ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΔΩΝΗΣ: «Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΑΝΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ, ΚΛΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΤΩΝΥΜΙΑ “ΕΓΩ” ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΩΣΕΙΣ»


Reading time: 6 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 26 Μαΐου 2023 by energinews (admin)

O Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1, και τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου.
Αναφέρθηκε στην χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο δελτίο του ALPHA σημειώνοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε χθες μία συνέντευξη όπου έκανε μία κριτική στην αλαζονεία κάποιων στελεχών του, κλίνοντας την προσωπική αντωνυμία “Εγώ” σε όλες τις πτώσεις. Τόσα “Εγώ” δεν έχω ξανακούσει. Πρέπει να περάσουμε σε μία άλλη κουλτούρα άσκησης της πολιτικής. Η κριτική γίνεται στον ίδιο και στο σύστημα εξουσίας του. Δεν έχω καταλάβει ποιο μήνυμα έχει πάρει».
Όσον αφορά στη σημαντική αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Παναγιώτης Δουδωνής επισήμανε: «Το ΠΑΣΟΚ αύξησε τις δυνάμεις του κατά 220.000 ψηφοφόρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 600.000 ψηφοφόρους και η Νέα Δημοκρατία πήρε περίπου 150.000 παραπάνω. Άρα το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που αύξησε τις ψήφους του σε απόλυτο αριθμό, περισσότερο από τους υπόλοιπους, σε αυτές τις εκλογές. Ο κόσμος μας έχει περάσει δύσκολα. Από το 2012 μέχρι σήμερα,11 χρόνια, ήμασταν σε μονοψήφια νούμερα. Και μάλιστα, από το 2010 είχαμε τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να μας επιτίθενται. Προσπάθησαν να μας συμπιέσουν. Αυτή ήταν η στρατηγική τους και πριν από αυτές τις εκλογές».

Κληθείς να σχολιάσει γιατί το ΠΑΣΟΚ απέρριψε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για προοδευτική διακυβέρνηση, ο Γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας στην αρχή μίλησε για προοδευτική διακυβέρνηση και δεν απέκλεισε τον κ. Βαρουφάκη μέχρι να βγει εκείνος και να πει για τις «Δήμητρες». Βαρουφάκης χωρίς «Δήμητρες» είναι σαν τυρόπιτα χωρίς τυρί. Είναι βασική αρχή του προγράμματός του. Έπρεπε να το γνωρίζει αυτό ο κ. Τσίπρας, ο οποίος δεν άσκησε ούτε αυτοκριτική για την επιλογή του στο πρόσωπο του κ. Βαρουφάκη ως υπουργού οικονομικών. Μετά άρχισε να μιλάει για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» και μετά για «κυβέρνηση ανοχής». Ο κόσμος φοβήθηκε με αυτά που λέγατε. Αντί να ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μία αυτοκριτική, μετά τις εκλογές, όπως είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς, βγήκε την επόμενη μέρα και κατηγόρησε εμάς, το ΠΑΣΟΚ, ότι φταίγαμε εμείς».
Ο Παναγιώτης Δουδωνής απάντησε και στις αιχμές του παριστάμενου στην εκπομπή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη, περί διμέτωπου αγώνα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σημειώνοντας: «Ο κ. Τσίπρας εμφάνισε ως «χρυσή μεταγραφή» τον κ. Αντώναρο, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης της χρεοκοπίας. Οι διευρύνσεις δείχνουν και την ποιότητα της στρατηγικής του κόμματος. Δεν έχετε κάνει μία ιστορική αποτίμηση, αυτό που έκανε πάντα η Αριστερά. Δεν έχετε εξηγήσει στον κόσμο τι έφταιξε και χρεοκοπήσαμε. Δεν έχετε τολμήσει να πείτε ότι ο Κώστας Καραμανλής χρεοκόπησε την Ελλάδα».
Μιλώντας για το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει μία ισχυρή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα, ο κ. Δουδωνής, υποστήριξε: «Το κύριο ζήτημα είναι η αντιπρόταση. Ποιος θα παρουσιάσει μία πειστική αντιπρόταση, θα ασκεί τον έλεγχο, θα στηλιτεύει και θα αναδεικνύει θέματα έναντι της κυβέρνησης. Σημασία έχει η ποιότητα του πολιτικού λόγου την επόμενη μέρα. Θα το δείξουμε και στην πράξη».

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

 

«Τέλειωσαν οι πρώτες εκλογές. Ποιος είναι ο στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ; Είναι ένας. Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και το λέω ξεκάθαρα» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για τις 26 Ιουνίου είναι να εκφράσει πλειοψηφικά τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Και του κέντρου και της κεντροαριστεράς, που λένε ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση με τη Νέα Δημοκρατία και δεν νιώθουν ασφάλεια με την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε χρέος, μέσα από το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας και το πολιτικό μας ήθος να έρθουν κοντά μας και να κάνουμε μία πραγματικά γενναία, νέα αρχή» προσδιόρισε ως στρατηγική στόχευση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Οφείλω ως υπεύθυνος πολιτικός να είμαι απέναντι στον λαϊκισμό και στο πελατειακό κράτος. 10 δισεκατομμύρια αναθέσεις. Πρωταθλήτρια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στους μετακλητούς, σκάνδαλα στους θεσμούς, στην οικονομία έγιναν πλουσιότεροι οι πλούσιοι και φτωχότεροι οι φτωχοί. Κάτι λοιπόν δεν πάει καλά και αντί να μειωθούν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, τα αύξησε. Τι δεν πάει καλά; Ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της. Έχω χρέος, αυτή η παράταξη να γίνει ο ισχυρός αξιόπιστος προοδευτικός πόλος. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε μια μάχη δυνάμεων, οι οποίες δεν επενδύουν στην ελπίδα και στο στρατηγικό σχέδιο, αλλά στο φόβος του χθες. Πρέπει να πάμε μπροστά και αυτό για μένα είναι στρατηγικός στόχος» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης αποτιμώντας το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας.

«Η αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη είναι έργο της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης επικρίνοντας τη μετεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να επιρρίπτει την ευθύνη για την κάμψη των ποσοστών του στους πολίτες.

«Δε νομίζω ότι κανένας πολίτης θεωρεί πως όταν ένα κόμμα κάνει μια τέτοια στρατηγική ήττα, φταίνε τα υπόλοιπα κόμματα και όχι το ίδιο. Είναι παράλογο και ως αφήγημα».

«Ακούω τον κ. Μητσοτάκη να αναρωτιέται γιατί πανηγυρίζει το ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρούμενα τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γιατί μετά από 10 χρόνια έχουμε ένα καθαρό διψήφιο ποσοστό. Στις εκλογές της Κυριακής είναι το μόνο κόμμα που αύξησε τη δύναμή του κατά 220.000 ψηφοφόρους» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα της κάλπης για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

«Όσα έταξε ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα μπορεί να τα υλοποιήσει, γιατί θα έχουμε πια ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο. Τι λέει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή; Ότι μέχρι προχθές υπήρχαν ευελιξίες. Από εδώ και πέρα δεν θα υπάρχουν. Δεν άκουσα λοιπόν κατά την προεκλογική περίοδο κανένα κόμμα, πλην του ΠΑΣΟΚ, να μιλά για σύμφωνο σταθερότητας, να μιλά για έναν προτεσταντισμό στα δημοσιονομικά, ποιοι συντελεστές πρέπει να ανέβουν και ποιοι πρέπει να πέσουν».

Προσδιόρισε στο 1 δισεκατομμύριο 130 εκατομμύρια ευρώ τη συνολική κοστολόγηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τις συντάξεις , δηλαδή το νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από την 1η Ιανουαρίου και άρση των αδικιών στις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας που επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου και διατήρησε η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι παροχές της κυβέρνησης δόθηκαν χωρίς κριτήρια.

«Το παράδειγμα είναι η υπόθεση Ραγκούση. Γιατί να παίρνει επιστρεπτέα προκαταβολή κάποιος που εκμεταλλεύεται οικονομικά το σπίτι του με βραχυχρόνια μίσθωση; Είναι παραγωγική επένδυση; Είναι κομμάτι της παραγωγικής οικονομίας;» αναρωτήθηκε.

«Η Νέα Δημοκρατία πάει να φτιάξει ένα αφήγημα: “Εκλέχτηκε ο Καραμανλής μετά τα Τέμπη, δικαιώθηκε ο Καραμανλής”. Στο Αρκαλοχώρι έβγαλαν οι σεισμόπληκτοι πρώτη τη Νέα Δημοκρατία, “δικαιώθηκε η Νέα Δημοκρατία”. Δεν είναι έτσι η πολιτική. Πολιτική σημαίνει: Λύνω τα προβλήματα, δικαιοσύνη παντού και για όλους. Όχι να υποστηρίζουμε πως δικαιώνονται οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, επειδή τρομοκράτησε κάποιους η επαναφορά μιας παλιάς κυβέρνησης» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

Ο κ. Σκέρτσος και η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να συνηθίσουν στην τεκμηριωμένη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Η περίοδος, που η αντιπολίτευση λειτουργούσε ως χρυσός τους χορηγός, τελείωσε.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε στην Κομισιόν το Πρόγραμμα Σταθερότητας για την περίοδο 2023-2026, που περιλαμβάνει μια μεγάλη και παρατεταμένη δημοσιονομική προσαρμογή με πρωτογενή πλεονάσματα 1,1% για το 2023, 2,1% το 2024, 2,3% το 2025 και 2,5% το 2026.

Η κυβέρνηση όμως, παρά τις σημαντικές αυτές δεσμεύσεις, δεν συζήτησε καν την κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ και το εμπορικό έλλειμμα είναι το υψηλότερο μετά το 2010.

Επιπλέον σύμφωνα με τη σύσταση της Κομισιόν, οι καθαρές πρωτογενείς δαπάνες για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να αυξηθούν περισσότερο από 2,6% το επόμενο έτος σε σχέση με τις φετινές θέτοντας εν αμφιβόλω τις προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας για παροχές.

Επ’ αυτών έχει κάτι να σχολιάσει ο κ. Σκέρτσος;

Ας αφήσει τους φτηνούς χαρακτηρισμούς και ας μιλήσει επιτέλους για τη δημοσιονομική ταμπακιέρα.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.