ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 20 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Βήμα βήμα ξηλώνουν την Κυριακή αργία
Την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, με την οποία δίνεται το ελεύθερο να λειτουργούν τα καταστήματα στο «ιστορικό κέντρο» της Αθήνας και τις 52 Κυριακές του έτους, καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

«Η επίθεση ενάντια στο αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας συνεχίζεται», σημειώνει η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας καθώς «στην Αθήνα μέσα στο κατακαλόκαιρο υπήρξε απόφαση του αντιπεριφερειάρχη του Κεντρικού Τομέα Αθηνών για το συνολικό άνοιγμα των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Στο ΦΕΚ που επιβεβαιώνει την παραπάνω απόφαση καταγράφεται πως προηγήθηκε διαβούλευση με τοπικούς και συλλογικούς φορείς. Ποιοι ήταν αυτοί; Το σύνολο των εργοδοτικών ενώσεων και η… δημοτική αστυνομία! Αυτοί αποφάσισαν ενιαία και για τους εργαζόμενους.
Το ξήλωμα της Κυριακής αργίας από την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους γίνεται κομμάτι κομμάτι, τμηματικά, με εξαιρέσεις που στην πορεία γίνονται κανόνες.
Το καλοκαίρι σε αρκετές περιοχές της χώρας επιχειρήσεις στον κλάδο του εμπορίου ερμήνευαν όπως ήθελαν τους νόμους προκειμένου να ανοίγουν τα καταστήματά τους τις Κυριακές. Ετσι είδαμε να βαφτίζονται τουριστικές περιοχές κάθε είδους συνοικίες και πόλεις, να γίνονται οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους μπαλάκι σε Επιθεωρήσεις Εργασίας, αστυνομία και Περιφέρειες.
Ηδη στον κλάδο του εμπορίου η κατάσταση είναι οξυμένη. Χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εργάζονται πάνω σε ένα σύνθετο ναρκοπέδιο που περιέχει απληρωσιά, εντατικοποίηση, αναστολή συμβάσεων, καθυστέρηση δεδουλευμένων και όλα αυτά μέσα σε συνθήκες πανδημίας.
Η Κυριακή αργία δεν χαρίζεται! Δεν είναι για τα δόντια τους!».
«Αν θεωρούν πως με τα μέτρα που παίρνουν για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα τα σωματεία θα παροπλιστούν ή πως οι εργαζόμενοι θα παρακολουθούν μοιρολατρικά τις εξελίξεις που επιδεινώνουν τη ζωή τους, θα διαψευστούν σύντομα», καταλήγει η ανακοίνωση.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.