Παρατείνεται το ταμείο ανεργίας κατά 2 μήνες – Τι θα γίνει με όσους το επίδομα έληξε το 2019;

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Ζητείται, παράλληλα, η παράταση της μετενέργειας για τις κλαδικές συμβάσεις

Παράταση, κατά δύο μήνες, θα λάβουν οι εποχιακοί εργαζόμενοι που το ταμείο ανεργίας τους έχει λήξει από την 1η Ιανουαρίου, ή λήγει στις 31 Μαρτίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και συναφών Επαγγελμάτων Νομού Ρεθύμνου.

Παράλληλα, το Σωματείο αναφέρεται και στους εργαζόμενους που το ταμείο τους έχει λήξει από το Δεκέμβριο του 2019, ζητώντας να λάβουν και εκείνη δίμηνη παράταση.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που έκλεισαν, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, τονίζουν πως θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ, ενώ, ταυτόχρονα ζητούν την παράταση της μετενέργειας για τις κλαδικές συμβάσεις που λήγουν στις 31 Μαρτίου και οι οποίες δεν μπορούν να ανανεωθούν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας , ανακοινώνει στα μέλη του και μετά από τις επερωτήσεις Βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής  1) κ. Κεγκέρογλου Β. και 2) κ. Μουλκιώτη Γ. , τα εξής :

–              Οι εποχιακοί που λήγει το Ταμείο ανεργίας τους από 1/1/2020 έως 31/3/2020  , το ταμείο τους θα επεκταθεί κατά 2 μήνες .

–              ΄Οσες επισιτιστικές επιχειρήσεις ήταν ανοικτές και έκλεισαν με διαταγή της Κυβέρνησης θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ , εφόσον κάνει δήλωση ο εργοδότης .

Επίσης το Σωματείο μας , σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επισιτισμού Τουρισμού , με έγγραφό προς τον Υπουργό Εργασίας ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ Υποθέσεων κ. Βρούτση,  ΖΗΤΑΜΕ  ακόμα να πάρουν τη δίμηνη παράταση Ταμείου Ανεργίας χιλιάδες συνάδελφοι μας οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης καθώς είναι σχεδόν 6 μήνες χωρίς εισόδημα,  και συγκεκριμένα :

  • Συνάδελφοι που τελείωσε το επίδομα ανεργίας τον Δεκέμβρη και πίσω μένουν εκτός ρύθμισης.
  • Συνάδελφοι που δεν θεμελίωσαν δικαίωμα στην επιδότηση είτε γιατί δεν είχαν τα απαιτούμενα ένσημα είτε γιατί επέλεξαν το εποχικό επίδομα.
  • Συνάδελφοι με συμβάσεις μιας ημέρας (εξτρά)
  • Συνάδελφοι σερβιτόροι σε χώρους διασκέδασης που έκαναν δυο μεροκάματα την εβδομάδα.

Προτείνουμε λοιπόν για την πλήρη κάλυψη των εργαζομένων στον κλάδο μας τα εξής:

  1. Να παγώσουν η έστω να εξοφλούνται μόνο οι τόκοι όλων των δανείων των εποχικών μέχρι την επαναπρόσληψη τους.
  2. Την επαναπρόσληψη του συνόλου των συναδέλφων όταν ανοίξουν τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα του επισιτισμού.
  3. Την παράταση του ταμείου ανεργίας και σ αυτούς που έληξε το ταμείο ανεργίας Δεκέμβριο Νοέμβριο του 19.
  4. Να μειωθεί το πλαφόν των ενσήμων που χρειάζεται για επιδότηση την επόμενη σεζόν.
  5. Να ισχύσει και για τους εποχικούς η μείωση ενοικίου όπως ισχύει και στους υπόλοιπους εργαζόμενους.
  6. Έκπτωση στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ ακόμα παραπάνω απ ότι έχει εξαγγελθεί από τις εταιρείες και πλήρη απαλλαγή όπου υπάρχει πρόβλημα, καθώς πολλοί συνάδελφοι μας πλέον έχουν πρόβλημα επιβίωσης.

Τέλος  ζητάμε την παράταση της μετενέργειας λόγω περιορισμού κινήσεων για τις κλαδικές συμβάσεις που λήγουν 31/03/2020 καθώς δεν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τους εργοδότες για την ανανέωση αυτών.

Ανακοινώνουμε επίσης στα μέλη μας , ότι σε συνεργασία με την Ομοσπονδία  Επισιτισμού Τουρισμού,  τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της Κρήτης και τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου , είμαστε σε εγρήγορση και οτιδήποτε νεότερο υπάρξει θα σας  ενημερώσουμε .

Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 28310 24080 και 28310 22332.»

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.