Πανελλήνιες 2019: Οι αριστούχοι του Ηρακλείου

Πανελλήνιες 2019: Οι αριστούχοι του Ηρακλείου
0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 4 έτη by energinews (admin)

Κρητικόπουλα που κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στα ΑΕΙ μίλησαν για το μυστικό επιτυχίας

Η πιο μεγάλη ημέρα της ζωής τους… μέχρι την επόμενη! Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος τη χθεσινή ημέρα για τους απόφοιτους των λυκείων της Κρήτης, οι οποίοι αρίστευσαν, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Οι περισσότεροι εξ αυτών έζησαν – τουλάχιστον – τους τελευταίους μήνες μια πρωτοφανή αγχώδη διαδικασία, την οποία – κατά πάσα πιθανότητα – δε θα βιώσουν ξανά στη ζωή τους…
Όσοι από αυτούς κατάφεραν να βγουν θριαμβευτές από αυτή τη σκληρή διαδικασία, δικαιούνται, λοιπόν, να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Η “Νέα Κρήτη” σας παρουσιάζει σήμερα τους φετινούς αριστούχους στο νησί μας και τους εύχεται ολόψυχα καλές σπουδές!

ΣΟΦΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

«Γενικά με ενδιαφέρουν οι επιστήμες Υγείας και θα ήθελα να σπουδάσω Ιατρική ή Κτηνιατρική. Από άποψη πόλης, θα προτιμούσα να περάσω στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη, αλλά πιστεύω ότι τελικά πήγε καλά. Θα ήθελα να συμβουλέψω τα παιδιά που θα δώσουν πανελλαδικές του χρόνου να μην απογοητεύονται. Πιστεύω ότι η διαδικασία των πανελλαδικών είναι σε μεγάλο βαθμό ένα μάθημα ζωής, από το οποίο μπορούμε να διδαχτούμε πολλά: Καμιά φορά μπορεί να πέσουμε κάτω, όμως πρέπει να ξανασηκωθούμε. Γενικά χρειάζεται θετική σκέψη και αισιοδοξία και να μην ξεχνάμε ότι “όλα για κάποιο λόγο γίνονται…”».

2ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 17.944 μόρια

ΓΑΒΡΙΕΛΑ ΣΤΡΑΤΑΝΤΩΝΑΚΗ

«Περνάω στην Ιατρική Κρήτης, στο Ηράκλειο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη καθώς οι κόποι μου ανταμείφθηκαν… Θα ήθελα να πω στους μαθητές που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις του χρόνου να προσπαθήσουν όσο περισσότερο μπορούν. Από τη στιγμή που θα μπουν σε αυτόν τον “αγώνα”, θα πρέπει να είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στον στόχο τους και να ξέρουν τι τους περιμένει. Τους συμβουλεύω, ακόμη, να τα δώσουν όλα για να πετύχουν τα όνειρά τους, χωρίς να σκέφτονται το τι θα πουν γι’ αυτούς οι γύρω τους. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου».

3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 18.981 μόρια

ΑΡΓΥΡΩ ΚΙΚΕΡΑΚΗ

«Υπολογίζοντας τις περυσινές βάσεις, περνάω στη Νομική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήμουν θεωρητική κατεύθυνση. Γενικά είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, γιατί κατάφερα και πέτυχα τον στόχο μου! Θα ήθελα να πω στα παιδιά που δίναμε μαζί φέτος εξετάσεις και δεν τα πήγαν τόσο καλά, να μην απογοητεύονται γιατί οι βάσεις – ιδίως στη θετική κατεύθυνση – θα πέσουν αρκετά. Τώρα σχετικά με τους μαθητές που θα δώσουν του χρόνου πανελλαδικές, συνιστώ γενικά ψυχραιμία, αλλά και να είναι συνεπείς στο διάβασμά τους, φροντίζοντας να μην αφήνουν κενά».

3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 18.668 μόρια

ΜΑΡΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΤΑΜΙΩΛΑΚΗ

«Ήμουνα θετική κατεύθυνση. Η χαρά μου είναι απερίγραπτη. Πραγματικά είμαι ενθουσιασμένη αλλά και συγκινημένη, καθώς επιτέλους ανταμείφθηκαν οι κόποι μου, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για μένα… Όπως φαίνεται περνάω στην Ιατρική. Δε γνωρίζω ακόμη ποια πόλη θα δηλώσω ως πρώτη επιλογή. Πάντως, σκέφτομαι το Ηράκλειο, αλλά και τη Θεσσαλονίκη. Εξαρχής έδωσα βάση στο να περάσω στην Ιατρική, οπότε δε με απασχολεί τόσο η πόλη που θα σπουδάσω».

3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 18.823 μόρια

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΚΑΛΙΑΣ

«Τα πήγα καλά σε γενικές γραμμές. Στο μάθημα της Έκθεσης υπήρξε μια μικρή απόκλιση από αυτό που περίμενα να έχω γράψει. Όμως είμαι ικανοποιημένος. Θα ήθελα να σπουδάσω στο Τμήμα Χρηματοοικονομικών και Τραπεζικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταλήξει ακόμη ποια σχολή θα δηλώσω ως πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό. Θα ήθελα να συμβουλεύσω τα παιδιά που θα δώσουν εξετάσεις του χρόνου, να μην αφήνουν κενά στο διάβασμά τους, ωστόσο να κάνουν και διαλείμματα, βγαίνοντας έξω με τους φίλους τους: Το κομμάτι της ψυχολογίας είναι πολύ σημαντικό και τα ευχάριστα διαλείμματα είναι απαραίτητα».

3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 17.935 μόρια

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑΣ

«Περνάω Νομική Κομοτηνής, από την Θεωρητική Κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών. Μετά από ένα συστηματικό διάβασμα ετών, χωρίς να λείπουν βέβαια οι στιγμές χαλάρωσης και οι εξορμήσεις, οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Ένα όνειρο μου έγινε πραγματικότητα και νιώθω πραγματικά χαρούμενος που έπιασα τον πρώτο μου στόχο κάνοντας υπερήφανους και όλους όσοι πίστεψαν σε μένα. Σε όλα αυτά να προσθέσω ότι έβγαλα και ένα πολύ καλό απολυτήριο 19,7. Για μένα ανοίγει πλέον ένα νέο κεφάλαιο και ευχαριστώ την οικογένεια μου και όλους όσοι με στήριξαν».

11ο ΓΕΛ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ,17.520  ΜΟΡΙΑ

ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΤΣΑΚΗΣ

«Είμαι ανακουφισμένος. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από τον εαυτό μου και την απόδοσή μου. Δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο στόχο όλη τη χρονιά. Ήθελα απλά να γράψω στις εξετάσεις όσο πιο καλά μπορούσα… Κυρίως σκέφτομαι να δηλώσω Πολυτεχνικές Σχολές. Δεν έχω καταλήξει σε ποια πόλη θα ήθελα να σπουδάσω, αλλά θα μου άρεσε να είμαι στη Θεσσαλονίκη. Στα παιδιά που θα δώσουν του χρόνου εξετάσεις θα ήθελα να πω να μην έχουν άγχος: Από τη στιγμή που θα μπουν μες στην αίθουσα, να μη σκέφτονται τίποτα άλλο, να μην τους απασχολεί τίποτα πέρα από το γραπτό τους. Φυσικά το διάβασμα είναι σημαντικό, όμως και τα διαλείμματα είναι απαραίτητα, έστω μία φορά την εβδομάδα. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου».

2ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 18.974 μόρια

ΣΙΣΥ ΓΛΑΚΟΥΣΑΚΗ

«Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενη για τα μόρια που συγκέντρωσα. Έβγαλα 18.189 μόρια και περνάω, όπως όλα δείχνουν, Πολιτικών Μηχανικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην Αθήνα. Νιώθω ότι η προσπάθειά μου δικαιώθηκε και οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Η αλήθεια είναι ότι η χρονιά που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη για εμένα. Όμως αυτό που έχω τώρα να πω είναι ότι άξιζε τον κόπο, καθώς θα σπουδάζω στην Αθήνα μαζί με την αδερφή μου, που τώρα θα μπει στο 2ο έτος της Νομικής. Ένα όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα και αυτό τα λέει όλα για το πώς αισθάνομαι».

Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου, 18.189 μόρια

ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΙΟΠΥΡΑΚΗΣ

«Ήμουν στη θετική κατεύθυνση και με ενδιαφέρουν οι επιστήμες Υγείας. Ειδικότερα, θέλω να σπουδάσω στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο. Η αλήθεια είναι ότι είμαι ικανοποιημένος μετά από προσπάθεια τόσο χρόνων… Πάντως, περίμενα να τα έχω πάει λίγο καλύτερα, αλλά και πάλι τα αποτελέσματα δεν ήταν έκπληξη για μένα. Θα ήθελα να συμβουλέψω τα παιδιά που θα δώσουν του χρόνου πανελλαδικές να είναι ψύχραιμα, ιδίως στο στάδιο της εξέτασης, ούτως ώστε να μπορούν να διαχειριστούν το άγχος τους. Την υπόλοιπη χρονιά, σίγουρα θέλει πολύ διάβασμα».

3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 18.655 μόρια

ΘΕΟΝΗ ΠΕΡΑΚΗ

«Είμαι πολύ ανακουφισμένη και φυσικά πολύ χαρούμενη. Ωστόσο, δεν τελειώνει κάτι εδώ: Τώρα αρχίζει το “ταξίδι”. Θέλω να σπουδάσω Ψυχολογία είτε στο Πάντειο, είτε στο Καποδιστριακό, και με τη βαθμολογία που συγκέντρωσα “πιάνω” και τις δύο σχολές. Αυτό που θα ήθελα να πω στα παιδιά είναι ότι οι πανελλαδικές δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το μέσο για να πετύχουμε τους στόχους μας. Εγώ ήθελα να σπουδάσω Ψυχολογία, όμως θέλω να περάσω και στη Λυρική Σκηνή, οπότε όλη τη χρονιά έκανα μαθήματα χορού για να προετοιμαστώ για τις συγκεκριμένες εξετάσεις. Συμβουλεύω δηλαδή τους μαθητές να μην αφήνουν τον εαυτό τους και τις αγαπημένες τους δραστηριότητες, παρά να τις προσαρμόζουν στο πρόγραμμά τους και τους ρυθμούς τους!».

3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 18.220 μόρια

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ

«Ήμουν θεωρητική κατεύθυνση. Θέλω να σπουδάσω στη Νομική και υπολογίζοντας τις περυσινές βάσεις, περνάω στη Νομική του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αισθάνομαι λοιπόν ότι οι κόποι δύο ετών ανταμείφθηκαν. Δε με νοιάζει σε όποια πόλη κι αν περάσω (Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Κομοτηνή), αφού αυτό που με νοιάζει είναι να σπουδάσω Νομικά. Αυτό αγαπάω κι αυτό θέλω να ακολουθήσω στη ζωή μου… Θα συμβούλευα τους μαθητές που θα δώσουν πανελλαδικές του χρόνου να προσπαθήσουν για να πετύχουν αυτό που αγαπάνε. Να μην παρατάνε τους στόχους τους και χωρίς άγχος θα τα καταφέρουν. Θα ήθελα, τέλος, να ευχαριστήσω τους γονείς μου, τους καθηγητές μου και τους φίλους μου, που με στήριξαν σ’ όλη αυτήν την προσπάθεια που έκανα…».

1ο ΓΕ.Λ. Ρεθύμνου, 18.250 μόρια

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
«Ευτυχισμένος ένιωσα όταν έμαθα ότι έβγαλα 19.200. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Από εκεί και πέρα, υπομονή να έχουμε και πιστεύω όλα θα πάνε καλά. Πυροσβεστική ήταν ο στόχος μου από το 2018 που είχα δώσει πρώτη φορά πανελλαδικές εξετάσεις. Το ήθελα από την Γ’ Γυμνασίου. Μου το είχε βάλει ως ιδέα ένας καθηγητής μου με τον οποίο είχα πολύ καλές σχέσεις και μου είχε κολλήσει, και νομίζω ότι μου ταιριάζει ως άτομο. Η συνταγή της επιτυχίας είναι: υπομονή, επιμονή, δουλειά και να έχεις ένα πλάνο, δηλαδή να είσαι τακτικός. Αυτές οι λέξεις περιγράφουν τη συνταγή της επιτυχίας».

4ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 19.200 μόρια

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΞΗΡΟΣΤΗΛΙΔΟΥ

«Ήμουν θετική κατεύθυνση και συγκέντρωσα 18.401 μόρια. Ο στόχος μου ήταν Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη και το φτάνω. Γενικά, μου αρέσει να κάθομαι σπίτι μου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έβγαινα με τις φίλες μου. Δεν καθόμουν συνεχώς όμως σπίτι μου. Είχα ελεύθερο χρόνο. Από τη δική μου μεριά, πιστεύω ότι έχει να κάνει και με τις παλαιότερες χρονιές. Εγώ από το Γυμνάσιο διάβαζα. Είναι γενικά πολύ παράξενο να “πέσεις” στο διάβασμα τα τελευταία δύο χρόνια στο Λύκειο. Πρέπει να κάνεις από τις μικρότερες τάξεις συστηματικό διάβασμα. Πολλά παιδιά μπορεί να δυσκολεύονται, αλλά είναι αρκετά σημαντικό να ξεκινήσει κάποιος το συστηματικό διάβασμα από μικρή ηλικία».
4ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 18.401 μόρια

ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΔΑΛΑΜΠΕΚΗ

«Χάρηκα πάρα πολύ και πραγματικά έκλαψα από τη χαρά μου. Είχα προετοιμαστεί για χειρότερα, ώστε να μην απογοητευτώ αργότερα. Μετά έκλαιγα από τη χαρά μου. Ήμουν θεωρητική κατεύθυνση και θέλω να περάσω στη Νομική Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 3-4 χρόνια το ήθελα πάρα πολύ. Η συνταγή της επιτυχίας είναι σίγουρα πως το διάβασμα πρέπει να ξεκινήσει από τη Β’ Λυκείου. Να είναι σταθερό και να μην αφήνεις κενά. Εγώ έβγαινα κανονικά κάθε εβδομάδα. Τους τελευταίους δύο μήνες ζορίστηκα και δεν έβγαινα. Αλλά ο κόπος άξιζε. Για όσους δεν πέρασαν, τους συμβουλεύω είτε να προσαρμοστούν στη σχολή που έχουν περάσει και να δουν εάν τους αρέσει και, εάν καταλάβουν ότι δε τους αρέσει, να ξαναδώσουν, αλλιώς η άλλη επιλογή είναι να παλέψουν πιο σκληρά και πάντα με αισιοδοξία».
4ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 18.217 μόρια

ΕΛΕΝΑ ΚΡΟΝΤΗΡΑ

«Εγώ ήμουν στο δεύτερο πεδίο και κατάφερα και συγκέντρωσα 18.214 μόρια. Πρώτη επιλογή θα είναι Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Αθήνα. Χαρά και ικανοποίηση ήταν τα αισθήματα που με κυρίευσαν όταν έμαθα τον αριθμό των μορίων, γιατί όλοι οι κόποι της χρονιάς ανταμείφθηκαν. Πιστεύω πως δεν υπάρχει συνταγή επιτυχίας. Είναι αποτέλεσμα δουλειάς, γιατί πρέπει να διατηρείς την ψυχραιμία σου ώστε να αποδοθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα και στο γραπτό. Οι πανελλαδικές είναι δύσκολη δοκιμασία. Είναι η πρώτη δοκιμασία που αντιμετωπίζουμε στη ζωή, αλλά δε σημαίνει ότι είναι και το τέλος του κόσμου. Υπάρχουν πολλές επιλογές για μετά τις πανελλαδικές. Οπότε πιστεύω πως όλοι θα βρουν τον δρόμο τους».

3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου, 18.214 μόρια

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΑΝΤΟΥΒΑ

«Εγώ ήμουν στο δεύτερο πεδίο και κατάφερα και έβγαλα 18.098 μόρια. Σκέφτομαι Πολυτεχνικές Σχολές και τα τμήματα Μαθηματικών Σπουδών. Ικανοποίηση και συγκίνηση ήταν η αίσθησή μου όταν έμαθα τον αριθμό των μορίων, διότι δικαιώθηκαν όλοι οι κόποι της χρονιάς και όλων των μαθητικών χρόνων. Η συνταγή της επιτυχίας είναι συστηματικό διάβασμα για να μην υπάρχουν κενά, εμπιστοσύνη στους καθηγητές και ξεκούραση. Για όσους δεν πέρασαν, θα συμβούλευα να “ψαχτούν” όσο περισσότερο γίνεται. Να ψάξουν όλες τις σχολές του μηχανογραφικού, γιατί ποτέ δεν ξέρουν τις επιλογές που θα έχουν μετά από κάθε τμήμα, και σίγουρα να συνεχίσουν να διεκδικούν τα όνειρά τους και να μην απογοητεύονται».

ΓΕ.Λ. ΓΑΖΙΟΥ, 18.098

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΓΑΚΗ

«Θέλω να περάσω στην Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης, αλλά και να μην περάσω, θα δηλώσω στο Τμήμα Κτηνιατρικής στην Καρδίτσα. Με τις περυσινές βάσεις δεν είμαι μέσα. Αλλά ελπίζω να πέσω γύρω στα 200 μόρια. Ήμουν στο τρίτο πεδίο. Δε θα σας πω ότι υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ό,τι ώρα ήθελα να διαβάσω, διάβαζα. Προσωπικά, θεωρώ πως ένας μαθητής δεν πρέπει να κάθεται στο σπίτι τόσο καιρό, γιατί κάποια στιγμή δε θα μπορέσει να αποδώσει στο μέγιστο στο τέλος. Θα κουραστεί τόσο πολύ μέσα στη χρονιά. Κάποια στιγμή, όσο κλεισμένος κι αν είναι στο σπίτι, δε θα είναι παραγωγικός. Έτσι όπως υπολόγιζα τα πράγματα, νόμιζα ότι θα πήγαινα πιο χαμηλά. Όταν είδα τον βαθμό, φυσικά και χάρηκα».

4ο ΓΕ.Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 17.559 ΜΟΡΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΦΑΚΗΣ

«Ήμουν στο δεύτερο πεδίο και κατάφερα και συγκέντρωσα 19.059 μόρια. Θέλω να περάσω στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών στο ΕΜΠ. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το μεθοδικό και ποιοτικό διάβασμα. Το διάβασμα δεν πρέπει να γίνεται μόνος την Γ’ Λυκείου. Σημαντικό είναι ο μαθητής να ξεκινήσει το διάβασμα από τη Β’ Λυκείου, ώστε να καλύψει τα κενά που έχει. Νομίζω ότι ένας μαθητής πρέπει να είναι διατεθειμένος να θυσιάσει λίγο την προσωπική του ζωή, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των πανελλαδικών εξετάσεων εάν θέλει να βγάλει ένα αρκετά μεγάλο αριθμό μορίων».

2ο ΓΕ.Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 19.059 ΜΟΡΙΑ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΟΥΓΑΡΗΣ

«Συγκέντρωσα 17.257 μόρια και είμαι στο πεδίο Οικονομίας και Πληροφορικής, και ευελπιστώ να περάσω στο Τμήμα Πληροφορικής Θεσσαλονίκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ανακούφιση ένιωσα όταν έμαθα τον αριθμό των μορίων, καθώς ξεπληρώθηκαν οι κόποι μου. Η συνταγή της επιτυχίας ήταν οργανωμένο διάβασμα, χωρίς να παραμελώ την ψυχική μου υγεία. Για όσους δεν κατάφεραν να φτάσουν στον πρώτο στόχο προτίμησής τους έχω να πω ότι σίγουρα δεν πρέπει να αρατήσουν αυτό με το οποίο θέλουν να ασχοληθούν στη ζωή τους. Δε σημαίνει ότι, επειδή δεν πέτυχαν, θα πρέπει κατ’ ανάγκη να συμβιβαστούν με κάτι άλλο. Πρέπει να ξαναπροσπαθήσουν, καλύπτοντας τα κενά τους. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν καταφέρει τον στόχο τους».

2ο ΓΕ.Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 17.257 ΜΟΡΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΛΑΔΑΣ

«Εγώ ήμουν στο τρίτο πεδίο και έβγαλα 17.907 μόρια (θετική κατεύθυνση). Εγώ στόχευα Ιατρική. Προσανατολίζομαι στο Τμήμα Χημείας Ηρακλείου. Τουλάχιστον να γραφτώ και πιθανότατα να δώσω ξανά του χρόνου. Ο τρόπος σκέψης στις θετικές σπουδές είναι εντελώς διαφορετικός από τις θεωρητικές. Σε μας χρειαζόταν να εμβαθύνεις στη θεωρία και να μπορέσεις να το εφαρμόσεις στις ασκήσεις. Πιστεύω πως ήταν αυτό που χρειαζόταν. Σε εκείνους που δεν κατάφεραν να βγάλουν ένα μεγάλο αριθμό μορίων, θα τους συμβούλευα αρχικά να μην απογοητευτούν καθόλου. Τα θέματα, όπως όλοι ξέρουμε, δεν ήταν τα πιο βατά που έχουμε δει και, εάν είναι ευχαριστημένοι με τον βαθμό που έβγαλαν και μπορούν να περάσουν σε μια σχολή που οι ίδιοι θα είναι ικανοποιημένοι, να το κάνουν. Αλλιώς, εάν έχουν διαφορετικές βλέψεις, όπως εγώ, να ξαναπροσπαθήσουν».

4ο ΓΕ.Λ., 17.907 ΜΟΡΙΑ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

«Έβγαλα 17.156 μόρια και ήμουν θεωρητική κατεύθυνση, και θέλω να περάσω Ελληνική Φιλολογία στο Ρέθυμνο. Ήταν πρώτος στόχος. Μου αρέσει πάρα πολύ η Φιλολογία και γι’ αυτό θέλω να περάσω εκεί. Είμαι πολύ χαρούμενη που έβγαλα αυτόν τον βαθμό. Δεν το περίμενα. Περίμενα μικρότερο βαθμό και ενθουσιάστηκα πάρα πολύ, γιατί έβγαλα μεγαλύτερο βαθμό. Τα μόρια της σχολής που θέλω να περάσω είναι κάπου 14.000-15.000 μόρια και πραγματικά χάρηκα που έβγαλα αυτή τη βαθμολογία, γιατί δε με ενδιαφέρουν τα μόρια αλλά η γνώση. Τα συναισθήματά μου ήταν ικανοποίηση, γιατί πάντα ήμουν επιμελής μαθήτρια, και ήταν σαν μια δικαίωση για μένα. Δεν ήθελα να γράψω και δεν περίμενα να γράψω λιγότερο. Κατά βάθος ήθελα αυτόν τον βαθμό».

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 17.156 ΜΟΡΙΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΖΗΣ

«Με τα μόρια που πέτυχα περνάω στη σχολή της πρώτης μου προτίμησης, δηλαδή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου στην Αθήνα.
Περίμενα ότι είχα φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Δεν περίμενα όμως τόσο. Είμαι ανακουφισμένος. Είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος που ανταμείφθηκε ο κόπος μου».

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 19.307 ΜΟΡΙΑ

ΡΑΦΑΗΛ ΣΤΕΙΒΑΚΤΑΚΗΣ

«Περνάω από την Οικονομία της Πληροφορικής στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, που ήταν και η πρώτη μου επιλογή. Για μένα, επειδή δούλευα παράλληλα, η χρονιά ήταν ακόμα δυσκολότερη σε σχέση με άλλα παιδιά. Όμως δεν πειράζει. Άμα δεν κοπιάσεις στη ζωή δεν κάνεις τίποτα. Εννοείται ότι είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα αυτό».

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 19.051 ΜΟΡΙΑ

ΗΡΩ ΜΑΥΡΑΝΤΩΝΑΚΗ

«Περνάω από τη θεωρητική κατεύθυνση στη Σχολή Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης. Είμαι πολύ χαρούμενη και ανακουφισμένη, διότι ήταν μια αγχωτική χρονιά για όλους. Και για μας τους μαθητές, και για τους καθηγητές μας. Αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Η χρονιά τελείωσε. Είδα ότι ο κόπος μας δεν πήγε χαμένος».

11ο ΓΕ.Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 18.886 ΜΟΡΙΑ

ΡΑΝΙΑ ΡΟΥΣΑΚΗ 

«Περνάω στη Νομική Κομοτηνής από τη θεωρητική κατεύθυνση. Είναι ένα αποτέλεσμα που δικαιώνει τους κόπους μου. Αλλά είμαι τελειομανής, να σας πω την αλήθεια, θεωρώ όμως και ότι θα μπορούσα να τα έχω πάει και καλύτερα. Από ’κει και πέρα, σίγουρα νιώθω ικανοποιημένη αφού μπόρεσα να πετύχω τον στόχο μου ως προς τη σχολή που με ενδιέφερε να περάσω, άσχετα από το γεγονός ότι δεν περνάω στη Νομική Αθηνών αλλά στη Νομική Κομοτηνής. Βέβαια, πράγματι αυτή η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη».

ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ, 17.881 ΜΟΡΙΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ

«Χωρίς να μπορώ ακόμα να ξέρω αν θα έχουν περάσει στην Κτηνιατρική, σίγουρα είμαι χαρούμενη για το αποτέλεσμα αυτό. Ήταν βέβαια η δεύτερη φορά που έδινα για να περάσω στην Κτηνιατρική και δεν το μετανιώνω καθόλου. Ίσα-ίσα που πραγματικά άξιζε τον κόπο. Είμαι ασφαλώς ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα αυτό και από ’κει και πέρα θα δω τι θα κάνω αργότερα, όταν πια θα ξέρω τι γίνεται με τη σχολή στην οποία πέρασα. Είμαι τελειόφοιτη του Λυκείου Αρχανών από τη θετική κατεύθυνση».

ΓΕ.Λ. ΑΡΧΑΝΩΝ, 17.252 ΜΟΡΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΑΚΗ

«Περνάω στη Σχολή Επιστήμης Υπολογιστών στο Ηράκλειο. Ήταν η σχολή της πρώτης μου επιλογής. Μάλιστα, πέτυχα πολύ πάνω από τη βάση. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να μην πάνε χαμένοι οι κόποι μου και κάνω και τους γονείς μου περήφανους. Θέλω να στείλω το μήνυμα προς όλα τα παιδιά να μην έχουν άγχος. Βέβαια, ήταν πράγματι αυτή η χρονιά πολύ δύσκολη. Κι εγώ είχα πολύ άγχος. Αλλά από τη στιγμή που άρχισαν οι πανελλαδικές, κατάφερα και το απέβαλα. Πέρασα από την κατεύθυνση Οικονομίας της Πληροφορικής».

5ο ΓΕ.Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 17.879 ΜΟΡΙΑ

ΦΙΛΙΑ ΤΣΑΚΙΡΗ

«Περνάω Νομική Κομοτηνής από τη θεωρητική κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών. Είμαι ανακουφισμένη και χαίρομαι πάρα πολύ που ανταποκρίθηκα στους κόπους και τις αγωνίες των γονιών μου και των καθηγητών μου. Καλώ τους καθηγητές να στηρίζουν τα παιδιά. Και τα παιδιά να μην το βάζουν ποτέ κάτω. Να δίνουν τη μάχη τους με υπομονή και επιμονή, και να ξέρουν ότι η αξία τους θα φανεί και το αποτέλεσμα πάντοτε θα δικαιώνει τους κόπους τους. Εγώ έκανα συστηματικό διάβασμα, αλλά έκανα και τις εξόδους μου. Χρειάζεται πάντα να έχουμε σύστημα και σωστό προγραμματισμό».

5 ΓΕ.Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 18.008 ΜΟΡΙΑ

ΜΑΡΙΑ-ΕΥΔΟΚΙΑ ΚΑΡΑΛΗ

«Περνάω Νομική Θεσσαλονίκης. Έχω και πλεόνασμα 800 και πλέον μορίων, οπότε έχω πιάσει τον στόχο μου και με το παραπάνω. Συνεπώς, είμαι πολύ χαρούμενη. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για το αποτέλεσμα αυτό. Και βέβαια, η επιτυχία μου αυτή είναι το αποτέλεσμα συστηματικού διαβάσματος, προγραμματισμού και οργάνωσης. Είναι το αποτέλεσμα μιας καλής διαχείρισης του χρόνου. Και φυσικά, δεν έχει να κάνει μόνο με τη χρονιά αυτή. Έχει να κάνει και με τα προηγούμενα χρόνια μέχρι να φτάσω στην ολοκλήρωση της προσπάθειας».

ΓΕ.Λ. ΜΟΙΡΩΝ, 18.751 ΜΟΡΙΑ

πηγη:www.neakriti.gr

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.