Παράδοση ηλεκτρονικών συσκευών (τάμπλετ) από την Περιφέρεια Κρήτης σε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 9 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της ψηφιακής και τεχνολογικής αναβάθμισης των σχολείων του νησιού, προσφέρει στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Λύκεια όλων των τύπων) ηλεκτρονικές συσκευές (τάμπλετ). Στο πλαίσιο αυτό σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης παραδόθηκαν τα τάμπλετ  από την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλη Καρτσωνάκη παρουσία της Αναπληρώτριας Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου Στέλλας Μακρυγιαννάκη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη ανέφερε, ότι, η Περιφέρεια Κρήτης αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που διαθέτει προκειμένου να διατηρήσει ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία για όλους τους μαθητές της Κρήτης. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Η γνώση είναι δύναμη και η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει έμπρακτα τους μαθητές. Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε τη μάθηση και να βοηθήσουμε τον εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενόψει και της επόμενης σχολικής χρονιάς. Είναι δεδομένο ότι η διά ζώσης διδασκαλία δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα τρόπο. Όμως, υπάρχουν συγκυρίες, όπως αυτή της πανδημίας, στις οποίες η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποδεικνύεται απαραίτητη. Οφείλουμε, λοιπόν, να εξασφαλίσουμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, την ευκαιρία όλοι οι μαθητές να μετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία υπό οποιεσδήποτε αντίξοες συνθήκες.»

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης για την έμπρακτη στήριξη στα σχολεία του νησιού επισημαίνοντας, ότι, μέσω της σημαντικής της προσφοράς συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών.

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου Στέλλα Μακρυγιαννάκη εκφράζοντας τις ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Κρήτης, επισήμανε τον κοινωνικό χαρακτήρα της προσφοράς προς τις σχολικές μονάδες τονίζοντας το δικαίωμα όλων των μαθητών στη γνώση και την αναβαθμισμένη εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει διαθέσει ήδη 2,5 εκ. ευρώ από το Περιφερειακό Πρόγραμμα 2014-2020 για την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τα σχολεία της Κρήτης και η έναρξη του προγράμματος αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Η διάθεση των τάμπλετ ξεκίνησε από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, συνεχίστηκε σήμερα στο Ηράκλειο, ενώ ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 10 Ιουνίου στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και την Πέμπτη 11 Ιουνίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Η παράδοση των ηλεκτρονικών συσκευών στα σχολεία πραγματοποιείται με τη συνεργασία – εποπτεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύουν στις Περιφερειακές Ενότητες. Οι συσκευές αποτελούν ιδιοκτησία των σχολικών μονάδων ενώ η απόφαση για την απόδοση χρήσης τους σε μαθητές/τριες θα λαμβάνεται από τον Διευθυντή ή Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας, μετά από συνεννόηση με τον οικείο Σύλλογο των Διδασκόντων.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.