Πανελλαδικές: Προς μείωση της εξεταστέας ύλης λόγω lockdown

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 26 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Μείωση της εξεταστέας ύλης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εξετάζει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο προτείνει να μειώσει την ύλη για τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα όπως συνέβη και την περασμένη άνοιξη, μετά το πρώτο lockdown λόγω κορωνοϊού. Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της ζήτησε την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή από τους μαθητές της δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (λήγει στις 30/11), ενώ οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες θα συμμετάσχουν σήμερα στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Το υπουργείο πάντως αναφέρει ότι η τηλεκπαίδευση υποκαθιστά πλήρως τη διά ζώσης, ωστόσο τα τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν (έστω και περιορισμένης έκτασης και διάρκειας) δημιουργούν ασυνέχεια στο εκπαιδευτικό έργο.  Χαρακτηριστικό είναι ότι στελέχη του υπουργείου ανέφεραν πως εάν τα γυμνάσια και τα λύκεια επαναλειτουργήσουν στα μέσα Δεκεμβρίου, θα χρειαστεί αναπροσαρμογή ύλης.

Έτσι εκτιμάται ότι η τελική αναπροσαρμογή θα οδηγήσει σε μείωση ύλης κατά 25% με 30%, ανάλογα με το μάθημα. Σημειώνεται ότι και τον Μάιο οι μαθητές λυκείου έκαναν επαναλήψεις της έως τότε διδαχθείσας ύλης. Πάντως, «η κατάσταση θα αξιολογείται βήμα βήμα, με βάση την πρόοδο των μαθημάτων», ανέφερε πηγή του υπουργείου Παιδείας.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.