ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΔΩΝΗΣ: “Ο κ. ΒΟΡΙΔΗΣ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ”


Reading time: 4 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 12 Μαρτίου 2023 by manos (ceo)-admin

Ο Παναγιώτης Δουδωνής, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος, Αλλαγής μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα» της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

Επισήμανε τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν πίσω από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ένα μεγάλο γιατί, το οποίο ανέδειξε και ο Πρόεδρος μας από την πρώτη στιγμή, μιλώντας από τον τόπο του δυστυχήματος. Γιατί να αφεθεί η ασφάλεια τόσων ανθρώπων και οι ζωές τους, στα χέρια ενός ανθρώπου, από τη στιγμή που υπάρχουν τα τεχνολογικά μέσα, για να προλαμβάνεται ή να καταστέλλεται το ανθρώπινο λάθος; Πειστικές απαντήσεις, δεν έχουμε ακούσει. Γι’ αυτό, λέμε ότι υπάρχουν σαφέστατες πολιτικές ευθύνες. Ο Υπουργός, λίγες μέρες πριν το δυστύχημα, διαβεβαίωνε τη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Όποιο βιβλίο και εάν ανοίξετε περί υπουργικής ευθύνης οπουδήποτε στον κόσμο, θα δείτε ότι ένας Υπουργός όταν ισχυρίζεται ότι εξασφαλίζει την ασφάλεια και μετά συμβαίνει ένα δυστύχημα, έχει υποκειμενική πολιτική ευθύνη».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής τόνισε ότι οι πολιτικές ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν πολύ ψηλά, έως την ηγεσία της σημερινής κυβέρνησης.

«Το να λέει ο Πρωθυπουργός ότι υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη δηλαδή δεν έχει κανένα φταίξιμο ο κ. Καραμανλής, συνιστά προσβολή στη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και βέβαια παντελή άγνοια της πολιτικής ευθύνης εν γένει. Εκτός αν εννοεί ο Πρωθυπουργός όταν λέει ότι δεν φταίει ο κ.Καραμανλής ότι το φταίξιμο είναι δικό του. Γιατί επιτελικό κράτος σημαίνει και επιτελικές ευθύνες και επιτελικές ευθύνες σημαίνει ότι ο κύριος πολιτικός υπόλογος είναι το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός».

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επεσήμανε και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση της Σύμβασης 717, η οποία είχε ως αντικείμενο την αναδιάταξη της σηματοδότησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο, επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ: «Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τη σύμβαση την 717 η οποία έχει πάρει σειρά παρατάσεων. Άλλες παρατάσεις έγιναν την περίοδο της διακυβέρνησης Σύριζα, άλλες παρατάσεις την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ. Στην προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ για τις μεταφορές, ήταν και ο κ. Καραμανλής και ο μετέπειτα Γενικός Γραμματέας και ο τότε υποψήφιος πρωθυπουργός και λέγανε τότε ότι γνωρίζουν το πρόβλημα της ασφάλειας και ότι θα το λύσουν. Άρα γνώριζαν το πρόβλημα».

Ο Παναγιώτης Δουδωνής ανέδειξε και τις παράνομες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τη μετάταξη του Σταθμάρχη από το Υπουργείο Παιδείας στον ΟΣΕ, σημειώνοντας:

«Ο κ. Βορίδης είπε ότι ο Σταθμάρχης, είχε προσληφθεί νόμιμα. Είπε ψέματα. Γιατί η μετάταξη με πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναλύεται σε απόλυση και πρόσληψη. Άρα η πρόσληψη πρέπει να τηρεί τους όρους της προκήρυξης . Την ηλικία την είχε υπερβεί ο Σταθμάρχης. Γιατί προσελήφθη παράνομα; Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ ο κ. Βίνης είχε υπογράψει υπέρ του κ. Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές. Αυτό είναι το κομματικό κράτος. Και αυτό πρέπει να αλλάξουμε όλοι μαζί».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΔΩΝΗΣ: «ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ»

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγκιριάδη, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Δουδωνής αναφέρθηκε στα αίτια του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και χαρακτήρισε αποπροσανατολιστική την επιχείρηση διάχυσης των ευθυνών εκ μέρους της Κυβέρνησης.

«Το επιτελικό κράτος σημαίνει και επιτελικές ευθύνες δηλαδή τις κυρίως ευθύνες τις έχει το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο Πρωθυπουργός» τόνισε ο κ. Δουδωνής προσδιορίζοντας τη Βουλή και την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ως το κατάλληλο forum για να συζητηθούν τα αίτια της τραγωδίας. «Επιστολές ή ενημερώσεις ένας προς έναν θεωρούμε ότι είναι απολύτως αντιθεσμικά» ανέφερε ο κ. Δουδωνής.

Σχετικά με την επιτροπή Γεραπετρίτη ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού σημείωσε ότι «δεν έχει καμία υπερκομματική αξία μια επιτροπή που διορίζεται και λογοδοτεί στον αρμόδιο Υπουργό».

«Όταν κάποιος είναι υπεύθυνος πολιτικά, έχει και την ευθύνη της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου που ανέλαβε. Πολλώ δε μάλλον όταν στα λόγια υποστηρίζει ότι έχει διασφαλίσει την ασφάλεια των σιδηροδρόμων ενώπιον της αντιπολίτευσης στη Βουλή» επισήμανε χαρακτηριστικά για τον κ. Καραμανλή και συμπλήρωσε πως «είναι αδιανόητο να διατείνεται ότι η τιμωρία του θα είναι να μην είναι Υπουργός για τον έναν μήνα ως τις εκλογές. Όταν η Νέα Δημοκρατία, επιπλέον, τον συμπεριλαμβάνει στα ψηφοδέλτια της, αυτό σημαίνει ότι δεν του αναγνωρίζει ότι έκανε λάθος, αλλά παριστάνει πως όλα τα έκανε καλά».

Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία μετρά τέσσερα χρόνια στην εξουσία και μάλιστα σε προεκλογική εκδήλωσή της είχαν επισημανθεί τα προβλήματα ασφαλείας του σιδηροδρόμου, παρά ταύτα δεν έκανε τίποτα. Προφανώς, όλο το πολιτικό σύστημα οφείλει να κοιτάξει το θέμα ώστε να μην επαναληφθεί μια τέτοια τραγωδία. Με όρους δηλαδή μέλλοντος και λύσεων. Όχι με όρους μετακύλισης της ευθύνης του ενός στον άλλον. Το να προσπαθούμε να διαχυθούν οι ευθύνες για να μην εντοπιστούν σε αυτούς που κυρίως έχουν την υποκειμενική ευθύνη, είναι μια αποπροσανατολιστική συζήτηση που δεν πρέπει να γίνεται».

«Η βία δεν έχει καμία θέμα πουθενά. Η βία, δε, που παριστάνει ότι είναι πολιτική, είναι ένας τεράστιος κίνδυνος για τη Δημοκρατία. Άκουσα τον αρμόδιο Υπουργό, τον κ. Θεοδωρικάκο, να αναφέρει πως οι δράστες ήταν αναρχικοί κι όχι μπράβοι. Θα ήθελα να θυμίσω ότι η Νέα Δημοκρατία είχε υποσχεθεί ότι θα έπαυε τα άβατα ανομίας στα Εξάρχεια» σημείωσε ο κ. Δουδωνής για την επίθεση σε βάρος του Γ. Βαρουφάκη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 στις 10.00 θα παραχωρήσει συνέντευξη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Στις 11.00 θα επισκεφτεί τους πυροσβέστες της 2ης ΕΜΑΚ (Κρατικός Αερολιμένας Θεσσαλονίκης) και στις 12.00 τους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης (2ο χλμ. Θέρμης – Τριαδίου).

Στις 17.30 ο κ. Ανδρουλάκης θα μιλήσει σε φίλους και στελέχη στη Νέα Μηχανιώνα (Πολυτεχνείου 59, Νέα Μηχανιώνα).

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.