Παρέμβαση του Γ. Γκιόκα, βουλευτή του ΚΚΕ στον ρ/φ σταθμό “Alpha 9,89”

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Ιανουαρίου 2022 by energinews (admin)

Το ΚΚΕ στο πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ καταψηφίζει μια συνολική στρατηγική και πολιτική που φορτώνει με βάρη τον λαό, την οποία στηρίζουν και τα άλλα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, είτε ως κυβερνήσεις είτε ως αντιπολίτευση, επισήμανε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89».

Οι αρνητικές συνέπειες από την κακοκαιρία έχουν τη σφραγίδα και της ΝΔ, αλλά και των άλλων κομμάτων, όπως οι συμβάσεις παραχώρησης των δρόμων στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα ιδιωτικοποιημένα δίκτυα της Ενέργειας, η ιδιωτικοποιημένη ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ο Γ. Γκιόκας.

Όλα αυτά θα αναδείξει το ΚΚΕ στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, επισήμανε, προσθέτοντας ότι πίσω από όλα τα θέματα που βασανίζουν αυτή τη στιγμή τον λαό, όπως ακρίβεια, πανδημία, φυσικές καταστροφές έως και την εξωτερική πολιτική, υπάρχει μία στρατηγική την οποία υπηρετούν με συνέπεια η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και στην προμετωπίδα της έχει τη διασφάλιση των κερδών του κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει το 50% των νομοσχεδίων που έχει φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ περίπου το 80% των νομοθετημάτων, άρα, τόνισε, δεν υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές, αλλά σύμπλευση στη στρατηγική που έχει ως προμετωπίδα τη διασφάλιση των κερδών του κεφαλαίου σε βάρος των αναγκών και των δικαιωμάτων του λαού.

Κατέληξε λέγοντας πως «μεγάλη μομφή που πρέπει να απευθύνει ο λαός απέναντι στην ασκούμενη πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι στο συλλαλητήριο των Συνδικάτων της Αθήνας και του Δήμου Πατρέων το Σάββατο στο Σύνταγμα, για μέτρα προστασίας που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός και από την πανδημία, αλλά και από τα φυσικά φαινόμενα που τον πλήττουν καταστροφικά κάθε φορά».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΙΟΥΣΗ

Το ΚΚΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον σύντροφό Γιάννη Κιούση που έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο Γιάννης Κιούσης ήταν μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεταφορών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής και για πολλά χρόνια στέλεχος του Κόμματος και συνδικαλιστής στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών, μέλος για χρόνια της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ από το Μάρτη του 2000.

Γεννήθηκε το 1963 στη Λιβαδειά Βοιωτίας, ενώ από το 1986 εργαζόταν στα λεωφορεία ως οδηγός και μετέπειτα ως σταθμάρχης. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ στα Γιάννενα το 1979 και δύο χρόνια αργότερα, το 1981 εντάχθηκε στις γραμμές του Κόμματος.

Ο σύντροφος Γιάννης σε όλη του την ζωή υπήρξε στην πρώτη γραμμή  του αγώνα στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών, πρωτοπόρος, μαχητικός και αγαπητός από όλους τους εργαζομένους του κλάδου.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύντροφό του Μίκα και στον γιο του Κωνσταντίνο.

 

ΑΘΗΝΑ 28/01/2022                                                   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η πραγματική μομφή σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική δεν δίνεται μέσα στη Βουλή αυτή τη στιγμή από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δίνεται εδώ στους δρόμους του αγώνα από το λαό της Αθήνας, της Αττικής, της Πάτρας, που διεκδικούν τα αυτονόητα.

Εδώ είναι το ΚΚΕ,  μαζί με εκατοντάδες αγωνιστικά εργατικά σωματεία κι άλλους μαζικούς φορείς, απόντες είναι όλοι οι άλλοι για μία ακόμη φορά.

 ΑΘΗΝΑ 29/1/2022                       ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.