Παρέμβαση του Κύριλλου Παπασταύρου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντή του “Ριζοσπάστη”, στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ


0
(0)

Με ευθύνη της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, σε πολλούς εργασιακούς χώρους υπάρχει ένα καθεστώς που ευνοεί φαινόμενα επιβολής βίας με πολλούς τρόπους, του εργοδότη πάνω στους εργαζόμενους ανεξαρτήτως φύλου, ένα καθεστώς που ανθεί στις εργασιακές σχέσεις που υπάρχουν σήμερα και χτίστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του «Ριζοσπάστη», μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο κανάλι «Κόντρα», με αφορμή τις εξελίξεις στο χώρο του Πολιτισμού. Ειδικότερα για τις εξελίξεις με τον Δ. Λιγνάδη, επισήμανε πως η κυβέρνηση, η κα. Μενδώνη και ο πρωθυπουργός δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη τους για ένα σοβαρό ζήτημα, για την επιμονή τους στην παραμονή στη θέση του προέδρου του Εθνικού Θεάτρου, παρότι υπήρχαν σημαντικές καταγγελίες σε βάρος του. 

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να παραιτηθεί η υπουργός Πολιτισμού, επισήμανε πως δεν πρέπει να υπάρχει αυταπάτη πως η εναλλαγή υπουργών σημαίνει και εναλλαγή πολιτικής και πρόσθεσε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει ένας Ποινικός Κώδικας όπου η σεξουαλική παρενόχληση στους εργασιακούς χώρους πέφτει στα μαλακά.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως αυτές οι εξελίξεις δεν πρέπει να λειτουργήσουν ως άλλοθι για να ξεχάσουμε τις κινητοποιήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από τους καλλιτέχνες για μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους, αλλά και ενάντια στον τρομονόμο που ποινικοποιεί ένα καλλιτεχνικό έργο όταν κινείται στη λογική καταγγελίας, διαμαρτυρίας και αμφισβήτησης της ασκούμενης πολιτικής.

Παρέμβαση του Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ, στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ1

Οι δηλώσεις καταδίκης για την υπόθεση Λιγνάδη ήρθαν πολύ καθυστερημένα από την κυβέρνηση και αυτές δεν μπορούν ούτε να κρύψουν, ούτε να παραγράψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ1 το πρωί του Σαββάτου.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν αφορούν μόνο τη διατήρηση του Λιγνάδη στη θέση της διοίκησης στο Εθνικό Θέατρο, αλλά και το πλαίσιο όπου εκδηλώνονται φαινόμενα εργασιακής ζούγκλας και ανασφάλειας στο χώρο του Πολιτισμού και σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Όσον αφορά την κατάσταση στη χώρα από την πρόσφατη κακοκαιρία, κατήγγειλε τις ευθύνες των κυβερνώντων για την απελευθέρωση της Ενέργειας που άφησε τον ΔΕΔΔΗΕ χωρίς προσωπικό και απαρχαιωμένες υποδομές.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.