Παράπονα για τη ράμπα ΑμεΑ που αργεί να τοποθετηθεί και φέτος στην Ιεράπετρα – Η απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 3 Ιουλίου 2019 by energinews (admin)

Για άλλη μια χρονιά το καλοκαίρι ξεκίνησε στην Ιεράπετρα χωρίς να έχει τοποθετηθεί έγκαιρα η ράμπα που εξυπηρετεί Άτομα Με Αναπηρίες προκαλώντας πολλά παράπονα τα οποία σήμερα παίρνουν τη μορφή μιας επώνυμης διαμαρτυρίας με μια επιστολή που υπογράφει ο Γιώργος Πακιουφάκης, ο Γιώργος Ψαρουδάκης, η Κατερίνα Σουργιαδάκη, ο Κων/νος Ρουμπάκης και ο Νίκος Σιγανός.

Στο Ράδιο Λασίθι μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μάνος Λουτσέτης ο οποίος ανέφερε πως η ράμπα φέτος έχει προγραμματιστεί σε συνεννόηση με το Σύλλογο ΑμεΑ Ιεράπετρας, να τοποθετηθεί σε διαφορετικό σημείο από τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Η ράμπα όπως είπε έχει ξεκινήσει να λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με πάρα πολλά προβλήματα στη λειτουργία της λόγω των αλλαγών που παρουσιάζονται στο ανάγλυφο του βυθού που έχει σαν αποτέλεσμα να βουλιάζει η ράμπα, να αχρηστεύεται και να χρειάζεται τεχνικές διορθώσεις για να επαναλειτουργήσει.

Η περσινή χρονιά όπως είπε ήταν η χειρότερη αφού η ράμπα λειτούργησε συνολικά 20 μέρες όλο το καλοκαίρι και χρειάστηκε να βγει και να επανατοποθετηθεί 5-6 φορές.

Η ράμπα όπως λέει αυτές τις μέρες επιδιορθώνεται από συνεργείο του Δήμου, και θα τοποθετηθεί την επόμενη εβδομάδα σε πιο δυτικό σημείο προς το Φρούριο Καλέ στο οποίο πιστεύεται πως οι αλλοιώσεις του βυθού δεν θα είναι τόσο μεγάλες. Παράλληλα θα γίνουν και όλες οι απαραίτητες εργασίες για την προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα έως και τη ράμπα.

Διαβάστε την επιστολή:

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΜΠΑ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Ο Ιούλιος μπήκε και παρά τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής ότι οι εργασίες τοποθέτησης της ράμπας για άτομα με κινητικά προβλήματα θα είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, τίποτα δεν έχει γίνει.

Πέρυσι, τρίτη χρονιά λειτουργίας της -και πάλι με μεγάλη καθυστέρηση- η ράμπα παρέμεινε εκτός λειτουργίας το μεγαλύτερο μέλος του καλοκαιριού, λόγω προβλημάτων στη στήριξή της. Από την πλευρά της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου το πρόβλημα αποδόθηκε σε λάθος επιλογή σημείου τοποθέτησης. Αναζητήθηκε, λοιπόν και βρέθηκε καταλληλότερο σημείο, ήδη από την προηγούμενη χρονιά. Ωστόσο, και παρά τις διαβεβαιώσεις, οι εργασίες αργούν αδικαιολόγητα.

Υπενθυμίζουμε πως αυτή η ράμπα, που με τόσο ενθουσιασμό χαιρετίστηκε η τοποθέτησή της, είναι προϋπόθεση για να μπορέσουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να απολαύσουν τη θάλασσα, όπως όλοι οι υπόλοιποι. Πολλοί, επίσης, άνθρωποι από άλλες περιοχές της χώρας περιμένουν με αγωνία να ενημερωθούν για τη λειτουργία της καθώς έρχονται με τις οικογένειές τους για πολυήμερες διακοπές στην πόλη μας, εξαιτίας της ύπαρξής της.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή να τηρήσει τη δέσμευσή της στο σημαντικό αυτό ζήτημα, δυστυχώς ένα από τα πολλά, που αφορούν μια ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα ανθρώπων. Είναι ανεπίτρεπτο οι ανάγκες των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα να αντιμετωπίζονται με αδιαφορία ή δυσφορία. Η ευαισθησία και ο πολιτισμός όλων μας -κατοίκων και τοπικών αρχών- κρίνεται από το πόσο προσβάσιμη και φιλική φροντίζουμε να είναι η πόλη μας για αυτούς τους συμπολίτες μας.

Οι Υπογράφοντες

Γιώργος Πακιουφάκης

Γιώργος Ψαρουδάκης

Κατερίνα Σουργιαδάκη

Κων/νος Ρουμπάκης

Νίκος Σιγανός

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.