Πανελλήνιες 2021: Γιατί γονείς και μαθητές προσφεύγουν στο ΣΤΕ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 Φεβρουαρίου 2021 by energinews (admin)

Πολλοί είναι οι γονείς το τελευταίο διάστημα που προσφεύγουν σε δικηγορικά γραφεία ζητώντας να γίνουν προσφυγές στο ΣτΕ για άνιση μεταχείριση των παιδιών τους, ενόψει των πανελληνίων.

Όπως αναφέρουν, το άνοιγμα σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημιουργεί «μαθητές δυο ταχυτήτων», στα λύκεια διότι στις κόκκινες περιοχές οι σχολικές μονάδες δεν θα επαναλειτουργήσουν για άγνωστο ακόμη διάστημα. Οι γονείς υποστηρίζουν ότι η διάκριση σε τηλεκπαίδευση και δια ζώσης ειδικά στη Γ’ Λυκείου είναι αντισυνταγματική επειδή δημιουργεί υποψηφίους δύο κατηγοριών: αυτούς που συνεχίζουν με τηλεμαθήματα κι εκείνους που επέστρεψαν στη δια ζώσης διδασκαλία, οι οποίοι όμως στο τέλος της ημέρας θα εξεταστούν στα ίδια θέματα.

Εν τω μεταξύ η αγωνία των μαθητών που φέτος δίνουν πανελλαδικές κορυφώνεται και για άλλους λόγους.
Οι μαθητές από φέτος έχουν να αντιμετωπίσουν και νέα ρύθμιση (βάση εισαγωγής) για την οποία δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς ούτε έχουν καταλάβει πως θα «λειτουργεί». Συγκεκριμένα, πολλά είναι τα τμήματα που φέτος θα εξαφανιστούν από το χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης και ως εκ τούτου οι υποψήφιοι δεν γνωρίζουν εάν θα μπορούν να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε τμήματα που επιθυμούν. Επίσης άγνωστο είναι εάν ο αριθμός των εισακτέων παραμείνει ίδιος με πέρυσι ή αν θα υπάρξει μείωση στις θέσεις των ΑΕΙ, γεγονός που θα τους αναγκάσει να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα.

Οι μαθητές, όπως όλα δείχνουν, φέτος θα διεκδικήσουν μια θέση στα πανεπιστήμια και όπως δείχνουν τα πράγματα η μείωση της ύλης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα δεν θα λύσει και πολλά προβλήματα, πράγμα που σημαίνει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα κληθεί το επόμενο διάστημα να πάρει πρόσθετα μέτρα για την ανακούφιση των υποψηφίων αλλά και προκειμένου να μη δημιουργηθούν ανισότητες στη «μάχη» των περίπου 100.000 υποψηφίων για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.