Παρέμβαση του Θανάση Παφίλη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΚΕ και μέλους της ΚΕ, στη Βουλή: “Συνειδητή δολοφονία η μη απελευθέρωση των πατεντών των εμβολίων”


0
(0)

“Για «συνειδητή δολοφονία» και για «βαρβαρότητα του συστήματος» έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης για το γεγονός ότι δεν απελευθερώνονται οι πατέντες των εμβολίων για να μη χάσουν κέρδη τα μονοπώλια.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής υπογράμμισε:

«Η βαρβαρότητα του συστήματος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων όσοι το υπηρετούν είναι ότι δεν απελευθερώνει τις πατέντες να παράγουν όλες οι χώρες εμβόλια για να ζήσει ο κόσμος. Αυτό είναι συνειδητή δολοφονία ή όχι; Γιατί γίνεται αυτό; Για να μη μειωθούν τα κέρδη των πολυεθνικών, οι οποίες έχουν πάρει δισεκατομμύρια, να μην πω τρισεκατομμύρια, κρατική ενίσχυση, δηλαδή από τη φορολογία όλων των λαών, για να παράξουν τα εμβόλια. Να, ένα παράδειγμα κραυγαλέο και σημερινό».”

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, με καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων, με εκτόξευση θανάτων και διασωληνωμένων και με την απειλή νέων μεταλλάξεων του ιού, η κυβέρνηση αρνείται να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας, επενδύοντας σε μέτρα κοινωνικού αυτοματισμού, για να μείνει στο απυρόβλητο η εγκληματική πολιτική της.

Από τη μια δήθεν καταγγέλλει τον ανορθολογισμό κι από την άλλη φτάνει στο «άκρον άωτον» του ανορθολογισμού, να ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός ότι «δεν έχει διαφορά η νοσηλεία διασωληνωμένων εντός ή εκτός ΜΕΘ».

Η εικόνα κι από το Θριάσιο Νοσοκομείο, όπως κι από αλλά νοσοκομεία πρώτης γραμμής, έχουν το αποτύπωμα αυτής της πολιτικής. Υγειονομικοί με ξεπερασμένα τα όρια των αντοχών τους, υπηρεσίες υποστελεχωμένες, προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων σε μια διαρκή ομηρία περιμένοντας πότε θα λήξουν οι συμβάσεις τους και θα απολυθούν.

Είναι προφανές ότι η κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων και των εργαζομένων σε αυτά δε χωράει στο πλαίσιο μιας πολιτικής που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα και κόστος, που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και που αποτελεί τον πυρήνα και των σχεδίων για το «νέο ΕΣΥ».

Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον καθημερινό αγώνα των υγειονομικών και θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην προβολή και υπεράσπιση των δίκαιων διεκδικήσεών τους, όπως είναι η ένταξή τους στα βαρέα κι ανθυγιεινά.

ΑΘΗΝΑ 2/12/2021                                                ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Όσο και να στήνει φιέστες το υπουργείο Παιδείας, όσο και να προσπαθεί να αξιοποιήσει τη δυσαρέσκεια από ένα σχολείο που εξοντώνει και δεν μορφώνει -και που η τωρινή αλλά και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων διαμόρφωσαν- η αλήθεια είναι ότι τίποτε πραγματικά νέο δεν μπορεί να έρθει από μια πολιτική που βλέπει σαν κόστος τις μορφωτικές ανάγκες των πολλών και δίνει τη γνώση με το σταγονόμετρο.

Την δήθεν “κοσμογονία” των αλλαγών την έχουν ζήσει στην πλάτη τους, χρόνια τώρα, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές. Τα νέα προγράμματα σπουδών, ούτε νέα είναι, ούτε σύγχρονα. Συνεχίζουν στην ίδια αδιέξοδη ρότα της αποσπασματικότητας, των ρηχών δεξιοτήτων, της διαστρέβλωσης της αλήθειας. Τα προγράμματα αυτά έχουν παράξει αποτελέσματα και είναι γνωστά. Δεν μπορεί ο δρόμος που μας έφερε ως εδώ, να αποτελεί και τη διέξοδο. Χαρακτηριστικό δείγμα της απροκάλυπτης προσπάθειας για την ιδεολογική χειραγώγηση των νέων είναι και η τοποθέτηση του κ. πρωθυπουργού ότι “τα μεταναστευτικά ρεύματα οφείλονται στην…κλιματική αλλαγή”.

Το πραγματικό νέο και καινοτόμο στην Παιδεία μπορεί να το δώσουν οι διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κόσμου και όλου του λαού για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει. Ένα μορφωτικό ρεύμα που θα απαιτεί και θα διδάσκει την αλήθεια και όχι τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για αυτή την υπόθεση.

 

ΑΘΗΝΑ 2/12/2021                      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΖΑΡΑΛΙΚΟΥ

Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν “αγανακτισμένους” σε ρόλο “μπράβου”, επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

ΑΘΗΝΑ 3/12/2021                                                     ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα Για την 3η Δεκέμβρη – Παγκόσμια Μέρα ΑμεΑ

Η 3η του Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, πρέπει να είναι μέρα πάλης και αγώνα κι όχι μια ακόμη αφορμή για μεγάλα λόγια με δήθεν “ευαισθησία” κι “ενδιαφέρον” για τους Ανθρώπους με Αναπηρίες.

Είμαστε στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, που παλεύουν και διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια, ζωή με δικαιώματα, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, που η εγκληματική πολιτική της ΝΔ, έχει μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε “αποκλειστικά κορονοϊού” και εξοβελίζει κυριολεκτικά τους χρόνια πάσχοντες από το δημόσιο σύστημα υγείας, με τεράστιους κινδύνους για την ίδια τους τη ζωή.

Η αποθέωση της ατομικής ευθύνης και της κρατικής αναισθησίας, στην περίοδο της πανδημίας, εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στα άτομα με αναπηρία, όπου η στήριξή τους σε υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας, παιδείας, πρώιμης διάγνωσης και αποκατάστασης, φροντίδας για τα απαραίτητα τεχνικά και τεχνολογικά βοηθήματα, για μετακίνηση, για απρόσκοπτη κοινωνική ζωή, όλο και περισσότερο εξαρτάται από τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Αυτές οι κρίσιμες για τη ζωή τους γενικές και πρόσθετες ανάγκες μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης και πεδίο ανέξοδης και υποκριτικής “φιλανθρωπίας”.

Γι’ αυτό και η σημερινή ημέρα πρέπει να σημάνει αφετηρία ουσιαστικής ανόδου της οργάνωσης και έντασης της πάλης, για να αποσπαστούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα των ΑμεΑ, στην πρόληψη, στη θεραπεία, στην εκπαίδευση, στην αποκατάσταση, στο δικαίωμα στη δουλειά. Σε αυτή την υπόθεση το ΚΚΕ πρωτοστατεί και διαθέτει όλες του τις δυνάμεις.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στο Παρίσι, για τα 150 χρόνια της Παρισινής Κομμούνας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σήμερα, δεύτερη μέρα της επίσκεψής του στο Παρίσι, συμμετείχε στον ιστορικό περίπατο “Στα βήματα της Κομμούνας”, που ξεκίνησε από την πλατεία Louise Michel, στην Μονμάρτη. Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στον “Τοίχο των Ομόσπονδων”, στο νεκροταφείο του Περ Λασέζ, όπου πραγματοποιήθηκε η τελευταία μαζική σφαγή Κομμουνάρων και βρίσκεται μνημείο αφιερωμένο στην Παρισινή Κομμούνα.

Αμέσως μετά, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

“Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ολοκληρώσουμε μια χρονιά, το 2021, κατά την οποία γιορτάσαμε τα 150 χρόνια της Παρισινής Κομμούνας, με πολλές εκδηλώσεις, με εκδόσεις, με δραστηριότητες σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε εδώ στο Παρίσι για να ολοκληρώσουμε αυτή τη σειρά των εκδηλώσεων.

Είναι μεγάλη η συγκίνηση που βρισκόμαστε εδώ, όπου η εργατική τάξη για πρώτη φορά στην Ιστορία έκανε “την έφοδο στους ουρανούς”, κατέκτησε την εργατική εξουσία -έστω για 72 μόνο μέρες- από την αστική τάξη, αλλά ήταν ο προάγγελος μιας νέας κοινωνίας, μιας σειράς εξεγέρσεων και επαναστάσεων, που δεν έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους, γιατί ακόμα εξακολουθεί να υπάρχει το σύστημα της εκμετάλλευσης, το σύστημα των οικονομικών κρίσεων, της πανδημίας και της μη επίλυσης του προβλήματος της υγείας σε όφελος των λαών. Εξακολουθεί να υπάρχει η ακρίβεια, η φτώχεια, η ανεργία, οι πόλεμοι, οι ανταγωνισμοί μεταξύ κρατών όπου πάντα “την πληρώνουν” οι λαοί.

Έτσι, λοιπόν, τα υπόγεια ρεύματα της επαναστατικής δράσης, που κινούνται και σήμερα, στο Παρίσι, στην Αθήνα, σε άλλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσουν και ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας των εξεγέρσεων και των νέων επαναστάσεων για το δίκιο των λαών”.

Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Πρόξενο της Ελλάδας στη Γαλλία, στο Ελληνικό Προξενείο και αύριο θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα: «Παρισινή Κομμούνα 1871: Ο δοξασμένος προάγγελος της νέας κοινωνίας – Παρακαταθήκες για το σύγχρονο επαναστατικό, εργατικό κίνημα».

ΑΘΗΝΑ 3/12/2021 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr