Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην ΕΡΤ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 27 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Τα πακέτα της ΕΕ έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση, είναι για την κλονισμένη κερδοφορία τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου και η πείρα έχει δείξει ότι τα πληρώνει το γνωστό υποζύγιο, ο λαός, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την πρόταση που αναμένεται από την Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ 1 το μεσημέρι της Τετάρτης, σημείωσε ότι την Παρασκευή η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει στη Βουλή τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που κάνει ακόμα πιο ευέλικτο το ωράριο εργασίας και πιο κακοπληρωμένη την εργασία για τους εργαζόμενους στον Τουρισμό, στον Επισιτισμό και τον Πολιτισμό.

Με αφορμή τις εξελίξεις στον Έβρο, σημείωσε ότι η κυβέρνηση καλλιεργεί τον εφησυχασμό την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί τη συμφωνία των συνόρων και καλύπτει το βρώμικο ρόλο του ΝΑΤΟ στις βλέψεις της τουρκικής αστικής τάξης και συνεχίζει το παραμύθι ότι μας προστατεύει όταν στη Λιβύη στηρίζει την Άγκυρα και την κυβέρνηση Σάρατζ. Πρόσθεσε ότι όσο ακολουθείται αυτή η πολιτική, τότε συνεχώς θα βρισκόμαστε σε κινδύνους και σε υπονόμευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη απ’ τον Γιάννη Γκιόκα, βουλευτή και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Αντώνη Αντανασιώτη, επικεφαλής του Τμήματος Δικαιοσύνης & Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ και μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και τον Μάνο Μαλαγάρη, δικηγόρο και στέλεχος του ΚΚΕ, επισκέφθηκε σήμερα τις Δικαστικές Φυλακές Ανδρών και Γυναικών Κορυδαλλού.

Η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τις Διευθύνσεις των Καταστημάτων Κράτησης, πληροφορήθηκε για την κατάσταση της υγείας του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας, Βασίλη Δημάκη, ενώ ενημερώθηκε και συνολικά για την κατάσταση στις φυλακές, τα σοβαρά προβλήματα στο προσωπικό, τις υποδομές κ.λπ.

 

Μετά την επίσκεψη ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Θέλουμε για μια ακόμη φορά να εκφράσουμε τη στήριξή μας στο δίκαιο αίτημα του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη και στο αναφαίρετο δικαίωμά του, για τη συνέχιση των σπουδών του. Η συμπεριφορά του υπουργείου, που προκάλεσε την απεργία πείνας και δίψας του Βασίλη Δημάκη, με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του, ήταν απολύτως αυθαίρετη και εκδικητική.

Αυτό αποδεικνύεται και απ’ τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Μεταγωγών, για την επιστροφή του Β. Δημάκη στις αντρικές φυλακές. Αυτή η απόφαση πρέπει να υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου και άμεσα, να σταματήσει κάθε παρόμοια συμπεριφορά στο  μέλλον, έτσι ώστε ο Β. Δημάκης να ασκήσει το αυτονόητο δικαίωμά του στην απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών του.

Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε αναλυτικά απ’ το Διευθυντή και τη Διευθύντρια των αντρικών και γυναικείων φυλακών αντίστοιχα, για την κατάσταση και τα προβλήματα στα Καταστήματα Κράτησης, χώροι εξαιρετικά κρίσιμοι και ευάλωτοι, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας.

Δεσμευτήκαμε να αναδείξουμε και να προωθήσουμε τα αιτήματά τους είτε αυτά αφορούν τις ελλείψεις σε προσωπικό, είτε τις ελλείψεις σε μέσα και υποδομές, που αφορούν τόσο τους εργαζόμενους στις φυλακές όσο και τους ίδιους τους κρατούμενους.

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.