Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Κ.Ο. του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου στη Βουλή για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας και το δώρο Πάσχα


0
(0)

Κρατική και όχι ατομική ευθύνη είναι η ενίσχυση του συστήματος Υγείας και η δημόσια καθολική και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση τόνισε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος που σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δεσμευθεί για την καταβολή του δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους.

Μιλώντας στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τα Επαγγελματικά Ταμεία, το οποίο το ΚΚΕ καταψηφίζει, σημείωσε πως για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού δεν πρέπει να συγκαλύπτεται πίσω από την ατομική ευθύνη η κρατική ευθύνη για προσλήψεις στην Υγεία, για άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ, για την 24ωρη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών και το άνοιγμα των νοσοκομείων που έκλεισαν επί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και επί ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε ότι και την Κοινωνική Ασφάλιση κυβερνήσεις και ΕΕ την μετέτρεψαν σε ατομική ευθύνη με το σύστημα των τριών πυλώνων. Ειδικά για τα Επαγγελματικά Ταμεία σημείωσε ότι λειτουργούν ως επενδυτές μετατρέποντας τις αποταμιεύσεις των ασφαλισμένων σε χρηματοδοτικά εργαλεία για να αντλήσουν χρήμα οι αγορές. Πρόσθεσε ότι οι αποδόσεις τους θα εξαρτώνται από την πορεία των χρηματαγορών και της καπιταλιστικής οικονομίας και θύμισε το παράδειγμα της «Enron» όπου χάθηκαν τα χρήματα των ασφαλισμένων.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης ανέφερε ότι είναι ανεπαρκείς για τους εργαζόμενους αφού δεν αναπληρώνουν το χαμένο εισόδημά τους. Τόνισε ότι πρέπει να δοθεί το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να δεσμευθεί για αυτό και πρόσθεσε ότι η πανδημία να μη γίνει πρόσχημα για την κατεδάφιση εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Επιπλέον ανέφερε ότι η απαγόρευση των συναθροίσεων έως 10 άτομα δεν πρέπει να αξιοποιηθεί για να μπουν εμπόδια στους εργαζόμενους που αντιδρούν σε μέτρα εργοδοτικής αυθαιρεσίας.”

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.