ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΔΩΝΗΣ: «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΠΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ»


Reading time: 20 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 27 Μαρτίου 2023 by manos (ceo)-admin

Στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις», με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο Γραμματέας του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Δουδωνής.

Σχολιάζοντας τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δουδωνής είπε χαρακτηριστικά: «Στον κοινοβουλευτισμό όταν ένα κόμμα έχει αυτοδυναμία, έχουμε την πλειοψηφική εκδοχή του κοινοβουλευτισμού και ο πρωθυπουργός είναι ο αρχηγός του κόμματος που έχει αυτοδυναμία στο Κοινοβούλιο. Όμως, εδώ πέρα πάμε στη συνεργατική εκδοχή του κοινοβουλευτισμού. Δεδομένου ότι κανένα κόμμα δεν θα έχει αυτοδυναμία – και αυτό είναι το νέο στοιχείο, η στάση η δική μας είναι παγίως η ίδια: Αναζητείται – διερευνάται η δυνατότητα συνεργασιών. Εμείς, λοιπόν, τι λέμε στους Έλληνες πολίτες: Εμείς θα συνεργαστούμε, θέλουμε να συνεργαστούμε. Θα διασφαλίσουμε τη σταθερότητα της χώρας. Σ’ ένα περιβάλλον αστάθειας το ΠΑΣΟΚ είναι ο παράγοντας της σταθερότητας».

«Εμείς όταν θα προσέλθουμε να συνεργαστούμε, έχουμε δύο όρους. Ο πρώτος όρος είναι η συζήτηση και η εφαρμογή του προγράμματός μας. Φυσικά, όταν μιλάμε για συνεργασίες και τον συνεργατικό κοινοβουλευτισμό, η προγραμματική συμφωνία είναι μια συνισταμένη των δύο προγραμμάτων. Περιμένω λοιπόν να ακούσω τι λέει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν έχω ακούσει κάτι μέχρι τώρα, μόνο ότι θέλουν να γίνουν οι αρχηγοί τους πρωθυπουργοί ξέρω. Και το δεύτερο στοιχείο, είναι ότι δεν είναι δυνατόν να συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργούς δύο πρόσωπα τα οποία έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί κι έχουν αποδοκιμαστεί από τον ελληνικό λαό. Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι από 7-14 μονάδες κάτω και ο ΣΥΡΙΖΑ 5-6 μονάδες», τόνισε ο Γραμματέας του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τους όρους που θέτει το Κίνημα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ονοματολογίας, επισήμανε: «Ο χαρακτήρας του πολιτεύματος είναι κοινοβουλευτικός, δεν είναι προεδρικός. Η επιχειρηματολογία της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ – αλλά βλέπω η Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα συμφέροντα να επιδίδονται με ιδιαίτερο ζήλο σε αυτήν – υπονομεύει τον κοινοβουλευτικό χαρακτήρα του πολιτεύματος», υπογραμμίζοντας ότι «την κυβέρνηση την δίνει η πλειοψηφία της Βουλής».

«Τι λέει το Σύνταγμα; Δίνονται διερευνητικές εντολές στους αρχηγούς των τριών κομμάτων για να διερευνήσουν τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής. Δεν λέει ότι δίνονται διερευνητικές εντολές για να διερευνηθεί η δυνατότητά τους να γίνουν πρωθυπουργοί ή να ηγηθούν κυβέρνησης που να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής. Καλώ, λοιπόν, τους τηλεθεατές μας να γκουγκλάρουν άρθρο 37 του Συντάγματος, για να δουν πού τα λέει αυτά που λένε οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας – και τα συγκεκριμένα συμφέροντα τα οποία υπηρετούν τους σκοπούς του κ. Μητσοτάκη – και βέβαια καλώ οποιονδήποτε να μου πει ένα κείμενο παγκοσμίως που να λέει ότι είναι δεσμευτικός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να γίνεται πρωθυπουργός επί μη αυτοδυναμίας» επισήμανε ο Γραμματέας του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Πάνε να υπονομεύσουν τον κοινοβουλευτικό χαρακτήρα του πολιτεύματος για να κάνουν τα καπρίτσια και τις προσωπικές επιδιώξεις ενός ανθρώπου» πρόσθεσε.

«Αυτή η χώρα πρέπει να κυβερνάται με κανόνες. Αυτό που έχει λείψει από τη χώρα τα τελευταία οκτώ χρόνια είναι ο σεβασμός προς τους κανόνες. Έχουν μεγάλη ετοιμότητα και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ να παραβιάζουν τους κανόνες και το Σύνταγμα. Βλέπετε ότι δεν έχουν καν γνώση των σχετικών διατάξεων. Επαναφορά λοιπόν των κανόνων θα γίνει με συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα με τους όρους τους οποίους έχουμε θέσει. Σταθερότητα λοιπόν και κανόνες για να πάει η Ελλάδα μπροστά, γιατί οι νέοι άνθρωποι που έχουν φύγει στο εξωτερικό ή είναι εδώ χαμηλά αμειβόμενοι και εξεγέρθηκαν πραγματικά – αγανάκτησαν μετά από αυτά που είδαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών – έχουν ανάγκη τη χώρα που αξίζουν» ανέφερε ο Παναγιώτης Δουδωνής.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΩΣ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ»

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε στην εκπομπή «Ημερολόγιο» στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει τοποθετηθεί εδώ και πολλούς μήνες για το μοντέλο διακυβέρνησης του τόπου και δεν θα υποκύψει σε εκβιαστικά διλήμματα. «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης από την αρχή είχε τοποθετηθεί για την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή. Είναι σημαντικό για να μην μπει ο τόπος σε μία περιπέτεια. Επιζητάμε ένα ισχυρό ποσοστό. Πρέπει να έχουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για να επιβάλλουμε με μεγαλύτερη δύναμη τις πολιτικές, τις οποίες θεωρούμε σημαντικές για το μέλλον αυτού του τόπου. Στόχος μας είναι μία προγραμματική σύγκλιση. Δεν θα καθίσουμε να συζητήσουμε για καρέκλες εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα μπει ως δεκανίκι σε μία κυβέρνηση, απλά και μόνο για να υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία. Εάν δεν μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός και δεν μας δώσει ένα ισχυρό ποσοστό, μπορεί να μην μπούμε στην κυβέρνηση».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος σημείωσε ότι ο τόπος χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση, γι΄ αυτό και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα τιμήσει την τρίτη διερευνητική εντολή. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει πει πολλές φορές ότι θα οδηγηθεί κατευθείαν σε δεύτερες εκλογές, γιατί πιστεύει μόνο σε αυτοδύναμες κυβερνήσεις . Ο κ. Τσίπρας, ενώ έφερε την απλή αναλογική, έχει υποστηρίξει πολλές φορές ότι εάν δεν είναι πρώτο κόμμα, θα παραδώσει την εντολή και δεν θα μπει στη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης. Εμάς εάν μας δώσει ο ελληνικός λαός ένα ισχυρό ποσοστό, θα παραλάβουμε την τρίτη εντολή και θα προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση. Πρωταρχικός στόχος θα είναι η προγραμματική σύγκλιση και σε δεύτερο χρόνο θα συζητήσουμε και για τα πρόσωπα που θα μπορούν να υλοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα. Αυτό συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ξέρουμε ότι η χώρα χρειάζεται ευρύτατες συναινέσεις».

Περιέγραψε, επίσης, τις βασικές προτάσεις που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στο τραπέζι του πολιτικού διαλόγου.

«Για εμάς είναι απαραίτητη προϋπόθεση να δημιουργηθεί ένα νέο ΕΣΥ και μία νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα, την οποία δεν διασφάλισε ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του. Θέλουμε ένα δημόσιο Σχολείο και Πανεπιστήμιο, τα οποία απαξίωσε η πολιτική της κ. Κεραμέως. Θέλουμε κοινωνική κατοικία για τους πιο ευάλωτους, καθώς βλέπουμε ότι τα ενοίκια έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και ένα νέο ζευγάρι δεν μπορεί να νοικιάσει σπίτι για να κάνει οικογένεια. Δεν είναι τυχαίο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας είναι η υπογεννητικότητα. Θέλουμε μόνιμη ενίσχυση των εισοδημάτων και όχι επιδοματική πολιτική. Πρέπει επίσης να δούμε τι γίνεται με το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια.»

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν αξίζουν δεύτερη ευκαιρία για τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Ο ελληνικός λαός έδωσε και στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Τσίπρα τη δυνατότητα να κυβερνήσουν από τέσσερα χρόνια ο καθένας, με μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και απέτυχαν. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να φτιάξει μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου ένα παρακράτος υπό την ηγεσία του ανιψιού του, που έστησε όλο το σύστημα των υποκλοπών. Δεν αναγνώρισε το λάθος του έτσι ώστε να οδηγηθούν οι ένοχοι στη δικαιοσύνη, αντίθετα προσπάθησε να συγκαλύψει την υπόθεση. Στον κ. Μητσοτάκη δόθηκε επίσης η δυνατότητα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μίας νέας ανάπτυξης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Αντίθετα, στο τέλος του 2022, είχαν μπει μόλις 68 εταιρείες με 1,2 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα του Ταμείου δόθηκαν μόνο σε λίγους και εκλεκτούς. Είδαμε τις απευθείας αναθέσεις, τη διαπλοκή των βουλευτών του με το κράτος, τον κ. Πάτση, τον κ. Χειμάρα. Ούτε φυσικά πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να ξαναζήσει όσα βίωσε με τη διακυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε αφερέγγυος. Υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και διέλυσε τη μεσαία τάξη με τους φόρους και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Ακόμα και τώρα, έδιωξε τον κ. Πολάκη και μετά από μερικές μέρες τον επανέφερε στο κόμμα του».

Ο κ. Σπυρόπουλος απάντησε και στις επιθέσεις των δυνάμεων της ακροδεξιάς, οι οποίες σπεύδουν προς στήριξη του κ. Μητσοτάκη, κάνοντας ειδική αναφορά στον Γιώργο Καρατζαφέρη. «Είδαμε τον κ. Καρατζαφέρη να μας απειλεί και να μας λέει ότι πάει χέρι χέρι με τον κ. Μητσοτάκη. Εμείς δεν απειλούμαστε ούτε εκβιαζόμαστε από ακροδεξιές δυνάμεις. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μία επιλογή και έβαλε στα κορυφαία Υπουργεία του, τα πολιτικά παιδιά του κ. Καρατζαφέρη. Τώρα εμφανίζεται και ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης και μας κάνει υποδείξεις. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι το κεντρώο και φιλελεύθερο προφίλ του κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχει πια. Έχει εξαφανιστεί μετά τις αποτυχίες του στη διαχείριση των κρίσεων και μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών», κατέληξε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: «ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΔΙΕΞΟΔΩΝ, ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΔΥΟ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΑΝ»

Στην εκπομπή του Θάνου Σιαφάκα στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 – 105,8 μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με το πρόσωπο του νέου Πρωθυπουργού, ο Δ. Μάντζος τόνισε πως «δεν είναι μόνο προσβλητικά προς ένα πρόσωπο, αλλά αποτελούν μια θεσμική επίθεση απέναντι σε ένα κόμμα το οποίο αρθρώνει σοβαρό μεταρρυθμιστικό και όχι ισοπεδωτικό λόγο. Ένα κόμμα που δεν λέει “φύγετε εσείς να έρθουμε εμείς να τα κάνουμε όλα σωστά”. Μιλάει ευρωπαϊκά, νηφάλια, μεταρρυθμιστικά, συμβιωτικά κai συναινετικά. Και αυτό το κόμμα το δείχνουν όλοι με το δάχτυλο και του επιτίθενται».

Εκτίμησε πως το γεγονός ότι υπάρχουν αυτές οι αντιδράσεις σήμερα, ιδίως από την πλευρά της ΝΔ, «φαίνεται ότι έχει να κάνει με την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού ιδίως μετά την τραγωδία των Τεμπών. Μιλάμε πολλούς μήνες τώρα για την ανάγκη συναινέσεων και συγκλίσεων, για αλλαγή πολιτικού προσωπικού και πολιτικού παραδείγματος. Άρα το ότι κάποιοι μας ακούν τώρα και σοκάρονται έχει να κάνει μάλλον με τη δική τους πολιτική τοποθέτηση».

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής «δεν είναι μπλόφα και τακτικισμός, αλλά σοβαρή θέση. Την εννοούμε, την πιστεύουμε και έχουμε απόλυτη συναίσθηση της σοβαρότητας των δηλώσεών μας. Για αυτό και καλούμε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Διότι, τόσο το Σύνταγμά μας περιγράφει ακριβώς τις διαδικασίες, όσο κυρίως η ιστορική κοινωνική συγκυρία, η οργή και ο θυμός εκεί έξω, μετά την τραγωδία αλλά και τις πολλές και επάλληλες κρίσεις, επιβάλλουν αλλαγή πολιτικού παραδείγματος και ακολουθούμενων πολιτικών. Άρα, θα πρέπει να λάβουμε όλοι το μήνυμα. Δεν μπορεί η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμένουν αποκομμένοι από την κοινωνική πραγματικότητα».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής παρουσίασε, στη συνέχεια, τα τρία αδιαίρετα και διαδοχικά βήματα που το κόμμα ζητά να ακολουθηθούν μετά τις εκλογές:

«Αρχικά, η αποτύπωση της λαϊκής ετυμηγορίας και ο νέος πολιτικός συσχετισμός. Εάν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, αυτό μετουσιώνεται για εμάς σε ισχυρή εντολή για να πάμε στο επόμενο βήμα.

Εάν έχει επιδοκιμαστεί με ισχυρή εντολή το δικό μας προγραμματικό πλαίσιο και παράλληλα έχουν αποδοκιμαστεί τα άλλα δύο, με ισχυρή υποχώρηση των ποσοστών τους, θα επιδιώξουμε να επιτύχουμε συναινέσεις, συγκλίσεις πάνω στις δικές μας προγραμματικές θέσεις.

Αν επιτευχθεί και αυτό, όλοι μαζί θα αναζητήσουμε και θα εξεύρουμε τα κατάλληλα πρόσωπα που, όχι μόνο θα εγγυηθούν, αλλά και θα εφαρμόσουν στην πράξη τις νέες πολιτικές και το νέο πολιτικό ήθος. Πρόσωπα όπως ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας τα οποία εφάρμοσαν κλειστά συγκεντρωτικά μοντέλα εξουσίας και διεύρυναν ανισότητες και αδιέξοδα, δεν μπορούν να σηματοδοτήσουν αυτήν τη νέα πολιτική πραγματικότητα».

Ο Δημήτρης Μάντζος επανέλαβε ότι «η ανάγκη να συμφωνήσουμε στο πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος είναι πιο ισχυρή από το ποιος θα τον κυβερνήσει. Είναι πρώιμο και θα ήταν περιφρονητικό για τη λαϊκή ετυμηγορία, ένα κόμμα να συζητούσε και να επέβαλλε πρόσωπα στους πολίτες πριν καν αυτοί εκφραστούν στην κάλπη. Τόσο το πρόγραμμα όσο και τα πρόσωπα είναι αποτέλεσμα επιλογής του λαού και προγραμματικών συγκλίσεων και συναινέσεων. Το μόνο δεδομένο είναι η συνταγματική μηχανική. Ότι δηλαδή ο Νίκος Ανδρουλάκης ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα έχει στα χέρια του μια διερευνητική εντολή την οποία θα τη σεβαστεί απολύτως».

Θέλησε, παράλληλα, να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με μία «νομικιστική σπέκουλα από την πλευρά της ΝΔ» ως προς το Σύνταγμα και τις εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να διαβάσουν το άρθρο 37 του Συντάγματος και να δουν ακριβώς ποια είναι η διαδικασία των κυβερνητικών εντολών. Δεν υπάρχει πουθενά σημείο που να λέει ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος που δεν έχει αυτοδυναμία πρέπει να είναι πρωθυπουργός» προσθέτοντας ότι «πλέον δεν αρκεί μόνο ο αρχηγός. Μιλάμε για πολιτικές, οι οποίες πρέπει σε ένα μείγμα να οδηγήσουν στην υπεράσπιση του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ».

Ερωτηθείς για το αδιέξοδο που πιθανώς προκληθεί σε περίπτωση άρνησης των υπόλοιπων κομμάτων στους όρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Δ. Μάντζος εκτίμησε ότι «ζούμε ήδη σε πολιτικό αδιέξοδο, με αποσταθεροποίηση, με επιθέσεις στο κράτος δικαίου, στη δημοκρατία, με αποδεδειγμένη πια εγκατάλειψη του κοινωνικού κράτους, των μεταφορών και των υποδομών, με κομματοκρατία στο κράτος, με ευνοιοκρατία. Αυτά δεν μπορούμε να τα διαιωνίζουμε και να τα κρατούμε όρθια στο όνομα μιας οποιασδήποτε κυβερνησιμότητας.

Εμείς δεν θέλουμε στασιμότητα, δεν θέλουμε διαιώνιση των αδιεξόδων. Θέλουμε σταθερότητα χωρίς στασιμότητα. Επιδιώκουμε ανατροπή των αδιεξόδων. Αν η ανατροπή αυτή περνά μέσα από μία ισχυρή λαϊκή εντολή, ναι, θα τη διεκδικήσουμε και θα τη ζητήσουμε από τους πολίτες όσες εκλογές και αν γίνουν».

«Ήμαστε και το 2015-19 και το 2019-2023 απέναντι στα παιχνίδια με τη δημοκρατία και τους θεσμούς. Έχουμε ως προσόν μας την αξιοπιστία και τη συνέχεια. Απέναντί μας έχουμε δύο μοντέλα τα οποία πρέπει να αποδοκιμαστούν στην κάλπη. Αν αυτό συμβεί μέσα από την ενίσχυση των δικών μας πολιτικών δυνάμεων, αυτά θεωρούμε ότι είναι καλά νέα για την πατρίδα μας και τον λαό», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η ΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΑΣΟΚ

Βασικά σημεία της χθεσινής συνέντευξης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου τη Βουλής στην εκπομπή «Αυτοψία στην πολιτική» και τον Αντ. Σρόιντερ: 

Αναφορικά με τις συνεργασίες: Οι εκλογές γίνονται για να ειπωθεί το προγραμματικό πλαίσιο και οι δεσμεύσεις των κομμάτων για την επόμενη μέρα. Ο κάθε πρωθυπουργός έρχεται να κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί στους πολίτες. Αν έχει αυτοδυναμία τα κάνει μόνος του, αν δεν έχει αυτοδυναμία γίνεται συζήτηση των πολιτικών δυνάμεων. Όλοι κατανοούν ότι δεν υπάρχουν αυτοδυναμίες και τα ποσοστά των κομμάτων, από ό,τι καταλαβαίνουμε, είναι τέτοια που είναι αποτρεπτικά για να πάμε σε δεύτερη Κυριακή. Άρα, το βασικό ζητούμενο είναι να εστιάσουμε στο προγραμματικό πλαίσιο της επόμενης μέρας.

Ο κ. Ανδρουλάκης έχει πει το «όχι Τσίπρας, όχι Μητσοτάκης» εδώ και ένα χρόνο, αλλά δεν έχει πει μόνο αυτό. Έχει πει: Κυβέρνηση από την Α’ Κυριακή, ισχυρό ποσοστό με προγραμματική σύγκλιση πάνω σε δέκα σημαντικά σημείαΔεν θα κάνουμε πρωθυπουργούς ανθρώπους που έχουν αποτύχει, όποιος δεν θέλει τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα, ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να έχουμε ισχυρή εντολή. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν θα πάρει την εντολή για να κάνει πρωθυπουργό τον υποψήφιο της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόσωπο του πρωθυπουργού θα πρέπει να υπηρετήσει τη Διαφάνεια, ένα δυνατό ΕΣΥ, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου με την «προσωπική διαφορά», την κοινωνική κατοικία. Εμείς λέμε ότι αυτά δεν μπορεί να τα υπηρετήσει ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι το να προταθεί από σήμερα ένα πολιτικό πρόσωπο, θα είναι ενάντια στη λαϊκή βούληση. Πώς να ειπωθεί από τώρα ένα όνομα αν δεν ξέρουμε ποια κόμματα θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και ποια θα είναι η προγραμματική συμφωνία;

Αναρωτιέμαι αν η ΝΔ την Α’ Κυριακή πάρει ένα ποσοστό γύρω στο 30%, πόσες εκλογικές αναμετρήσεις θα πρέπει να κάνει η χώρα; Θα γίνει το πρόβλημα αυτοδυναμίας της ΝΔ πρόβλημα της χώρας; Ο κόσμος που θέλει να φύγει η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στο εξής: θέλει να φύγει η κυβέρνηση ή θέλει να γίνει οπωσδήποτε Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας; Αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους την καρέκλα του πρωθυπουργού και την εξουσία, τότε το να φύγει η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ο πρώτος τους στόχος.

Αν όλοι θέλουν να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ, γιατί να μην ψηφίσει ο κόσμος απευθείας ΠΑΣΟΚ;

Για την τραγωδία στα Τέμπη: Το 2021, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας με έγγραφό της προς τον Υπουργό είχε προειδοποιήσει για δυστύχημα. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα. Ποιος εκπαίδευσε τον σταθμάρχη; Υπήρχε διοίκηση που είχε την ευθύνη της εκπαίδευσης; Υπήρχε πολιτική ηγεσία που διόρισε τη διοίκηση; Υπήρχε κυβέρνηση που έχει πολιτικό προϊστάμενο; Φαίνεται ότι από την αρχή μέχρι το τέλος δεν τηρήθηκε κανένα πρωτόκολλο. Το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 20 χρόνια έχει κυβερνήσει δύο χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μην είναι υποψήφιος ο κ. Καραμανλής με τη ΝΔ, ενώ ο κ. Τόσκας ήταν επίσης υποψήφιος μετά από μια τραγωδία. Εμείς διαγράψαμε απευθείας από τα ψηφοδέλτια τον γιατρό που έδωσε την αναρρωτική, παρά το ότι ήταν ένα δευτερογενές γεγονός.

Για τον ΑΣΕΠ: Όσοι έχουν μπει στο δημόσιο τα τελευταία χρόνια έχουν μπει με ΑΣΕΠ, η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει τον νόμο για τον ΑΣΕΠ. Πρέπει να θυμίσουμε τον τρόπο που έγινε η επιλογή της διοίκηση του ΑΣΕΠ, την οποία καταγγείλαμε αλλά κανένα μέσο δεν έγραψε για αυτή. Μοιράστηκαν οι θέσεις της διοίκησης: 9 ΝΔ – 7 ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εμείς, το ΠΑΣΟΚ, ζητήσαμε να γίνει η επιλογή μέσω open.goν – με ανοιχτή διαδικασία δηλαδή- ώστε οι καλύτεροι επιστήμονες να καταθέσουν αιτήσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Αυτό είναι το βαθύ κράτος. Ο κ. Ανδρουλάκης – από την εκλογή του – έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν γίνεται να μην είναι ανοιχτές οι διαδικασίες που αφορούν τις διοικήσεις των ανεξάρτητων αρχών. Η ΝΔ αποδέχτηκε μέλη των πολιτικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ να είναι μέλη του ΑΣΕΠ.

Για τη φορολογία των ευρωβουλευτών:  Το ΠΑΣΟΚ και εγώ φέραμε στη Βουλή το θέμα της φορολόγησης των ευρωβουλευτών. Η κυβέρνηση, εκ των υστέρων, επέβαλε φορολόγηση από το 2022 και έπειτα. Η κυβέρνηση νομοθέτησε τώρα, άρα έκανε λάθος τόσο καιρό που δεν νομοθετούσε. Είναι θέμα διαφάνειας να μάθουμε ποιοι ευρωβουλευτές έχουν πληρώσει τους φόρους που ζητούσε η ΑΑΔΕ. Ο Ν. Ανδρουλάκης έχει πληρώσει μέχρι τελευταίο ευρώ τους φόρους και την εισφορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ επί κυβέρνησής του ζητούσε να πληρωθούν οι φόροι. Ποιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν πλήρωσαν τους φόρους τους; Πρέπει να μάθουμε, είναι θέμα διαφάνειας. 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: “XΑΡΤΙΝΟ” ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΩΡΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Βασικά σημεία συνέντευξης του Eπικεφαλής της Kοινοβουλευτικής Oμάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στην ΕΡΤ και στην εκπομπή ”Σαββατοκύριακο από τις 6” με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη.

Σε σχέση με τη θεματολογία που θα διαμορφώσει τον προεκλογικό διάλογο, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

Το  τραγικό δυστύχημα των Τεμπών αποτέλεσε μία τομή στον πολιτικό χρόνο και στην αντίληψη του κόσμου, αφού σόκαρε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Οι πολίτες διαπίστωσαν με τον πλέον τραγικό τρόπο, ότι το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» ήταν μία χάρτινη «κατασκευή» που δεν μπόρεσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.

Παράλληλα, το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ πανηγυρίζει για τα επιτεύγματα της οικονομίας, αλλά εάν εξετάσουμε προσεκτικά τους δείκτες που αφορούν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, θα διαπιστώσουμε ότι η αλήθεια είναι διαφορετική.

Και αυτό γιατί:

Ø Το ιδιωτικό χρέος μεγαλώνει μήνα με τον μήνα.

Ø 9.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έγιναν το 2022 επί κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και 50.000 θα προσδιοριστούν μέσα στο 2023.

Ø Παρά  τη υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι θα στηρίξει τους συνεπείς δανειολήπτες, λόγω της αύξησης των επιτοκίων, μόλις 900 δανειολήπτες έχουν εγκριθεί για επιδότηση της δόσης δανείου τους από τους συνολικά 400.000.

Ø Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αυξάνεται επί 20 συνεχείς μήνες, με την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ να πλήττει καθημερινά τα νοικοκυριά, την μεσαία τάξη και τους πιο αδύναμους πολίτες.

Ø Το 95% των επιχειρήσεων βλέπουν κλειστή την πόρτα των τραπεζών, όταν ζητούν χρηματοδότηση

Ø Η χώρα το 2022 κατέγραψε ρεκόρ 20,1 δισ. ευρώ στο έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μας οδήγησε στα μνημόνια.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών αντιπαρατίθεται με πραγματικά στοιχεία και επιχειρήματα, καταθέτοντας παράλληλα τις δικές του προτάσεις, τις οποίες η κυβέρνηση απορρίπτει.

Προτείναμε π.χ. ρύθμιση χρεών για δημόσιο και ΕΦΚΑ σε 120 δόσεις με «κούρεμα» 30% για τους συνεπείς οφειλέτες, επαναφορά του «νόμου Κατσέλη» για τους αδύναμους δανειολήπτες, δικαίωμα αγοράς του δανείου πριν καταλήξει σε fund κ.α.

Η κυβέρνηση όταν κάτι δεν πάει καλά σε οποιαδήποτε μέτωπο της οικονομίας ή της πολιτικής, βαφτίζει το πρόβλημα  «εισαγόμενο».

Σίγουρα, ωστόσο, δεν είναι «εισαγόμενο» το γεγονός ότι τα απορρυπαντικά π.χ. στην Ελλάδα είναι 300% ακριβότερα από ό,τι στην Ε.Ε., σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σίγουρα δεν είναι απότοκο κάποιας «εισαγόμενης» κρίσης ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα -στα οποία έχουμε αυτάρκεια- παρουσιάζουν μεγαλύτερη αύξηση στην Ελλάδα από ό,τι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, συμπεριφέρεται σαν απλός παρατηρητής της κατάστασης, αφού στα ζητήματα   της ακρίβειας, της οικονομίας και του ιδιωτικού χρέους  έχει πετάξει «λευκή πετσέτα».

Για το σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών ο Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε τα εξής:

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέστησε σαφές για ακόμη μία φορά ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί μία παράταξη ευθύνης.

Εμείς ζητούμε σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση και όχι διπλές και τριπλές εκλογές που δεν εξυπηρετούν τίποτα άλλο, παρά μόνο τις αλαζονικές προθέσεις των νυν κυβερνώντων για αυτοδυναμία, η οποία, πλέον, δεν υφίσταται.

Κυβέρνηση συνεργασίας που θα πρέπει να σχηματιστεί με βάση προγραμματικές συγκλίσεις, με βάση θέσεις και προτάσεις και μετά θα συζητηθεί το ποια πρόσωπα θα κληθούν να τις υπηρετήσουν.

Ο ελληνικός λαός δεν καλείται μόνο να επιλέξει πρόσωπα στις εκλογές.  Καλείται, κυρίως, να επιλέξει πολιτικές και παρατάξεις που θα εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές.

Εξάλλου, τα πρόσωπα τόσο του νυν, όσο και του τέως πρωθυπουργού ο ελληνικός λαός τα γνωρίζει πάρα πολύ καλά και  θα τα αποτιμήσει κατάλληλα στις προσεχείς εκλογές.

ΑΠ.ΠΑΝΑΣ: «ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΩΣΤΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ»

Στο Νομοσχέδιο με τίτλο: «Μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023, συνταξιοδοτική διάταξη, ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής νομοθεσίας και άλλες επείγουσες διατάξεις», τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος, με την ιδιότητα του Ειδικού Αγορητή.

Ο Βουλευτής αρχικά ανέφερε, πως βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να επισημάνει, ότι είναι ανεπίτρεπτο σήμερα οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων σε ένα καθημερινό δρομολόγιο να στηρίζονται αποκλειστικά σε ανθρώπινους χειρισμούς, που γίνονται χειροκίνητα, χωρίς να υπάρχει καμία τεχνολογική ασφαλιστική δικλείδα.

Χαρακτηριστικά μάλιστα ο κ. Πάνας ανέφερε:

«Προφανώς και οι πληγέντες της τραγωδίας αυτής χρειάζονται στήριξη και δε τίθεται θέμα ως προς αυτό αλλά αυτή είναι η λύση;

Οι κυβερνήσεις όμως υπάρχουν για να αντιμετωπίζουν τις παθογένειες, να στηρίζουν και να προστατεύουν σύσσωμο το σώμα των πολιτών.

Η κοινωνία δεν θέλει ευχάριστα λόγια, αλλά δυσάρεστες αλήθειες και απαντήσεις. Κι έχουμε ένα χρέος απέναντι στους νεκρούς, το χρέος της αλήθειας.

Τι έκανε λοιπόν το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών;

Τι έκαναν ο ΟΣΕ, η ΕΡΓΟΣΕ, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων;

Πόσες φορές έκλεισε ο Υπουργός την πόρτα στους εργαζόμενους, όταν έκρουαν το κώδωνα του κινδύνου;

Τι έχει συμβεί για να ακούμε σήμερα εργαζομένους να μας λένε ότι το 2010 τα τρένα λειτουργούσαν καλύτερα από το 2023;

Δεν θα αρκεστούμε μόνο στα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πέρα από τις απαντήσεις, που ζητά, ώστε να υπάρξει δίκαιη απόδοση των ευθυνών σε κάθε εμπλεκόμενο απ’ όπου και εάν προέρχεται, ζητά τη διασφάλιση ότι οι σιδηρόδρομοι θα λειτουργούν με ασφάλεια, ώστε ποτέ ξανά να μη ζήσουμε τέτοια τραγωδία».

Παράλληλα υπογράμμισε πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής ανέδειξε τα προβλήματα και την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου τόσο στην Ολομέλεια, όσο και στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, δίχως να λάβει ουσιαστική απάντηση, αλλά κυρίως δίχως να δοθούν λύσεις για τον σιδηρόδρομο, ενώ ζήτησε την επανεξέταση της σύμβασης με τη Hellenic Train, την ενίσχυση του προσωπικού του ΟΣΕ στις ειδικότητες εκείνες που σχετίζονται με την ασφάλεια του δικτύου, τη διαρκή ενημέρωση της Βουλής για την πορεία υλοποίησης των έργων και υποδομών σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου και φυσικά υπενθύμισε την απαίτηση όλης της κοινωνίας να αποδοθούν ευθύνες.

Επιπλέον ο Βουλευτής δε παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός ότι οι καθηγητές της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που εδρεύει στην Άρτα οδηγήθηκαν σήμερα σε παραίτηση, αντιδρώντας στη διατήρηση της ομηρίας των αποφοίτων, καθώς η κυβέρνηση αρνείται να τους αποδώσει επαγγελματικά δικαιώματα παρά τις 5ετείς σπουδές τους, ενώ το σχετικό Άρθρο 126 του σημερινού Σχεδίου Νόμου, καθότι κακογραμμένο αποπνέει, ακόμη και τώρα, τη διάθεση της Πολιτείας να μη δώσει καθαρή λύση στο πρόβλημα που η ίδια προκάλεσε.

Τέλος ο κ. Πάνας αναφέρθηκε και στις δίκαιες αντιδράσεις της ΕΣΑμεΑ τονίζοντας πως:

«Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε μάρτυρες των δομικών αλλαγών, που θίγουν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των ατόμων με αναπηρία στη χώρα μας, καθώς για πρώτη φορά εξαιρούνται από τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου (ΔΣ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΠΥΥ), σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας, μετά τη δημοσίευση του νόμου 4931/2022 (ΦΕΚ 94Α 2022).

Πρόκειται για μια απαράδεκτη, καθώς παραβιάζει βασικούς κανόνες των Ηνωμένων Εθνών, και αντιδημοκρατική αλλαγή στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, την οποία καταγγέλλουμε μαζί με την ΕΣΑμεΑ.

Οι αποφάσεις αυτές, θυμίζουν εποχές που τα άτομα με αναπηρία δεν είχαν λόγο στη ζωή τους και ζητάμε την απόσυρσή της».

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝΤΗΣ Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Στην πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη σύμβαση της Hellenic Train.
Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από 20 μέρες από την τραγωδία των Τεμπών, για να παραδεχτεί στην ουσία ότι είχαμε δίκιο, όταν στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, πριν 8 μήνες, για την ψήφιση του Ν. 4953/2022, είχαμε μιλήσει, με στοιχεία, για σκανδαλώδη σύμβαση.
Με την κύρωση αυτής της σύμβασης μειώθηκε στο 10%, δηλαδή από 645 – 800 εκατ. ευρώ στα 77,5 εκατ. ευρώ, το ποσό που η εταιρεία θα διέθετε για επενδύσεις, έναντι της συμφωνίας για 15 χρόνια με 50 εκατ. ευρώ το χρόνο από το ελληνικό Δημόσιο προς τη Hellenic Train, για τις άγονες γραμμές.
Καθυστερημένα επίσης δηλώνει ότι θα ζητήσει από τη συγκεκριμένη εταιρεία καινούργια τρένα. Υπενθυμίζουμε ότι θέσαμε το θέμα, με αναφορά μας, για την προμήθεια και αγορά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά από δημοσιεύματα για την κατάστασή τους, των 5 τρένων τύπου ETR-470, που ήρθαν στην Ελλάδα μεταχειρισμένα, από την Ελβετία.
Το Υπουργείο και η ΡΑΣ απάντησαν τότε, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Τι άλλαξε;
Ο κόσμος δικαιούται να γνωρίζει όλη την αλήθεια. Ελπίζουμε δε, γρήγορα να είναι παρελθόν και η επιμονή στο Τοπικό Σύστημα Τηλεδιοίκησης, που δεν υπάρχει, όπως καθημερινά αποδεικνύεται.

ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ: “ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ;”

Προβαίνουμε καθημερινά σε ενέργειες στο πώς θα αποφύγουμε ένα μπλακ άουτ”, “το ρίσκο για ένα triple down effect είναι πάρα πολύ υψηλό”, “πρέπει να είμαστε σοβαροί προκειμένου να αποφύγουμε τα μπλακ άουτ εξαιτίας της μη διαχειρίσιμης ενέργειας”.

Αυτές είναι μερικές από τις διατυπώσεις του αντιπροέδρου του ΑΔΜΗΕ, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο πριν λίγες μέρες.

Έχουμε πρόβλημα με την ομαλή λειτουργία του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας; Λειτουργούν «αρκετά σοβαρά» οι υπεύθυνοι ώστε να μην οδηγηθούμε σε μπλακ άουτ; Απαιτούμε τώρα και όχι εκ των υστέρων σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Μετά το χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη, ο κ. Μητσοτάκης με εικαστικές προσεγγίσεις επιχειρεί να καμουφλάρει τις οικογενειακές του παραδόσεις.

Όμως, το 2023 δεν είναι 1965.

Να είναι σίγουρος πως ο ελληνικός λαός δεν θα κάνει ανεκτές τέτοιες μεθοδεύσεις.

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.