Παρέμβαση του Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN: “Οι μικροί επαγγελματίες δίνουν αγώνα επιβίωσης από την αρχή της πανδημίας “


Τελευταία ενημέρωση 17 Νοεμβρίου 2021 by manos (ceo)-admin

“Ο αγώνας επιβίωσης που δίνουν από την αρχή της πανδημίας οι μικροί επαγγελματίες της εστίασης, σε ένα ναρκοθετημένο πεδίο, είναι πέρα για πέρα δίκαιος, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, μιλώντας το πρωί της Τρίτης, στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

Δεν είναι μόνο τα λουκέτα, το εισόδημα τους που είδαν να εξανεμίζεται το τελευταίο διάστημα από αυξήσεις σε ρεύμα και προμήθειες, δεν είναι μόνο τα συσσωρευμένα χρέη, που η κυβέρνηση αναστέλλει για λίγο, αλλά ήρθαν και τα τελευταία μέτρα που τους κάνουν χωροφύλακες, δηλαδή η κυβέρνηση τους φορτώνει την εξάπλωση της πανδημίας, σημείωσε ο Γ. Δελής.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, με την πολιτική της, κρατάει σε χαμηλά επίπεδα το ποσοστό του εμβολιασμού, καθώς δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για το δημόσιο σύστημα Υγείας, έχει διαλύσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα που είναι καθοριστική για τον εμβολιασμό, ενώ όσο για τα χρήματα που τάχα έδωσε στους επαγγελματίες, οι μικροί πήραν ψίχουλα, καθώς τα πολλά τα πήραν οι μεγάλες επιχειρήσεις, αεροπορικές εταιρείες, καναλάρχες, κ.ά.”

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ βρέθηκαν στο χώρο του Πολυτεχνείου, όπου και κατέθεσαν στεφάνι.

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Τιμάμε όλους τους κομμουνιστές και άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές, που εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, που υπέστησαν φριχτά βασανιστήρια στα μπουντρούμια του ΕΑΤ-ΕΣΑ. Ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα κρίκο στην πάλη του λαού και της νεολαίας για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, για να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να κλείσουν οι βάσεις, για να μπει τέρμα στις συμφωνίες και τις συμμαχίες της αστικής τάξης. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι ο λαός μόνο μπορεί να σώσει το λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής, μέχρι την τελική νίκη, το σοσιαλισμό».

 

Επίσης, εκ μέρους της ΚΝΕ, ο Ιάσονας Φανός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, έκανε την εξής δήλωση: «48 χρόνια από τον φοιτητικό και εργατικό λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, η ΚΝΕ παραμένει η μοναδική εγγύηση για τη νεολαία της πατρίδας μας, ότι τα διδάγματά του, το σύγχρονο αντιιμπεριαλιστικό του μήνυμα θα διαδίδονται, θα γίνονται κτήμα της. Ενάντια στους εθνικιστές φασίστες υμνητές της διεφθαρμένης και φρικιαστικής χούντας, αλλά και ενάντια σε όσους απογυμνώνουν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου από το αληθινό του νόημα, ενάντια σε όσους έχουν πρόβλημα με τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που αναγράφονταν και τότε και σήμερα στις πύλες του ιστορικού κτιρίου -«Έξω οι ΗΠΑ, Έξω το ΝΑΤΟ»- με την καθοριστική συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Τα ανεκπλήρωτα οράματα του Πολυτεχνείου στη νέα γενιά είναι εδώ, γιατί είναι εδώ η ΚΝΕ, που καταθέτει όλες της τις δυνάμεις προς τη νέα γενιά, από γενιά χωρίς δικαιώματα να γίνει η γενιά της πάλης για την ανατροπή”.

ΑΘΗΝΑ 16/11/2021                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ “ΑΤΥΧΗΜΑ” ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ

Σήμερα, ακόμα ένας εργαζόμενος δεν θα γυρίσει σπίτι του κι αυτό γιατί τα σαράβαλα οχήματα σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, η ελλιπής συντήρηση, το μειωμένο προσωπικό, σε συνδυασμό με την παράδοση τομέων συντήρησης σε εργολάβους, είναι ένα “θανατηφόρο” μείγμα που στοιχίζει ακόμη και σε ανθρώπινες ζωές.

Δεν φτάνει που ο λαός, εν μέσω πανδημίας, στοιβάζεται στα Μέσα Μεταφοράς ως αποτέλεσμα του μειωμένου προσωπικού και της ανεπάρκειας οχημάτων, τώρα κινδυνεύουν και ζωές εργαζομένων εξαιτίας της ανεπάρκειας των μέτρων προστασίας κι ασφάλειας.

Είναι ενδεικτικό ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα έτρεχε ανεξέλεγκτο στις ράγες, χωρίς να λειτουργεί κανένα σύστημα ασφαλείας, ότι οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να το ανακόψουν με συρμό, ότι πήδηξαν για να σωθούν, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Ενώ, είναι πρόσφατα και τα περιστατικά με τα φλεγόμενα λεωφορεία και τρόλεϊ.

Κανένας πια και πολύ περισσότερο η ίδια η κυβέρνηση δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι για αυτά τα τραγικά περιστατικά φταίει η τύχη και η “κακιά στιγμή”. Πρόκειται για κατά συρροή εγκλήματα μιας πολιτικής που αντιμετωπίζει τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων ως περιττό κόστος, εντατικοποιεί τους όρους δουλειάς, ιδιωτικοποιεί τις αστικές συγκοινωνίες κι εκχωρεί κρίσιμους τομείς σε εργολάβους, διαλύει το σώμα επιθεώρησης εργασίας.

Αυτή η πολιτική, που ακολουθείται από όλες τις κυβερνήσεις, είναι που έχει οδηγήσει σ’ ένα “μακελειό” διαρκείας στους εργασιακούς χώρους, καθώς τα τελευταία χρόνια, κατά μέσο όρο, ένας εργαζόμενος χάνει τη ζωή του κάθε τρεις ημέρες.

Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να βάλει τέρμα στο απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών και να εξασφαλιστεί η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας των εργαζομένων και συντήρησης των οχημάτων και μηχανημάτων της ΣΤΑΣΥ.

Οι εργαζόμενοι έχουν αυτονόητο δικαίωμα να φεύγουν για δουλειά και να ξέρουν ότι θα επιστρέψουν σπίτι τους σώοι και αβλαβείς.

Καμία ανοχή στο έγκλημα. Καμία ανοχή στην πολιτική που θυσιάζει ζωές εργαζομένων στο βωμό του κέρδους.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του κι ευχές για ταχεία ανάρρωση στους υπόλοιπους τραυματίες.

 ΑΘΗΝΑ 16/11/2021                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Για ενημέρωση: Πρώτη προβολή – παρουσίαση του ντοκιμαντέρ “ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ, «Μπόλικη Πέτρα, μπόλικη Καρδιά».

Για ενημέρωση

 

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 103 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, πραγματοποιεί τη Δευτέρα 22 Νοέμβρη 2021 στις 7.00μμ, στην αίθουσα συνεδρίων της ΚΕ, εκδήλωση όπου θα γίνει και η πρώτη προβολή – παρουσίαση του ντοκιμαντέρ “ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ, «Μπόλικη Πέτρα, μπόλικη Καρδιά».

 

«Το νησί όπου κυλάει σήμερα η ιστορία μας είναι το τοπίο όπου το έγκλημα δοξάστηκε, ως υπέρτατη αρετή. Μέρα χωρίς αίμα, εδώ, είναι μέρα χωρίς ήλιο».

 

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, σε συνέχεια της δημιουργίας οπτικοακουστικών παραγωγών του προηγούμενου διαστήματος, όπως της παραγωγής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, του ντοκιμαντέρ «Ο δρόμος μας» για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, της παραγωγής για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας αλλά και του ντοκιμαντέρ για την Γυάρο ως τόπο εξορίας, πήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία νέου ντοκιμαντέρ, με τίτλο: ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ «μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά», για το κολαστήριο της Μακρονήσου.

Σπουδαίοι Έλληνες ηθοποιοί, δίνουν την φωνή τους και αφηγούνται με συνταρακτικό τρόπο προσωπικές μαρτυρίες αγωνιστών, που μαρτύρησαν πάνω στο νησί και οι οποίες ξεδιπλώνουν μπροστά στα μάτια μας μέχρι που μπορεί να φτάσει η φρικαλεότητα των δήμιων, αλλά και το μεγαλείο των αγωνιστών.

Φωτίζουν την ανελέητη σύγκρουση των δύο κόσμων, αυτού που αγωνίζεται για να έρθει το νέο και εκείνου που χρησιμοποιεί κάθε μέσο, ακόμη και τις εν ψυχρώ δολοφονίες, για να μείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο σε 36 αληθινές μαρτυρίες, που δίνουν με λεπτομερή περιγραφή τη σειρά των γεγονότων, με στοιχεία αλλά και ονόματα. Οι μαρτυρίες αυτές είναι φόρος τιμής στους αγωνιστές της Μακρονήσου, του αποκαλούμενου «Νταχάου της Μεσογείου». Εκεί όπου οι μηχανισμοί καταστολής τελειοποιήθηκαν, η βία συστηματοποιήθηκε και οι πολιτικά διωκόμενοι έζησαν τη μεγαλύτερη αναμέτρησή τους όχι μόνο με τον ταξικό αντίπαλο, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Μοναδικός σκοπός: Να υποταχτούν, να δηλώσουν μετάνοια, να αποκηρύξουν το ΚΚΕ και τις ιδέες τους.

Με πλήθος αρχειακών, φωτογραφικών και οπτικοακουστικών τεκμηρίων, σκίτσων, έργων τέχνης, μουσικής και ποίησης που γράφτηκε στην Μακρόνησο ή και μετά για αυτό το κολαστήριο, γίνεται προσπάθεια ο θεατής να αντιληφθεί στην ολότητά του το τι εστί Μακρόνησος.

Σε συνδυασμό με την επιτόπια βιντεοσκόπηση και τη δραματουργική αποτύπωση σε διάφορα σημεία του ντοκιμαντέρ, δίνεται για πρώτη φορά κινηματογραφικά και με ακρίβεια, το σύνολο του νησιού της Μακρονήσου, με ξεχωριστή αναφορά σε όλα τα κολαστήρια της (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ’ Τάγμα, ΣΦΑ, ΑΕΤΟ και ΑΕΤΟ-ΕΣΑΙ, ΒΕΤΟ και ΒΕΤΟ-ΕΣΑΙ, Γ΄ Κέντρο Αξιωματικών, Στρατόπεδο Γυναικών), ενώ στέκεται με λεπτομέρεια σε σημαντικά γεγονότα, όπως η Σφαγή στο Ά Τάγμα στις 29η Φλεβάρη – 1η Μάρτη του 1948.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι αυτό το κολαστήριο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1947 και έγινε σε στενή συνεργασία της ελληνικής άρχουσας τάξης με τους Άγγλους και Αμερικάνους συμμάχους της, για να τσακίσουν το εργατικό – λαϊκό κίνημα που διεκδικούσε τη δικαίωση των θυσιών του με την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον ζυγό της φασιστικής και ναζιστικής κατοχής και την ταξική αναμέτρηση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Σχεδόν 100.000 στρατιώτες και πολίτες υπολογίζεται ότι πέρασαν μέχρι το πέρας της λειτουργίας του, το 1954.

Το κάτεργο της Μακρονήσου ήταν συνέχεια των διώξεων, σε βάρος του ΚΚΕ και των πρωτοπόρων αγωνιστών από κοινοβουλευτικές κυβερνήσεις, όπως του Βενιζέλου ή από δικτατορικές, όπως του Πάγκαλου, του Μεταξά.

Το ντοκιμαντέρ φωτίζει την ιστορική αλήθεια, τα πραγματικά αίτια πίσω από την ίδρυση αυτού του κολαστήριου, αλλά και το μέγεθος του εγκλήματος που συντελέστηκε εκεί και της προσπάθειας συγκάλυψης του.

Φωτίζονται επίσης χρήσιμα διδάγματα και συμπεράσματα για το σήμερα. Αναδεικνύεται το μεγαλείο της αφοσίωσης στα δίκια του λαού, την δύναμη της οργάνωσης και της αντίστασης κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Η πρωτοβουλία της υλοποίησης του ντοκιμαντέρ γι’ αυτόν τον ιστορικό τόπο, το οποίο ξεκίνησε το 2020, είναι συνέχεια της ανέγερσης μνημείου που πραγματοποίησε η ΚΕ του ΚΚΕ τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου, με μεγάλη πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση πάνω στο νησί.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν για την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ. Όλους τους ηθοποιούς που είτε έδωσαν την φωνή τους, είτε εμφανίζονται, όλους τους τεχνικούς, βοηθούς, εθελοντές, που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, ακόμη και με πολύωρα γυρίσματα και με αρκετές επισκέψεις πάνω στο νησί της Μακρονήσου.

 

Ανάμεσα στους δεκάδες που βοήθησαν στην υλοποίηση, είναι οι:

Αφήγηση: Μαριάνθη Σοντάκη

Αφηγήσεις μαρτυριών (αλφαβητικά): Δημήτρης Αντωνιάδης, Ελένη Γερασιμίδου, Κώστας Καζάκος, Δημήτρης Καταλειφός, Δανάη Κατσαμένη, Γιώργος Κιμούλης, Αντρέας Κωνσταντίνου, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Περής Μιχαηλίδης, Παύλος Ορκόπουλος, Θέμης Πάνου, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Στάνκογλου.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Σήφης Στάμου.

Σενάριο: Αλέξανδρος Βαλσαμής, Νίκη Κυριαζή.

Μαέστρος: Χρήστος Κολοβός

Πρωτότυπη μουσική: Δημήτρης Ανδρονιάδης.

Μοντάζ: Σωτήρης Γκέκας

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Άκης Βαλεργάκης

Ηχοληψία: Παύλος Χαρμπαλής

 

Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ

Οι τελευταίες εξελίξεις, με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της Λευκορωσίας με χώρες της ΕΕ (Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία), είναι ένα ακόμη αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, στους οποίους πρωτοστατούν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Είναι εκδήλωση της απάνθρωπης καπιταλιστικής εκμετάλλευσης που βιώνουν οι λαοί και απέλπιδα προσπάθεια επιβίωσης, που αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπους να επιλέγουν όλο και πιο επικίνδυνους δρόμους διαφυγής, να πέφτουν στα «νύχια» διακινητών.

Η κατάρρευση της απαράδεκτης συμφωνίας επαναπροώθησης των προσφύγων ΕΕ – Λευκορωσίας, μετά την προσπάθεια του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού να ανατρέψει την σημερινή πολιτική ηγεσία της Λευκορωσίας, οδήγησε -μεταξύ άλλων- και στη σημερινή αποκρουστική αξιοποίηση του ζητήματος των προσφύγων και μεταναστών, στο πλαίσιο των γεωπολιτικών παιχνιδιών και «παζαριών» ανάμεσα στην ΕΕ και τις αρχές της Λευκορωσίας.

Η λύση του προβλήματος δεν βρίσκεται στην πολιτική της άγριας καταστολής, των επαναπροωθήσεων, των απελάσεων, του εγκλωβισμού, των υπερδομών – φυλακών που προωθεί η ΕΕ και που όχι μόνο δεν θίγει τις αιτίες του προβλήματος, αλλά είναι και επιπλέον μια πολιτική που βασανίζει χιλιάδες ανθρώπους. Η λύση βρίσκεται στον αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, για πραγματική προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων, τη χορήγηση ασύλου στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, με παράλληλη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους για αξιοπρεπή στέγαση, εργασία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια και πλήρη εφαρμογή της Συνθήκης της Γενεύης και των διεθνών συνθηκών για την προστασία των προσφύγων.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του με τους πρόσφυγες και μετανάστες και καταγγέλλει την “εργαλειοποίηση” του μεγάλου αυτού ζητήματος από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όπως και από τις αστικές κυβερνήσεις. Καλεί τους λαούς της Πολωνίας και της Λευκορωσίας, τους άλλους λαούς της περιοχής, να γυρίσουν την πλάτη στον εθνικισμό και το ρατσισμό, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη με τους ανθρώπους, που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εκμετάλλευσης.

Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση όλων των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων από τα ΝΑΤΟϊκά γυμνάσια κι ευρωατλαντικά σχέδια επέμβασης στη Λευκορωσία, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού και της περικύκλωσης της Ρωσίας. Καμία συμμετοχή στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

 

ΑΘΗΝΑ 16/11/2021                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου Για τις μαζικές κινητοποιήσεις των επαγγελματιών στην εστίαση

Οι επαγγελματίες της εστίασης, με τις σημερινές μαζικότατες κινητοποιήσεις τους και το καθολικό κλείσιμο καταστημάτων σε όλη τη χώρα, έδωσαν τη δική τους απάντηση στην κυβέρνηση, που με τακτικισμούς επιδίωξε να εμφανίσει το άσπρο μαύρο. Έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού τους έστησε και πάλι στον τοίχο με τα νέα μέτρα και τα εξοντωτικά πρόστιμα που έχει επιβάλλει, ανάγοντάς τους σε “αποδιοπομπαίο τράγο” των δικών της αντιλαϊκών πολιτικών, τους εμπαίζει κι από πάνω μιλώντας για “μικρή αναστάτωση” και “κινητοποιήσεις χωρίς λόγο”. Είναι, όμως, βαθιά γελασμένη αν νομίζει ότι θα κάμψει τις αντιδράσεις. Η αγωνία για τα συσσωρευμένα χρέη σε εφορία, τράπεζες, των δανείων της επιστρεπτέας προκαταβολής, αλλά και για την ακρίβεια που τσακίζει πρώτες ύλες και τιμολόγια ενέργειας, παραμένει στο κόκκινο.

Ας μην μπερδεύουν τα κυβερνητικά στελέχη τα ημίμετρα με ημερομηνία λήξης προς τους αυτοαπασχολούμενους και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, με τον πακτωλό δισεκατομμυρίων που μοιράζονται γαλαντόμα στο μεγάλο κεφάλαιο. Δεν ξεγελούν κανένα. Όσο για τις κουτοπονηριές που επιδιώκουν να φέρουν σε αντιπαράθεση τους επαγγελματίες της εστίασης με άλλους κλάδους, όπως το εμπόριο, οι σημερινές από κοινού κινητοποιήσεις σε μια σειρά πόλεις, δίνουν τη δική τους απάντηση.

Το ΚΚΕ στηρίζει έμπρακτα τους επαγγελματίες στην εστίαση, στο εμπόριο, σε όλους τους κλάδους, όλους όσοι συνεχίζουν να δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης. Γι’ αυτό και κατέθεσε εκ νέου προτάσεις για την ουσιαστική ανακούφισή τους, που αφορούν την άρση των εξοντωτικών προστίμων, τη γενναία διαγραφή χρεών σε εφορία, τράπεζες, δημοτικών τελών και αυτών της επιστρεπτέας προκαταβολής, την επανένταξή τους στο αφορολόγητο και την κατάργηση χαρατσιών, όπως το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ, η προκαταβολή φόρου, την επιδότηση για την απορρόφηση των αυξήσεων στην ενέργεια κλπ.

Χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις τους και τους καλεί να συνεχίσουν πιο δυναμικά τον αγώνα τους, ενώνοντας τη φωνή τους και με τους εργαζόμενους που πλήττονται από τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές. Η συντονισμένη λαϊκή πάλη για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος είναι η μόνη που μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους και στις δικές τους διεκδικήσεις και να φέρει πραγματικά στο επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, που θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας των λίγων και εκλεκτών.

 

 

 

ΑΘΗΝΑ 16/11/2021                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.