Παρέμβαση του Νίκου Καραθανασόπουλου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στο OPEN


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 25 Ιανουαρίου 2023 by energinews (admin)

“Την ανάγκη να συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να εξετάσει την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ εξέφρασε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε εκπομπή του «Οpen».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται άλλο, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που αντικειμενικά του αναλογούν. Επίσης, επισήμανε ότι υπάρχει επιλεκτική ευαισθησία, υπογραμμίζοντας την απροθυμία τόσο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΑΔΑΕ στη διερεύνηση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων σε βάρος του τηλεφωνικού κέντρου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να συγκαλύψουν το θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων, το οποίο το έχουν αποδεχτεί ως κυβερνήσεις, υιοθετώντας το δόγμα ότι κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο των παρακολουθήσεων.

Ακόμα, κατήγγειλε την πολλαπλή δραστηριότητα κρατικών υπηρεσιών, παρακρατικών κέντρων και ξένων μυστικών υπηρεσιών στη χώρα μας.

Ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση της προστασίας των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού δεν μπορεί να αφεθεί σε καμία κυβέρνηση, καθώς έχουν όλοι ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Κλείνοντας, τόνισε ότι ο λαός με την πάλη του μπορεί να προστατέψει τα δικαιώματά του και να καλύψει τις ανάγκες του.”

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης της ΝΔ

Download (DOC, 29KB)

Αναβολή της επίσκεψης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Download (DOC, 28KB)

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.