Πανελλήνιες 2019: Τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών


0
(0)

Με τρία μαθήματα συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις

Δείτε τα θέματα της Ιστορίας ΕΔΩ.

Δείτε τα θέματα της Φυσικής ΕΔΩ.

Δείτε τα θέματα της Ανάπτυξης Εφαρμογών ΕΔΩ.

Φυσική

Αναφορικά με τα θέματα της Φυσικής, όπως σχολίασε ο κ. Μανόλης Μαυράκης, Διευθυντής των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου:

«Όσον αφορά το μάθημα της Φυσικής, ας σημειωθεί ότι ο βαθμός δυσκολίας ομοιάζει με την περσινή χρονιά, ίσως να είναι και λίγο ευκολότερα σε σχέση με πέρσι. Η θεωρία στο Α θέμα είναι αναμενόμενης δυσκολίας. Δύο από τα τρία ερωτήματα του Β θέματος είχαν ενδιαφέρον, ήταν απαιτητικά. Το θέμα Γ ήταν περιορισμένης δυσκολίας, χαρακτηρίζεται εύκολο. Όσο για το θέμα Δ ήταν σίγουρα για καλά διαβασμένος μαθητές. Συγχρόνως προβληματίζει ο όγκος τους. Οι μαθητές έπρεπε να γράψουν πολλά.».

Πληροφορική

Για το μάθημα της Πληροφορικής, ο κ. Μαυράκης αναφέρει:

«Στο μάθημα της Πληροφορικής, το σχόλιο είναι ότι πρόκειται για εύκολα θέματα, σίγουρα ευκολότερα από την περσινή χρονιά. Κάποια από αυτά, όπως το θέμα Α και Γ, μας «γυρίζουν» χρόνια πίσω στην εξέταση του μαθήματος ! Το θέμα Α χαρακτηρίζεται εύκολο. Το θέμα Β μέτριας δυσκολίας και αναμενόμενο. Το θέμα Γ εξαιρετικά εύκολο. Όσον αφορά το θέμα Δ θα δυσκολέψουν μονάχα οι πέντε μονάδες του υποερωτήματος Δ3. Γενικά τα θέματα χαρακτηρίζονται εύκολα, κλασσικά και αναμενόμενα χωρίς εκπλήξεις.».

Ιστορία

Βατά τα θέματα της Ιστορίας:

«Στο μάθημα της Ιστορίας το σχόλιο είναι ότι το διαγώνισμα ήταν μέτριας δυσκολίας με αναμενόμενα θέματα. Οι ορισμοί όπως και τα ερωτήματα σωστού λάθους χαρακτηρίζονται αναμενόμενα χωρίς δυσκολίες. Το θέμα Β1 επειδή είναι συνδυαστικό έχει ενδιαφέρον, χωρίς όμως υψηλό δείκτης δυσκολίας. Το θέμα Γ1, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, είχε τρεις πήγες με αναφορές στο «κρητικό ζήτημα», τους παράγοντες που άλλαξαν το θετικό κλίμα στην πρώτη περίοδο. Το Δ1, με έναν πίνακα και δύο παράλληλα κείμενα, αφορούσε τις υποδομές του ελληνικού κράτους από το 1820 κ. εξής. Και τα ερωτήματα των πηγών χαρακτηρίζονται μέτριας δυσκολίας για εκείνους που είχαν μελετήσει οργανωμένα το μάθημα.».

πηγη:www.neakriti.gr

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *