Παραδοσιακά Σουτζουκάκια


0
(0)

Συστατικά
Για τα σουτζουκάκια
500 γρ. ανάμικτο κιμά χοιρινό και κοτόπουλο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι κύμινο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα:
2 φλ. ντοματοχυμό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένη)
½ κουταλάκι κύμινο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Βήματα
Βήμα 1
Για τα σουτζουκάκια: Ζυμώνετε τον κιμά με όλα τα υλικά για αρκετή ώρα, ώστε να αναμιχθούν ομοιόμορφα. Πλάθετε μικρές στρογγυλές μπαλίτσες, τις απλώνετε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25 λεπτά.

Βήμα 2
Για τη σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, το κύμινο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε για 10 λεπτά.

Βήμα 3
Ρίχνετε στη σάλτσα τα σουτζουκάκια, ανακατεύετε προσεκτικά και σερβίρετε.TIP: Μπορείτε να σερβίρετε τα σουτζουκάκια με ρύζι ή με ζυμαρικά.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *