Παράπονα και σοβαρές ενστάσεις για τις εκλογές στο Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 23 Φεβρουαρίου 2022 by energinews (admin)

Μέρα εκλογών ήταν η χθεσινή για το Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας αλλά και ταυτόχρονα η αφορμή για να εκφραστούν σημαντικά παράπονα από εργαζόμενους, οι οποίοι ήθελαν να λάβουν μέρος ως υποψήφιοι στην εκλογική διαδικασία αλλά συνάντησαν εμπόδια.

Τα τελικά αποτελέσματα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, όμως συνολικά τέσσερις υποψήφιοι, πριν την έναρξη της διαδικασίας προχώρησαν σε ένσταση κατά της εκλογικής διαδικασίας ζητώντας παράταση στην ημερομηνία των εκλογών επειδή δεν γνώριζαν για το σχηματισμό παραταξιακού ψηφοδελτίου κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Ένας εξ’ αυτών ο γιατρός Μανώλης Μπουνιαλέτος μίλησε στο Ράδιο Λασίθι αναφέροντας πως μόλις την περασμένη Δευτέρα έγινε γνωστή η ύπαρξη παραταξιακού ψηφοδελτίου κάτι που σήμαινε πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο Σταύρος Χατζάκης, ο κ. Παπαδοπούλης, και η Μαρία Μαρκάκη, που ήθελαν να συμμετάσχουν ως ανεξάρτητοι έπρεπε υποχρεωτικά να σχηματίσουν ο καθένας το δικό του ξεχωριστό ψηφοδέλτιο με αποτέλεσμα να είναι πρακτικά αδύνατη η εκλογή τους.

Για το γεγονός αυτό έγινε ένσταση στην εφορευτική επιτροπή, όμως ο δικαστικός αντιπρόσωπος έκρινε πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τη διαδικασία αφού κάτι τέτοιο προβλέπεται από το καταστατικό του Συλλόγου.

Το πρόβλημα όμως, όπως αναφέρει, είναι πως αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και επίσης δεν ήταν γνωστό σε κανένα πως είχε σχηματιστεί ένας ενιαίος συνδυασμός. Έτσι τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι περίμεναν πως όπως συνέβαινε όλες τις άλλες φορές θα σχηματιζόταν ένα ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψηφίους και στη συνέχεια όλοι οι εργαζόμενοι θα ψήφιζαν όποιον επιθυμούσαν.

Τελικά αυτό που συνέβη είναι αρχικά πως η Μαρία Μαρκάκη παραιτήθηκε από τη διαδικασία για λόγους ευθιξίας (ακολουθεί επιστολή της), ενώ σχηματίστηκαν συνολικά τέσσερα διαφορετικά ψηφοδέλτια. Ένα στο οποίο συμμετείχαν 10 υποψήφιοι και άλλα 3 για τον καθένα ανεξάρτητο υποψήφιο.

Ο κ. Μπουνιαλέτος ανέφερε πως με τον τρόπο αυτό ο ίδιος αν ήθελε να ψηφίσει τον εαυτό του δεν μπορούσε να ψηφίσει και άλλα άτομα που θεωρεί αξιόλογα, ενώ όπως ήταν λογικό η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων επέλεξε να ψηφίσει κάποιον εκ των υποψηφίων του ενιαίου ψηφοδελτίου και όχι ένα από τα 3 ανεξάρτητα.

Το αποτέλεσμα της διαδικασίας, πρόσθεσε, δεν αμφισβητείται,  και από δικής του πλευράς θα στηρίξει το νέο ΔΣ που θα προκύψει όμως τα όσα συνέβησαν δεν τον ικανοποιούν.

Ακούστε όσα ανάφερε και διαβάστε την επιστολή που έστειλε στο Ράδιο Λασίθι η Μαρία Μαρκάκη:(εδώ)

18

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.