Παππάς στον Realfm 97,8: Η κυβέρνηση έχει στηρίξει την αδράνεια σε όλα τα επίπεδα

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

“Η κυβέρνηση έχει στηρίξει την αδράνεια σε όλα τα επίπεδα, δυστυχώς αυτό θα ευνοήσει πάρα πολύ λίγες ελληνικές επιχειρήσεις. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται και επειδή είχαμε τα δομικά προβλήματα ως οικονομία και επειδή έχουμε τις επιπτώσεις από το βίαιο κλείσιμο κλάδων της οικονομίας λόγω κορωνοϊού. Δυστυχώς στην κυβερνητική λογική όλες αυτές οι επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να διευκολυνθούν και επειδή εδώ ο χρόνος μετράει πάρα πολύ γρήγορα πλέον, δεν είναι μια περίοδο ομαλή, κάθε ημέρα που περνάει κοστίζει” δήλωσε στον Realfm 97,8 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος, Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ανέφερε ότι “η κλίμακα της παρέμβασης επηρεάζει και το μέγεθος των προβλημάτων που θα συναντήσουμε. Αν δεν κάνουμε τίποτα η ύφεση θα είναι πάρα πολύ βαθιά, τα χρήματα που θα χρειαστεί να δαπανήσουμε θα είναι εξίσου πάρα πολλά”.

“Χρειάζονται στήριξη όλες οι επιχειρήσεις που στην προηγούμενη φάση δεν είχαν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα” συμπλήρωσε.

“Οι οδηγίες από τις 8 Απριλίου λένε ότι είναι επιλέξιμη δαπάνη. Στην παρούσα φάση δεν υπήρχε λόγος να διαμεσολαβούν τα ΚΕΚ με μια εκπαίδευση χαμηλότατου επιπέδου για τους ανθρώπους που κουβαλάνε ως ένα μεγάλο ποσοστό την πατρίδα στις πλάτες τους, οι επιστήμονες μας είναι στην πρώτη γραμμή και δίνουν μια μάχη, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να σταθούν και δεν χρειάζεται να τους προσβάλλουμε. και δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε χρήματα όταν είναι απολύτως σαφές ότι είναι επιλέξιμη δαπάνη της στήριξης της απευθείας των αυτοαπασχολουμένων και των επιστημόνων” συμπλήρωσε.

“Το σκάνδαλο είναι ότι επιλέξανε μια διαδρομή με μεσάζοντες ενώ δεν χρειάζονται. Η ουσία είναι ότι αυτά τα χρήματα μπορούσαν να δοθούν απευθείας. Κατ’ αναλογίαν η βοήθεια προς τα ΜΜΕ πρέπει να δοθεί απευθείας και με διαφάνεια. Δεν καταλαβαίνω αυτή την πρεμούρα του μεσάζοντα” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό

Module cannot be rendered as the requested content is not (longer) accessible. Contact the administrator to get access.

πηγη:real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.