Πανελλαδική πρωτιά στις δηλώσεις Κτηματολογίου στο Λασίθι – Ξεκινά η σημαντική διαδικασία διορθώσεων


0
(0)

Τις λεπτομέρειες για την διαδικασία προανάρτησης του κτηματογραφημένων εκτάσεων στο νομό Λασιθίου που ξεκινά στις 24 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουλίου, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες και στοιχεία παρουσίασε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο εκπρόσωπος της ομάδας μελετητών για το Κτηματολόγιο κ. Αλαβάνος.

Η αρχική διαδικασία υποβολής δηλώσεων όπως λέει ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία με το νομό Λασιθίου να έρχεται πρώτος πανελλαδικά, αναλογικά με τον πληθυσμό του, στα δικαιώματα που δηλώθηκαν, τα οποία σε επίπεδο νομού φτάνουν το 85% σε σχέση με τις πραγματικές εκτάσεις. Ένα αποτέλεσμα που όπως είπε ο κ. Αλαβάνος οφείλεται στην πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών μηχανικών και των ΜΜΕ που συνέβαλλαν σημαντικά στην προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού.

Παράλληλα ένα στοιχείο που ξεχωρίζει στο Λασίθι είναι απ’ τη μια το πολύ έντονο φαινόμενο της πολυδιάσπασης της ιδιοκτησίας (με εξαίρεση τις θερμοκηπιακές περιοχές της Ιεράπετρας) αλλά και το ότι, με εξαίρεση τους βοσκότοπους, καταγράφηκαν ελάχιστες περιπτώσεις συγκρούσεων ανάμεσα σε ιδιοκτήτες για τις εκτάσεις τους.

Πλέον όπως τόνισε ξεκινά η πολύ σημαντική φάση της προανάρτησης του Κτηματολογίου, όπου εκεί θα φανεί η δουλειά που έγινε από τους μελετητές και τα λάθη που τυχόν έχουν γίνει τα οποία θα πρέπει να διορθωθούν.

Σε αυτή τη φάση όπως υπογράμμισε ο κ. Αλαβάνος όλοι όσοι έχουν κάνει δηλώσεις (αλλά και αυτοί που θέλουν τώρα να κάνουν) θα πρέπει να ελέγξουν τις ιδιοκτησίες που έχουν δηλωθεί και εφόσον διαπιστώσουν ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που δήλωσαν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα γραφεία Κτηματογράφησης για να ξεκινήσει η διαδικασία διευκρινίσεων και διορθώσεων.

Η φάση της προανάρτησης τόνισε, είναι η τελευταία στην οποία οι ιδιοκτήτες μπορούν εύκολα και χωρίς κόστος να διορθώσουν ή να κάνουν νέες αιτήσεις, αφού στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία της κανονικής ανάρτησης, όπου εκεί τα δεδομένα θα είναι πολύ πιο αυστηρά, θα απαιτείται περισσότερος χρόνος και διαδικασίες, αλλά θα υπάρχει και σημαντικό κόστος για κάθε ιδιοκτήτη.

Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.