Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ: “Κατάργηση ΦΠΑ και Ειδικών Φόρων αντί για την κοροϊδία των pass”


Reading time: 3 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 19 Ιανουαρίου 2023 by manos (ceo)-admin

Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης σε Ενέργεια και καύσιμα αντί για την κοροϊδία των pass και του καλαθιού του νοικοκυριού, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Πρόσθεσε πως ό,τι δίνουν στον λαό τα στερούν την επομένη με την καθήλωση των μισθών, με τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, με την άμεση και έμμεση  φορολογία που το 2023 θα είναι 57 δισ. ευρώ από ένα λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα, όταν το 20% των εργαζομένων αμείβονται με 500 ευρώ τον μήνα!

Αυτές είναι οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και εφάρμοσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διότι στρατηγικές τους επιλογές είναι τα μνημόνια και τα μεταμνημόνια, το Ταμείο Συνοχής και τα πακέτα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι σίγουρο, υπογράμμισε, ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αντιλαϊκή, με τη μία ή την άλλη εκδοχή, για αυτό το μέγεθος της δύναμης του ΚΚΕ είναι η δυνατότητα  αντοχής ενός λαού ο οποίος διεκδικεί όχι με βάση του τι αντέχει η οικονομία, γιατί αυτή η οικονομία δεν αντέχει καλύτερες συνθήκες για την πλειοψηφία του λαού.

Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία σημείωσε πως υπάρχει εμπλοκή του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία σε έναν άδικο πόλεμο που πληρώνουν ο ουκρανικός και ο ρωσικός λαός, ένας άδικος πόλεμος ανάμεσα σε δύο ληστές και η ελληνική κυβέρνηση πήρε το μέρος του ενός ληστή παρά και ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού. Πρόσθεσε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, ενός επιθετικού σχηματισμού, με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας.”

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σε σύσκεψη στη Καλαμαριά

Download (DOC, 20KB)

Τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Συγκεκριμένα ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις από το 2016 για την υπόθεση των υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ έθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Μανώλης Συντυχάκης στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία έχουν κληθεί ο πρώην πρόεδρος της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας και τα μέλη των Ομάδων Ελέγχου της Αρχής για τις «συνακροάσεις» – υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ, οι εισαγγελείς που χειρίστηκαν μέχρι τώρα την υπόθεση και οι υπεύθυνοι από την Κρατική Ασφάλεια, η οποία ενήργησε στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση του ΚΚΕ.

Στη συνεδρίαση δεν παραβρίσκεται ο Χρήστος Ζαμπίρας που ενημέρωσε τον πρόεδρο της επιτροπής ότι είναι ασθενής.

Για προσχηματικούς λόγους αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση που αφορά τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ! Ζήτησαν να κληθεί ο νυν πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος με βάση την επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Επιτροπής Θανάση Μπούρα, ο οποίος απέρριψε το αίτημα ζητώντας νέα επιστολή όπου να αναφέρονται συγκεκριμένα θέματα προς συζήτηση. Το ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της κλήσης του Χρ. Ράμμου. Ωστόσο, με αφορμή αυτό το θέμα, που δεν αφορούσε τη σημερινή συνεδρίαση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση επιχειρώντας να στρέψουν αλλού τη σημερινή συζήτηση.

Για σόου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, σημειώνοντας πως η στάση του δείχνει ότι δεν έχει καμία διάθεση η υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ να φτάσει μέχρι τέλους.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την άθλια συμπαιγνία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το θάψιμο της υπόθεσης των συνακροάσεων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ

Download (DOC, 29KB)

Δελτίο Τύπου από τη συνάντηση του ΚΚΕ με το Σύλλογο Εργαζομένων στη ΓΓ Ισότητας των Φύλων «Δώρα Κατσιβαρδάκου» και το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων του Δικτύου Δομών της ΓΓ Ισότητας των Φύλων

Download (DOC, 25KB)

Συλλυπητήρια του ΚΚΕ στον Παύλο Ορκόπουλο για την απώλεια της αδερφής του

Download (DOC, 27KB)

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.