Παραίτηση κατέθεσε ο ένας από τους δυο ακτινολόγους του Νοσοκομείου Ιεράπετρας


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 2 Μαρτίου 2021 by manos (ceo)-admin

Ακόμα μια αποχώρηση γιατρού από το νοσοκομείο Ιεράπετρας αναμένεται το επόμενο διάστημα, (μετά από αυτήν της πνευμονολόγου που έγινε τον προηγούμενο μήνα), αν τελικά γίνει δεκτή η παραίτηση, ένα αίτημα που κατατέθηκε σήμερα το πρωί.  Πρόκειται για τον ένα από τους δύο ακτινολόγους.

Εφ’ όσον κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί, τότε το ακτινολογικό τμήμα στο νοσοκομείο Ιεράπετρας αποδυναμώνεται κι άλλο, θα μείνει με ένα και μόνο ιατρό-ακτινολόγο που θα πρέπει μόνος του να εξυπηρετεί ακτινοδιαγνωστικές ανάγκες στο μεγαλύτερο πληθυσμιακά Δήμο του Νομού Λασιθίου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λόγοι της παραίτησης είναι καθαρά εργασιακοί λόγω της πίεσης που ασκείται και στους δυο ακτινολόγους και ειδικά μετά τον πρόωρο χαμό του Διευθυντή του τμήματος κ. Καμάλ Τζραντ με το διπλασιασμό των εφημεριών σε μηνιαία βάση oι οποίες φτάνουν πλέον τις 15 το μήνα.

Θέση στο θέμα πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων νοσοκομείου κ. Μαμαντόπουλος αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «επιλεκτικά και εκδικητικά ο αναπληρωτής διοικητής επέβαλε το διπλασιασμό των εφημεριών στο ακτινολογικό τμήμα για τη θέση που μέχρι τώρα έχει πάρει η πρόεδρος των εργαζομένων και τα γεγονότα που έχουν γίνει και η οποία τυχαίνει να είναι ιατρός στο ακτινολογικό τμήμα. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Η ιδιόμορφη άποψη που έχει ο ίδιος για το νοσοκομείο με τα καταναγκαστικά μέτρα θα φέρουν νέες απώλειες, δε μπορούμε έτσι να είμαστε ελκυστικοί σε νέο ιατρικό προσωπικό που θέλει να έρθει. Θέλει πολύ κουράγιο σε μια εποχή που δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας στα νοσοκομεία να λες δεν αντέχω άλλο και παραιτούμαι. Έχει ξεπεράσει το στάδιο της απελπισίας. Οι 15 ημέρες εφημεριών είναι τελείως παράλογη απόφαση, δεν αντέχει ο γιατρός ούτε σωματικά, ούτε βιολογικά. Με αυτόν τον τρόπο καταδικάζει τους γιατρούς σε μόνιμη παρουσία στο νοσοκομείο. Δε μπορεί να διοικείται ένα νοσοκομείο με εντέλλεστε».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 3.7 / 5. Πλήθος ψήφων 3

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.