Παρέμβαση του Νίκου Καραθανασόπουλου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, στην ΕΡΤ1: Οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν να μην ξαναπληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

«Η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αποδεικνύεται το πιο σύντομο ανέκδοτο», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος με αφορμή τους ανταγωνισμούς στο εσωτερικό της Ευρωζώνης για το κορονο-ομόλογο και την γενικότερη διαχείριση της κρίσης.

Εξήγησε πως είτε με ομόλογο είτε με δανεισμό από τον ESM, αυτοί που θα πληρώσουν θα είναι οι λαοί, επομένως «ο όποιος συμβιβασμός θα είναι αντιλαϊκός».Ο Ν. Καραθανασόπουλος ξεκαθάρισε πως η εργατική τάξη και ο λαός δεν μπορεί να έχουν καμία εμπιστοσύνη στη διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ σε επίπεδο Ευρωζώνης και ΕΕ, παρομοιάζοντας τα δύο σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι ως την Σκύλα και τη Χάρυβδη. Συμπλήρωσε πως ήδη προετοιμάζουν τα μέτρα της «επόμενης μέρας» που θα βάλουν σε καραντίνα ότι απέμεινε από τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.

Με αφορμή αυτή την κατάσταση, υπογράμμισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα να μην μείνουν σιωπηλοί, αλλά να διεκδικήσουν την προστασία των δικαιωμάτων τους, να μην ξαναπληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης.

Η παρέμβαση του Ν. Καραθανασόπουλου έγινε σε εκπομπή της ΕΡΤ1, το βράδυ της Παρασκευής 3 Απρίλη.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.