Παρέμβαση του Ν. Καραθανασόπουλου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ για το προσφυγικό – μεταναστευτικό και το αντι – ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 27 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής κατήγγειλε ως επικίνδυνη και αδιέξοδη την πολιτική της κυβέρνησης στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.

Σπείρατε ανέμους και θερίσατε θύελλες, σχολίασε Νίκος Καραθανασόπουλος για την αποστολή ΜΑΤ και την καταστολή στα νησιά σε βάρος των κατοίκων που υπερασπίστηκαν τα δικαιώματά τους και τη μη μετατροπή των νησιών σε φυλακές. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση υποτίμησε το δίκαιο και τη δύναμη της πάλης των εργαζομένων και του λαού και καυτηρίασε το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει σε απειλές σε βάρος των νησιωτών και στο σχεδιασμό της για τα κέντρα-φυλακές της ΕΕ, τονίζοντας ότι ο λαός με την πάλη του πρέπει να πάει κόντρα σε αυτή την επιλογή, να διεκδικήσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών, άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα σε ανοιχτά και σύγχρονα κέντρα φιλοξενίας όπου πολύ γρήγορα θα εφοδιάζονται με ταξιδιωτικά έγραφα για να μεταβούν στις χώρες τελικού προορισμού. Υπογράμμισε ότι αυτή είναι η διέξοδος στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Σχολιάζοντας τη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο Βρούτση, έκανε λόγο για κοινή στρατηγική και σύμπλευση μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ καθώς θεωρούν το Ασφαλιστικό εργαλείο για να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Τόνισε ότι η κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος γίνεται μέσα από δύο βασικούς άξονες, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων και τη μείωση της εργοδοτικής χρηματοδότησης στη λογική της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους. Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για χρήματα του κράτους και των εργοδοτών, αλλά των εργαζομένων διότι η κύρια πηγή φορολογικών εσόδων αποτελεί η φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων και αντί να πηγαίνουν για Παιδεία, Υγεία και άλλες λαϊκές ανάγκες πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Εκείνη την ώρα, ο Νίκος Καραθανασόπουλος διαπίστωσε ότι ο υπουργός, ποζάροντας, ζήτησε από φωτογράφο να τον φωτογραφίσει και σχολίασε πως «αυτό είναι υποτιμητικό» και «απαράδεκτο», ότι «δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο».

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.