Παραλίγο τραγωδία για δύο κορίτσια στην Ιεράπετρα έξω από σχολείο με οδηγό να μην σταματά στο σήμα της σχολικής τροχονόμου

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 8 Οκτωβρίου 2021 by energinews (admin)

Ένα απίστευτο περιστατικό που παραλίγο να στοιχισει τη ζωή σε δύο μαθητές σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης περίπου στις 12:00, την ώρα που οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου της Ιεράπετρας σχολούσαν, και προσπαθούσαν να διασχίσουν τον περιφερειακό κεντρικό δρόμο.

Στο σημείο βρισκόταν η σχολική τροχονόμος η οποία είχε μπει στη μέση του δρόμου με το σήμα του STOP, ώστε να διακόψει την κυκλοφορία. Τότε δύο αδέρφια, μικρά κορίτσια, προσπάθησαν να περάσουν το δρόμο και ένας οδηγός με μια κλούβα, δεν έδωσε καμία σημασία ούτε στα παιδιά, ούτε στη σχολική τροχονόμο και παραλίγο να παρασύρει τα δύο κορίτσια.

Μια αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι περιγράφοντας το περιστατικό, το οποίο πραγματικά είναι σοκαριστικό. Την ώρα που όλοι οι οδηγοί είχαν σταματήσει και μια ομάδα παιδιών διέσχιζε το δρόμο ένας συγκεκριμένος οδηγός με μια άσπρη κλούβα και άλλο κόσμο μέσα, συνέχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και μάλιστα έφτασε πολύ κοντά να χτυπήσει τα δύο κορίτσια, τα οποία γλίτωσαν την τελευταία στιγμή από τις φωνές που έβαλαν οι περαστικοί και έκαναν πίσω.

Τόσο οι γονείς που βρισκόταν στο σημείο, όσο και περαστικοί, η σχολική τροχονόμος, και τα παιδιά πάγωσαν κυριολεκτικά από όσα συνέβησαν, αφού πέρα από τα δύο κορίτσια, κινδύνεψαν και άλλα παιδιά που βρισκόταν στο δρόμο αλλά και η ίδια η τροχονόμος που ήταν στη μέση του δρόμου.

Η συγκεκριμένη σχολική τροχονόμος έχει περιγράψει κι άλλες φορές περιστατικά στα οποία τόσο τα παιδιά, όσο και η ιδία έχει κινδυνέψει σοβαρά από ασυνείδητους οδηγούς.

Το περιστατικό όπως είπε έχει καταγραφεί από κάμερες και έτσι πρέπει άμεσα να εντοπιστεί ο οδηγός και να του καταλογιστούν οι κατάλληλες ευθύνες.

Το συγκεκριμένο σημείο και η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν οι μαθητές έχει γίνει εδώ και καιρό αντικείμενο διαμαρτυριών τόσο από το Σύλλογο Γονέων όσο και από την ομάδα SOS BOAK, ζητώντας την οποιαδήποτε λύση που μπορεί να έρθει, είτε με ένα πεζοφάναρο, είτε με υπόγεια ή υπέργεια διάβαση.

Ακούστε τα όσα ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.