωσε προς τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών της χώρας στις 4/2, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία.

Το Κίνημα Αλλαγής υπερψήφισε το πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την οπαδική βία ως ένα πρώτο βήμα. Επισημάναμε όμως και πάλι πως το νομοσχέδιο αυτό είναι αποσπασματικό και ανεπαρκές. Είναι πλέον απολύτως σαφές πως η αντιμετώπιση της οπαδικής βίας οφείλει να υπερβεί την πεπατημένη της απλής αυστηροποίησης των ποινών και να αποκτήσει την ολιστική προσέγγιση που το Κίνημα Αλλαγής έχει περιγράψει με ανακοινώσεις, προτάσεις και βουλευτικές αγορεύσεις τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Είναι επιτέλους καιρός η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη σκληρή πραγματικότητα της οπαδικής βίας με τον τρόπο που αρμόζει στη σοβαρότητα του φαινομένου.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ

Τα συντηρητικά αντανακλαστικά αρκετών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων οδηγούν εκ νέου στο «πάγωμα» της πρότασης για έκδοση ευρωομολόγου, όπως συνέβη και στο παρελθόν όταν μόνο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και σοσιαλδημοκρατικές ηγεσίες στην Ευρώπη το ζητούσαν, συναντώντας την τυφλή άρνηση από την ευρωπαϊκή δεξιά.

Την ίδια ώρα, η κοινή δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους αναβάλλεται για την επόμενη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών.

Η Κυβέρνηση οφείλει, ως τότε, να ανακόψει το «ράλι» των τιμών στα καύσιμα, στα βασικά αγαθά, στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο φυσικό αέριο, που τινάζει στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Απαιτούνται εδώ και τώρα παρεμβάσεις. Καλούμε ξανά την Κυβέρνηση να εισακούσει τις προτάσεις μας και να προχωρήσει σε:

– Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.

– Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

– Εισαγωγή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος.

– Άμεση εισφορά στα απροσδόκητα κέρδη των ηλεκτροπαραγωγών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ (12/03)

Αύριο Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα επισκεφθεί στις 11:00 π.μ. την έκθεση τροφίμων και ποτών FOOD EXPO στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στα Σπάτα.

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.