Παράπονα μαθητών για την πρόταση Πανταζή για Δημοτικό Συμβούλιο Νέων: Ήταν δική μας ιδέα


0
(0)

Με μια επώνυμη επιστολή μαθητές της Ιεράπετρας αντιδρούν στην πρόταση που έγινε από τον Αργύρη Πανταζή και την παράταξη Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα, προς τον Δήμο Ιεράπετρας για τη θεσμοθέτηση ενός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων.

Ο Γιώργος Μουταφτσίδης, μαθητής του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας σε κείμενο που έστειλε στο radiolasithi.gr αναφέρει πως η πρωτοβουλία αυτή ανήκει σε 27 μαθητές της Ιεράπετρας οι οποίοι έκαναν επίσημο αίτημα προς το Δήμο Ιεράπετρας το οποίο και πρωτοκολλήθηκε όπως προβλέπεται, στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου, έχοντας προηγουμένως ενημερώσει και ζητήσει στήριξη από όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της Ιεράπετρας.

Αυτό που ζητά ο μαθητής είναι να αποκατασταθεί η αλήθεια και να γίνει ξεκάθαρο ότι το αίτημα για τη λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων είναι μαθητική πρωτοβουλία και δεν σχετίζεται με κόμματα ή παρατάξεις, όπως το ίδιο ισχύει και με τους μαθητές που στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία.

Διαβάστε αναλυτικά την αρχική επιστολή και όσα λέει στη συνέχεια ο μαθητής:

 

 

Η παραπάνω επιστολή, πρωτοκολλήθηκε στις 18-11-2019 με αριθμό πρωτοκόλλου 17888, στον Δήμο μας. Όπως αναγράφεται ξεκάθαρα, αναφέρεται στην πρωτοβουλία μιας ομάδας νεαρών συμπολιτών και συμπολιτισσών μας για την δημιουργία ενός Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, το οποίο προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία.

Υπεγράφη από 27 νεαρούς και νεαρές της πόλης μας, οι οποίοι στηρίζουν αυτή την ΜΑΘΗΤΙΚΗ πρωτοβουλία. Τυχαίνει να είμαι μέλος της ομάδας νέων που προώθησαν αρχικά την ιδέα αυτή. Προσωπικά επικοινώνησα με τον κύριο Αργύρη Πανταζή, αλλά και με όλους τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων. Η επικοινωνία μας είχε ως μοναδικό σκοπό το να ζητήσουμε την υποστήριξή τους και την άποψή τους επί του θέματος.
Πρόσφατα, έγινε μια δήλωση, σε σταθμό της πόλης μας, από τον κύριο Πανταζή, ο οποίος έμμεσα ιδιοποιήθηκε την πρωτοβουλία αυτή, και σκοπεύει να την προωθήσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ως ιδέα της παράταξής του.

Σαν νεαρός δημότης, λυπάμαι σφόδρα για το γεγονός αυτό.

Εκτός από την ιδιότητα του μαθητή, του δημοτικού συμβούλου, ή ό,τι άλλο επαγγέλλεται ο κάθε ένας από εμάς, πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι, και ο σεβασμός είναι η μεγαλύτερη αξία που μπορεί να έχει κανείς. Μας θίγει το ότι δεν έχουμε την εμπιστοσύνη ενός από τους βασικούς υποστηρικτές της ιδέας μας, όπως ο ίδιος δήλωσε κατά την τηλεφωνική συνομιλία μας, όπως επίσης και το ότι υπονομεύει την δύναμη και το κύρος μας.

Ωστόσο, είμαστε ευγνώμονες, γιατί έδωσε άλλο ένα λόγο, σε όλους,για την δημιουργία του συμβουλίου αυτού. Ενός συμβουλίου που θα αναδείξει το νέο αίμα στην πολιτική σκηνή της πόλης. Ενός συμβουλίου που δεν θα έχει χώρο για κόμματα και παρατάξεις. Δεν θα επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες και θα μεριμνά για την ομαλή διαβίωση όλων των πολιτών, όχι μόνο της νεολαίας.

Συνεπώς, καλούμε τον κύριο Πανταζή να αποκαταστήσει δημόσια την αλήθεια, ξεκαθαρίζοντας ότι η πρόταση της δημιουργίας Δ. Σ. Νέων ήταν, είναι και θα είναι μαθητική πρωτοβουλία η οποία δεν σχετίζεται με κανένα πολιτικό κόμμα ή δημοτική παράταξη, όπως και όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτή.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr