Παπαγάλος-δράκουλας: Το εντυπωσιακό πτηνό με τα μαύρα και κόκκινα φτερά


0
(0)

Όταν σκεφτόμαστε τους παπαγάλους, τους έχουμε στο μυαλό μας συνήθως σαν τα πουλιά με τα περισσότερα χρώματα στο σώμα τους – πράσινο, κόκκινο, μπλε, κίτρινο. Ωστόσο, ο κόσμος των παπαγάλων είναι πολύ πιο διαφορετικός και πολύπλοκος. Συνολικά, υπάρχουν 393 διαφορετικά είδη παπαγάλων και ένα από τα πιο θαυμαστά είναι ο παπαγάλος-δράκουλας.

Perierga.gr - Παπαγάλος-δράκουλας: Το εντυπωσιακό πτηνό με τα μαύρα και κόκκινα φτερά

Το συγκεκριμένο είδος παπαγάλου, που ζει στα βουνά της Νέας Γουινέας, αναγνωρίζεται εύκολα χάρη στα μαύρα, γκρίζα και κόκκινα φτερά του. Το μέσο μήκος του παπαγάλου-δράκουλα φτάνει τα 50 εκατοστά και το βάρος του περίπου τα 600-800 γραμμάρια. Τα θηλυκά και τα αρσενικά δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές μεταξύ τους, παρά μόνο ότι τα αρσενικά έχουν κόκκινα στίγματα πίσω από τα αυτιά τους.

Perierga.gr - Παπαγάλος-δράκουλας: Το εντυπωσιακό πτηνό με τα μαύρα και κόκκινα φτερά

Δυστυχώς, σύμφωνα με την σχετική «κόκκινη λίστα» της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας της Φύσης (IUCN) που αξιολογεί την κατάσταση διατήρησης των ειδών, οι παπαγάλοι-δράκουλες βρίσκονται στην ευάλωτη κατηγορία, αφού ο πληθυσμός τους σημειώνει μεγάλη μείωση. Ο παπαγάλος-δράκουλας κινδυνεύει κυρίως από τους λαθροκυνηγούς, οι οποίοι είτε τους σκοτώνουν για τα πολύτιμα φτερά τους είναι τους αιχμαλωτίζουν σε κλουβιά ως πολύτιμο εξωτικό θέαμα.

πηγη:perierga.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.