Παρέμβαση του Ν. Σοφιανού στον ΑΝΤ1 “Να γιγαντωθούν οι κινητοποιήσεις για ακρίβεια και υγεία”

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 21 Ιανουαρίου 2022 by manos (seo)-admin

Να γιγαντωθούν οι κινητοποιήσεις ενάντια σε μια εχθρική, αντιλαϊκή, βαθιά ταξική πολιτική για την ακρίβεια και την υγεία του λαού τόνισε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Παρασκευή στον Αντένα.

Σημείωσε ότι την ώρα που ο λαός στενάζει από την πανδημία και την ακρίβεια που ήρθε για να μείνει έρχεται και ο πανάκριβος λογαριασμός των νατοϊκών εξοπλισμών, ενώ η κυβέρνηση με τροπολογία που ψήφισε στη Βουλή αναγκάζει σε τηλεργασία όσους εργαζόμενος νοσούν από κορονοϊό και κόβει το μισό μεροκάματο από τους γονείς που μένουν σπίτι για να προσέχουν τα παιδιά τους που νοσούν.

Υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει οργανωμένη λαϊκή αντίσταση στη λαίλαπα, να διεκδικηθούν κατάργηση του ΦΠΑ και αυξήσεις στους μισθούς. Πρόσθεσε ότι αυτό πρέπει να εκφραστεί και με αλλαγή πολιτικής στάσης καθώς το λογαριασμό που πάντα πληρώνει η πλειοψηφία του λαού τον διαμορφώνουν και πολιτικές επιλογές που κάνει.

Πραγματοποιήθηκε Σύνοδος του ΚΣ της ΚΝΕ για την παρέμβαση της ΚΝΕ στο μέτωπο του αθλητισμού

Το Σάββατο 15 Γενάρη πραγματοποιήθηκε διευρυμένη Σύνοδος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ με θέμα την παρέμβαση της ΚΝΕ στο μέτωπο του αθλητισμού, υλοποιώντας την αντίστοιχη κατεύθυνση της Απόφασης του 12ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, που εντόπιζε την ανάγκη αποφασιστικής στήριξης των Επιτροπών του ΚΣ για την ενίσχυση της παρέμβασής μας στα μέτωπα του αθλητισμού και του πολιτισμού, όπως και στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Στη διευρυμένη Σύνοδο του ΚΣ της ΚΝΕ συμμετείχαν, παίρνοντας τον λόγο και συμβάλλοντας με την πείρα τους, αθλητές και αθλήτριες, προπονητές και άνθρωποι του αθλητισμού, μέλη του ΚΚΕ της ΚΝΕ.

Τη Σύνοδο του ΚΣ απασχόλησε ιδιαίτερα η ενίσχυση της παρέμβασης της ΚΝΕ στο μέτωπο του αθλητισμού, το πώς η ΚΝΕ θα σχεδιάσει με βάση τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου χώρου, πώς θα γενικευτεί η θετική πείρα από τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε, θα αγκαλιάσει όλες τις Οργανώσεις της ΚΝΕ και θα αποκτηθεί ενιαία αντίληψη για την παρέμβασή μας.

Το ΚΣ της ΚΝΕ εκτιμά ότι η χρονική αυτή περίοδος ευνοεί στο να κατανοηθεί καλύτερα η ανάγκη ενίσχυσης της παρέμβασής μας στο μέτωπο του αθλητισμού ως συστατικό στοιχείο της οργανωμένης δράσης μας, τόσο αυτοτελώς όσο και στο κίνημα. Να συμβάλουν πρωτοπόρα τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, αξιοποιώντας τις επεξεργασμένες θέσεις του ΚΚΕ για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, ώστε οι ανησυχίες και οι υπαρκτοί προβληματισμοί χιλιάδων νέων να αποκτήσουν διεκδικητικό-αγωνιστικό προσανατολισμό, κόντρα στην πολιτική που μετατρέπει τον αθλητισμό από ανάγκη σε πολυτελές αγαθό για όποιον αντέχει η τσέπη του.

 

Αθήνα, 18/1/2022                                                  Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ Για την επικίνδυνη όξυνση ανάμεσα στις δυνάμεις του ευρωατλαντισμού και τη Ρωσία

 

Η ατελέσφορη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας στη Γενεύη, η αδυναμία τους να συνεννοηθούν ακόμη και για το αντικείμενο των συνομιλιών, συνοδεύεται τα τελευταία 24ωρα με την ένταση στην επιθετική ρητορική και τις στρατιωτικές κινήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με την καπιταλιστική Ρωσία. Για άλλη μια φορά αναζωπυρώνεται η αντιπαράθεση στην Ουκρανία, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Η αδυναμία των αστικών τάξεων των εμπλεκόμενων χωρών να βρούνε ακόμη και προσωρινούς συμβιβασμούς έχει οδηγήσει σε πλήρη απορρύθμιση τις λεγόμενες “Συμφωνίες του Μινσκ” -που έτσι κι αλλιώς χαρακτηρίζονταν από τη λεγόμενη “διπλωματική ασάφεια”- καθώς και στην αναθέρμανση σχεδιασμών για πολεμικές “λύσεις” στην Ουκρανία.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ “σφίγγουν” τον “κλοιό” της περικύκλωσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τη Βαλτική ως τη Μαύρη Θάλασσα. Στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς έχει σπρώξει και τη χώρα μας η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, συμμετέχοντας με ένοπλες δυνάμεις σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων, σπέρνοντας νέες αμερικανικές βάσεις, γιγαντώνοντας τις παλιές. Ειδικά η αμερικανική στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη, που δρομολογήθηκε και απ’ την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κι επεκτάθηκε από τη σημερινή της ΝΔ, χρησιμοποιείται ως κέντρο προώθησης αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων προς την Ανατολική Ευρώπη. Με αυτόν τον τρόπο στοχοποιεί τη χώρα και εκθέτει το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους, απόρροια της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Το ΚΚΕ απαιτεί:

–Απεγκλωβισμό της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ, στην περικύκλωση της Ρωσίας.

– Να μην επικυρωθεί η νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία και όποια συμφωνία δεσμεύει τον λαό και τη χώρα στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

–Εδώ και τώρα να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου.

Καλούμε το λαό να δυναμώσει την πάλη για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με το λαό κυρίαρχο στον τόπο μας.

 

 

ΑΘΗΝΑ 21/1/2022 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.