Παραδέχθηκε ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ότι ήταν ελλιπές το πρόγραμμα στήριξης για τον κορωνοϊό -Έγιναν αδικίες στους επαγγελματίες αγρότες και χρειάζονται στήριξη οι ετεροεπαγγελματίες παραγωγοί αλλά δεν ανακοίνωσε τον τρόπο


0
(0)

Ο Γραμματέας της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου με επίκαιρη ερώτηση του, σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε:

  • Να αποκατασταθεί η αδικία για όσους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες εξαιρέθηκαν για διάφορους λόγους από το πρώτο πρόγραμμα ενίσχυσης λόγω κορωνοϊού που υποτίθεται ήταν για αυτούς.
  • Πρόσθετο πρόγραμμα με επιπλέον χρηματοδότηση ώστε να λάβουν άμεσα τη στήριξη όλοι οι παραγωγοί που επλήγησαν λόγω πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο κ.Κεγκέρογλου επεσήμανε ότι  η πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ να εξαιρέσει χιλιάδες ελαιοπαραγωγούς και άλλους από το πρώτο πρόγραμμα και την έκτακτη στήριξη στο τομέα του ελαιόλαδου που επλήγη ιδιαίτερα από την πανδημία, είναι άδικη και ανάλγητη.

Επιπλέον, στη βάση της αναδεικνύει την προχειρότητά και την έλλειψη ουσιαστικού σχεδίου που τόσο έχει ανάγκη ο πρωτογενής τομέας για να κρατηθεί όρθιος και ζωντανός.

Η Κρήτη, αν και πρωταγωνιστής στην αγροτική παραγωγή, έλαβε δυσανάλογα μειωμένα ποσά ενίσχυσης, ενώ από τα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο στον κ. Κεγκέρογλου φαίνεται ξεκάθαρα  πως η Κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου πρότεινε και ζήτησε από την Ε.Ε την ενίσχυση μόνο των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και όχι όλων όσοι ασχολούνται παραγωγικά με την ελαιοπαραγωγή.

Στην συνέχεια ο Βουλευτής επισήμανε ότι εξαιρέθηκαν:

  • Ακόμη και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, αφού για γραφειοκρατικούς λόγους είτε δεν έχουν σχετική βεβαίωση, είτε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις
  • Οι μικροί παραγωγοί- αγρότες ειδικού καθεστώτος με εισόδημα κάτω των 15.000 ευρώ και επιδότηση κάτω των 5.000 Ευρώ
  • Οι ετεροεπαγγελματίες που πληρώνουν κανονικά τους φόρους και τις εισφορές τους.
  • Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι καθώς και οι μικροσυνταξιούχοι.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε στον κ.Κεγκέρογλου ότι θα επανεξετάσει όλες τις περιπτώσεις εκείνων των κατ’ επάγγελμα αγροτών που για γραφειοκρατικούς λόγους εξαιρέθηκαν, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τον τρόπο, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στα πλαίσια των δηµοσιονοµικών περιθωρίων που υπάρχουν, να ενισχύσει με πρόσθετο πρόγραμμα όσους δεν έχουν τύχει καμίας ενίσχυσης από τις χρηµατοδοτήσεις και είναι πληττόμενοι παραγωγοί ελαιολάδου αλλά και άλλων προϊόντων.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής επιστολή πολίτη, κατ’ επάγγελμα αγρότη, που δεν έλαβε την ενίσχυση, καθότι η Α.Α.Δ.Ε δεν είχε επικαιροποιήσει το αρχείο της τη στιγμή της πληρωμής και ζήτησε από τον Υπουργό άμεσες ενέργειες για τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων και κυρίως για τη χρηματοδότηση του πρόσθετου προγράμματος, με συγκεκριμένους πόρους, κριτήρια και χρονοδιαγράμματα.

 

Video από την ερώτηση στην Ολομέλεια της Βουλής →  https://youtu.be/JBQzpOKehkg

«Στη Βουλή η επιστολή διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό».

Ο Γραμματέας της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή την επιστολή διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό, με την οποία η Ομοσπονδία και τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου  ζητούν:

-Την κάλυψη όλων των εργαζομένων που δεν έχουν μπει στις ρυθμίσεις, καθώς ακόμα και τώρα υπάρχουν περιπτώσεις τέτοιες, όπως οι εργαζόμενοι στα νυκτερινά κέντρα, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις μιας ημέρας και οι εργαζόμενοι από τα γραφεία ευρέσεως εργασίας.

-Την αναπλήρωση του μισθού στο 80% όσων εξακολουθούν να είναι σχεδόν 1 χρόνο τώρα σε

αναστολή σύμβασης

-Για όσους θα έπαιρναν φέτος πρώτη φορά επίδομα ανεργίας να ισχύει η ρύθμιση των 50 ενσήμων και όχι των 80.

Ο κλάδος του επισιτισμού τουρισμού έχει πληγεί ανεπανόρθωτα την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού και οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν με τις οικογένειές τους αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης. Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

Το Κίνημα Αλλαγής, στο πλαίσιο της αξιόπιστης και αποτελεσματικής αντιπολίτευσης που ασκεί, επιμένει και  διεκδικεί βέλτιστες λύσεις, ώστε να μη μείνει χωρίς στήριξη κανένας εργαζόμενος στον κλάδο του τουρισμού και επισιτισμού.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *