Παρέμβαση του Χρ. Κατσώτη, βουλευτή του ΚΚΕ και μέλους της ΚΕ στην “ΕΡΤnews”: Εμπαιγμός για τους εργαζόμενους οι εξαγγελίες για τον κατώτατο μισθό


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 18 Μαρτίου 2023 by energinews (admin)

Εμπαιγμό για τους εργαζόμενους, χαρακτήρισε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό, ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος στο Νότιο Τομέα, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής 17 Μάρτη, στην «ERTNEWS».

Υπογράμμισε ότι το 2011 ο κατώτατος μισθός ήταν 752 ευρώ και σήμερα γίνεται μόλις 780, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση αποφασίζει τις αυξήσεις με βάση την διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και όχι την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Υπενθύμισε ότι ο νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου κατήργησε τις διαπραγματεύσεις των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας ενώ ακόμα διατηρούνται παγωμένες οι τριετίες που θα διαμόρφωναν υψηλότερα τον κατώτατο μισθό.

Σημειώνοντας ότι σήμερα οι εργαζόμενοι στενάζουν κάτω από την πολιτική της μεγάλης ακρίβειας, την ανεργία, την ακρίβεια στην Ενέργεια, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού, δεν μπορεί η κυβέρνηση να μας κοροϊδεύει με την αιτιολογία ότι «δεν αντέχει» η οικονομία.

Για τα Τέμπη σημείωσε τις τεράστιες εγκληματικές ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και προώθησαν βήμα – βήμα, τον τεμαχισμό του ΟΣΕ με την παράδοση του κερδοφόρου κομματιού σε ιδιώτες.

Οι ευθύνες τους έγκειται στο γεγονός ότι δεν λαμβάνονται μέτρα ασφάλειας όχι μόνο στους σιδηροδρόμους, αλλά και στα λεωφορεία, τα αεροδρόμια, τους χώρους δουλειάς, τις φωτιές και τις πλημμύρες. Αυτά τα μέτρα κοστίζουν και το αστικό κράτος προτιμά να δίνει αποζημιώσεις παρά να πληρώνει για μέτρα ασφάλειας επιβατών κι εργαζομένων σημείωσε. Υπογράμμισε ότι ο λαός δεν μπορεί να συμβιβαστεί με αυτό το εχθρικό αστικό κράτος και θα συνεχίσει τον αγώνα του για μέτρα προστασίας, αγώνα που στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το ΚΚΕ.

Οσον αφορά την επικείμενη εκλογική μάχη, τόνισε ότι τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ μπορούν να τα βρουν, από τη στιγμή που έχουν κοινή στρατηγική σε όλα τα σημαντικά θέματα, στηρίζουν το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.α. και πρόσθεσε πως το πραγματικό δίλημμα, είναι εάν την επόμενη μέρα ο λαός θα είναι δυνατός απέναντι σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ένα ισχυρό ΚΚΕ, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής και όχι θεατής των εξελίξεων.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Μαρούσι

Download (DOC, 32KB)

2

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.