Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφίλη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το θέμα του κυνηγιού

Τελευταία ενημέρωση 6 Νοεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Μετά από πολλά ερωτήματα και διαμαρτυρίες των κυνηγετικών συλλόγων για  την ασάφεια των μέτρων που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του lock – down, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επικοινώνησε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να δοθούν διευκρινίσεις από την Κυβέρνηση.

Με δεδομένο ότι οι κυνηγοί πληρώνουν παράβολο κάθε χρόνο, ότι η δραστηριότητά τους ασκείται στην ύπαιθρο, που συνεπάγεται ότι δεν υπάρχει συνωστισμός, χρειάζεται το θέμα να εξετασθεί σε αυτό το πλαίσιο.

Ο Υπουργός κ. Βορίδης  αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι κατόπιν συνεννόησης θα δοθεί κυβερνητική λύση

6/11/2020 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για τους αυτοαπασχολούμενους

Το σημερινό lockdown αποτελεί τη φυσική κατάληξη, από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν πήρε έγκαιρα κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας,  καταρχήν για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και για την προστασία του λαού στις βασικές εστίες υπερμετάδοσης, στα Μέσα Μαζικής μεταφοράς, στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις, ακόμα και στα σχολεία που στοιβάζονται χιλιάδες μαθητές στις αίθουσες.

Τώρα την πληρώνουν και πάλι οι εργαζόμενοι, ενώ “στον αέρα” βρίσκονται και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι στο εμπόριο, την εστίαση και αλλού που οδηγούνται εκ νέου σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι προσωρινές αναστολές πληρωμών και τα προγράμματα επιστρεπτέας προκαταβολής που εξαγγέλθηκαν εκ νέου για τη στήριξη των πολύ μικρών επιχειρήσεων, δεν καλύπτουν στο ελάχιστο τα αδιέξοδα που αυτές αντιμετωπίζουν πλέον. Το εισόδημά τους έχει μειωθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες, τα χρέη έχουν πολλαπλασιαστεί, χιλιάδες οδηγούνται στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας και του λουκέτου στο άμεσο μέλλον.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα στηρίζει τα δίκαια αιτήματα που επανειλημμένα έχουν καταθέσει μαζικοί φορείς των αυτοαπασχολούμενων, όπως η επανένταξή τους σε αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, η πλήρης απαλλαγή από τις εισφορές ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα έκτακτα μέτρα, η διαγραφή μέρους των χρεών σε εφορία, τράπεζες κ.α. Αιτήματα που πραγματικά μπορούν να αποτελέσουν στήριξη για τα πιο χαμηλά εισοδήματα και τα οποία η κυβέρνηση απορρίπτει στο όνομα του “υψηλού κόστους”. Την ίδια στιγμή βέβαια, δρομολογεί με ζήλο δισεκατομμύρια για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, αποδεικνύοντας στην πράξη ποιους ευνοούν και ποιους όχι οι περιβόητες αντοχές της “εθνικής” οικονομίας.

Οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πρέπει να δεχτούν αδιαμαρτύρητα την κατάσταση που διαμορφώνεται. Να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική και να δυναμώσουν την πάλη τους μαζί με τους μισθωτούς και τη μικρομεσαία αγροτιά για την προστασία της υγείας και του λαϊκού εισοδήματος

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.