Παραδόθηκε η νέα κινητή υγειονομική μονάδα από την Ierapetra v.2 για τις ανάγκες του τμήματος Ερυθρού Σταυρού


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Mε μια λιτή τελετή αγιασμού και εγκαινίων από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας έξω από το ναό της Αγίας Φωτεινής παραδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μια νέα κινητή υγειονομική μονάδα για τις ανάγκες του Περιφερειακού τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, κάτι που έγινε δυνατό μετά την πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Ierapetra v.2, πολλών χορηγών και πολιτών της Ιεράπετρας που συνεισέφεραν οικονομικά, τη συνεργασία του τομέα ΕΚΑΒ και του Δήμου Ιεράπετρας.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας τόνισε την αξία που έχει το να δίνεται προτεραιότητα στο συνάνθρωπο μέσα από τέτοιες κινήσεις, με τον πρόεδρο του τμήματος Ερυθρού Σταυρού Α. Μαμαντόπουλο να αναφέρεται στην μεγάλη επιτυχία του εθελοντισμού της περιοχής αλλά και στην ευθύνη που έχει πλέον ο Ερυθρός Σταυρός ώστε να αξιοποιήσει κατάλληλα τη νέα μονάδα σε συνεργασία και με το ΕΚΑΒ.

Ο υπεύθυνος της Ierapetra v.2 Γιώργος Μπαλοθιάρης ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς που βοήθησαν όπως και τον Α. Μαμαντόπουλο που συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας, ενώ ο υπεύθυνος του τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας Γιώργος Αγγελάκης έδωσε τα συγχαρητήρια του για την πρωτοβουλία και την ιδέα. Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Ιεράπετρας κ. Μιχελαράκης ευχαρίστησε τους συναδέλφους του που στήριξαν έμπρακτα από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία.

Μερικά χαρακτηριστικά της νέας μονάδας :

– Πραγματοποίηση εσωτερικών δρομολογίων πρόληψης & θεραπείας στην πόλη της Ιεράπετρας

– Eπισκέψεις στα χωριά της περιοχής μας και δωρεάν εξετάσεις σε όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, ειδικά σε εκείνους που δεν έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν

– Επισκέψεις και εξετάσεις στα παιδιά των σχολείων της πόλης (Οδοντιατρικές, Παιδιατρικές κτλ.)

– Περιοδεία της μονάδας και καμπάνιες για προληπτικές εξετάσεις όπως εκστρατείες για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού, ημερίδες κτλ.

– Πλήρης εξοπλισμός της μονάδας για έκτακτα περιστατικά : Μόνιτορ ζωτικών λειτουργιών, οξυγόνο, ειδικό ανακλινόμενο κρεβάτι – φορείο, κάθισμα τραυματία, παροχή ρεύματος, παροχή οξυγόνου, αναπνευστήρας, απινιδωτής κ.α. )

– Εξοπλισμός της μονάδας για νυχτερινές επεμβάσεις με πρόσθετο φωτισμό

– Θάλαμος με προδιαγραφές ασθενοφόρου ιδανικός και για μεταφορά ύποπτων κρουσμάτων Covid 19 μετά από σχετική διαμόρφωση

– Ειδικός αριθμός κλήσης χωρίς αναμονή, χωρίς ανακατεύθυνση γραμμής

– Παρουσία της μονάδας ως κινητό Ιατρείο σε εκδηλώσεις εμβολιασμού, περίθαλψης και συγκομιδής προσφύγων αλλά και εκδηλώσεις μεγάλης προσέλευσης για άμεση δράση.

– Πραγματοποίηση αιμοδοσιών

– Παρουσία και υποστήριξη σε εκδηλώσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης πάνω σε χρόνια νοσήματα ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, αθλητικές εκδηλώσεις κ.α.

– Όλες οι υπηρεσίες της Κινητής Υγειονομικής Μονάδας θα παρέχονται απολύτως δωρεάν σε όλους από το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.