Πανελλήνιες: Η Λίλα «έπιασε» 20,4 και έκανε το όνειρο πραγματικότητα


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 1 Ιουλίου 2019 by energinews (admin)

Η 18χρονη αριστούχος πέρασε στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, πετυχαίνοντας μια από τις πιο υψηλές βαθμολογίες των τελευταίων ετών

Το φετινό καλοκαίρι σίγουρα θα είναι διαφορετικό για την Λίλα Μικρογιαννάκη την μαθήτρια του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου η οποία κατάφερε, όχι μόνο να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο και στην σχολή της επιλογής της που είναι τα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, αλλά η 18χρονη πλέον φοιτήτρια συγκέντρωσε και μια βαθμολογία που ξεπερνά το 20 αγγίζοντας συγκεκριμένα το 20,4.

«Όταν είδα αυτήν την τόσο υψηλή βαθμολογία ένιωσα τόσο όμορφα. Από όσο γνωρίζω πρόκειται για μια από τις πιο υψηλές βαθμολογίες πανελλαδικά για τα ΤΕΦΑΑ, των τελευταίων ετών. Στα αθλήματα τα πήγα πολύ καλά αφού συγκέντρωσα μόλις 1000 μόρια λιγότερα από το άριστα ενώ στα υπόλοιπα μαθήματα οι βαθμολογίες μου είναι: Οικονομία 20, Πληροφορική 19,3, Έκθεση 18,5 και Μαθηματικά 13,3. Πραγματικά είμαι τόσο χαρούμενη που το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα και είδα τους κόπους μου να ανταμείβονται».

Η Λίλα συγκέντρωσε στα μαθήματα, μέσα από το 4ο Επιστημονικό Πεδίο με κατεύθυνση «Οικονομία και Πληροφορική», 17.349 μόρια, ενώ διέπρεψε και στα αθλήματα συγκεντρώνοντας με τις επιδόσεις της 3.067 μόρια. Με βάση λοιπόν τις 2 βαθμολογίες σε μαθήματα και αθλήματα, κατέκτησε 20.416 μόρια.

«Με την βαθμολογία που συγκέντρωσα τώρα συγκλίνω σε διαφορετικές επιστήμες όπως η ειδική αγωγή και η αποκατάσταση τραυματισμών . Στην ουσία πρόκειται για έναν κλάδο των ΤΕΦΑΑ που έχει δημιουργηθεί . Δεν αφορά την προπονητική αλλά τις επιστήμες υγείας».

Η Λίλα, επέλεξε Γυμναστική Ακαδημία αφού όπως εξηγεί στο neakriti.gr, έχει περάσει πολλά χρόνια στα γήπεδα και φέτος συγκεκριμένα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, κατάφερε να συνδυάσει το σχολαστικό διάβασμα με την εντατική προπόνηση και με έναν τρόπο που έδειξε ότι «η συνταγή πέτυχε».

«Να σας πω ότι όλα τα χρόνια είμαι μέσα σε ένα γήπεδο με δεδομένο ότι και οι δύο γονείς μου είναι γυμναστές και έτσι από νωρίς με έβαλαν στον χώρο. Έχω περάσει σχεδόν από όλα τα αθλήματα αλλά τα τελευταία 3 χρόνια κάνω μία σοβαρή προσπάθεια στον στίβο. Επόσης να σας πω ότι το διάβασμα μου ήταν αρκετά εντατικό τους τελευταίους δύο μήνες, όμως την ίδια περίοδο έπρεπε να κάνω και συχνές προπονήσεις. Με έναν σωστό προγραμματισμό, τα συνδύασα και τα δύο και να πετύχω ένα μεγάλο βαθμό σε μαθήματα και αθλήματα.

Ποιο είναι όμως το μυστικό της επιτυχίας για την αριστούχα Λίλα ;

«Όλο αυτό το διάστημα δεν είχαν άγχος καθόλου, είχα ψυχραιμία και το βασικό είναι ότι είχα προσηλωθεί στον στόχο μου και αυτό έκανα. Βέβαια όλο αυτό που σας περιγράφω είναι ότι είχε να κάνει και με την επιλογή που έκανα. Επέλεξα Οικονομία και Πληροφορικ΄γ ένα σχετικά πιο «εύκολο δρόμο» . Αφοσιώθηκα στα συγκεκριμένα μαθήματα και αυτό που πρέπει να αναφέρω ότι έκανα επίσης εξαιρετική δουλειά με τους καθηγητές μου και τους ευχαριστώ για αυτό».

Ενώ για τους μαθητές που ξεκινούν τώρα τον «αγώνα» του για μία θέση στην Τριτοβάθμία Εκπαίδευση η Λίλα αναφέρει: Αρχικά εγώ προτείνω στους μαθητές να θέσουν ένα συγκεκριμένο στόχο ώστε να αφοσιωθούνε σε αυτόν. Να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να προσπαθήσουν να διαχειριστούν το άγχος, να αναζητήσουν τρόπους για να το κάνουν δημιουργικό. Να χαίρονται κάθε στιγμή αυτής της χρονιάς και να μην βλέπουν το διάβασμα ως καταναγκαστικό έργο. Είναι μια χρονιά που πρέπει να την χαρούν και σίγουρα δεν γυρίζει πίσω. Μετά από τις Πανελλήνιες ξεκινάνε όλα».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.