Παρέμβαση του Ν. Καραθανασόπουλου Κοιν. Εκπροσώπου του ΚΚΕ στον τ/σ Mega

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 15 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής αναβάθμισης του δημόσιου τομέα της υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Κυριακής 15 Μάρτη σε εκπομπή του «Mega». Παράλληλα και με αφορμή τον κορονοϊό, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και να λειτουργήσει αυτή τη στιγμή ως επιταγμένος του δημόσιου, τονίζοντας ότι συνολικά ο ιδιωτικός τομέας της υγείας πρέπει να καταργηθεί.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος, σημείωσε ότι «το ΚΚΕ στέκεται με αίσθημα ευθύνης αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, ωστόσο», συμπλήρωσε ότι «δεν πρέπει να συγκαλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν από τη διαχρονική συστηματική υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, με συρρίκνωση, κλείσιμο και συγχώνευση δημόσιων νοσοκομείων και μονάδων υγείας που έγιναν και από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως χαρακτηριστικά παρέθεσε «υπάρχουν 550 κρεβάτια ΜΕΘ στη χώρα μας, όταν σύμφωνα με τον ΠΟΥ έπρεπε, με βάση και την αναλογία του πληθυσμού να υπάρχουν 3.500. Όλα αυτά οφείλονται», όπως τόνισε, «στο ότι και η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ προσκυνούν στη λογική ότι η Υγεία είναι “ατομική ευθύνη” και όχι συλλογική υποχρέωση, γι’ αυτό και κάνουν την εμπορευματοποίηση της Υγείας. Γι’ αυτό και εμείς», συνέχισε, «λέμε ότι δεν πρέπει να συνεχίσει η υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας, η οποία λειτουργεί ήδη στα όριά της και κάτω από τα όρια, πριν ξεσπάσει η πανδημία».

Καταλήγοντας, κάλεσε σε εφαρμογή άμεσων και ουσιαστικών μέτρων αναβάθμισης του δημόσιου τομέα της υγείας με άμεση κάλυψη όλων των κενών και σε προσωπικό, σε υποδομές, αναλώσιμα κ.λπ., να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια σε διάφορα είδη και να μην μπουν σε «καραντίνα» τα εργατικά δικαιώματα.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.