Παρέμβαση του Ν. Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου & μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στο ρ/σ “Αθήνα 984”: Δεν είναι «αθώες περιστερές» τα κόμματα που κυβέρνησαν

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Κανένα δεν είναι «αθώα περιστερά» από τα κόμματα που κυβέρνησαν διότι η μήτρα των σκανδάλων είναι η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και μέσα από αυτή τη διαδικασία γεννιούνται ιδιαίτερες σχέσεις πολιτικών προσώπων με επιχειρηματικούς ομίλους, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο «Αθήνα 9,84».

Σημείωσε ότι βλέπουμε ακόμα μία εκδήλωση του πραγματικού προσώπου του καπιταλιστικού συστήματος, είναι αυτό της σαπίλας, της σήψης και της διαφθοράς. Πρόσθεσε ότι οι Εξεταστικές Επιτροπές ποτέ δεν διερεύνησαν την ουσία και αξιοποιούνται για να συγκαλύπτονται σκάνδαλα και αιτίες.

Για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο τόνισε ότι όσο ενισχύεται ο ρόλος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, τόσο θα μεγαλώνει η αστάθεια και ο κίνδυνος του πολέμου. Ανέφερε ότι η τουρκική προκλητικότητα έχει τη στήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝIKO ΔΕΝΔΙΑ

Ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής και ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, συναντήθηκαν, σήμερα, με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος ενημέρωσε διαδοχικά τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της βουλής, για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Σε δήλωση τους οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν τα εξής:

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ καταδίκασε την ισχυρή παρουσία και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και αναφέρθηκε στις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού σε βάρος των λαών.  Εξέφρασε την ανησυχία του ΚΚΕ για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου. Ανέδειξε ότι η πολιτική της “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης, που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, διασταυρώνεται με τις επιδιώξεις της αστικής τάξης της γειτονικής χώρας, με επικίνδυνες συνέπειες για τις εξελίξεις στην περιοχή.          Αντιτάχθηκε στο ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και θαλάσσιων ζωνών της Ανατ. Μεσογείου, η οποία προετοιμάζεται με παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε την αντίθεση του κόμματος στην εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης και όλων των κυβερνήσεων στα ΕυρωΑτλαντικά σχέδια και έθεσε το ζήτημα της απεμπλοκής, το κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων και την ακύρωση κάθε απόφασης για συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και σε αποστολές στο εξωτερικό.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρθηκαν στους αβάσιμους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την ελληνο-ιταλική συμφωνία, για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στο Ιόνιο Πέλαγος και σημείωσαν τα προβλήματα και το κακό προηγούμενο που προκαλεί η μειωμένη επήρεια των ελληνικών νησιών και οι ρυθμίσεις που αφορούν τις αλιευτικές ζώνες.

Τέλος, επανέλαβαν τις θέσεις του κόμματος για την επικίνδυνη αναβάθμιση των σχέσεων  Ελλάδας-Ισραήλ, την ισραηλινή κατοχή παλαιστινιακών εδαφών και το προκλητικό σχέδιο προσάρτησης εδαφών της Δυτικής Όχθης. Ζήτησαν από την κυβέρνηση την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της βουλής, το Δεκέμβρη του 2015. Επίσης, ζήτησαν την ουσιαστική αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία, όπως φαίνεται και στη σχετική ερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα στη βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ Για το θάνατο του Ν. Αλέφαντου

Ο Νίκος Αλέφαντος υπήρξε ένας αυθεντικός λαϊκός άνθρωπος και ένας λάτρης του ποδοσφαίρου, με κύριο  χαρακτηριστικό το πάθος του για τη “στρογγυλή θεά”.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του.   

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.