ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΟΥΔΩΝΗΣ: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΦΙΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ»


Reading time: 12 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 29 Ιανουαρίου 2023 by manos (ceo)-admin

Στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του συνέντευξης στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά (Τ/Σ ΣΚΑΪ), ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής, ερωτηθείς αν η επιστολή του επικεφαλής της Α.Δ.Α.Ε., Χρήστου Ράμμου, στους πολιτικούς αρχηγούς περιείχε ονόματα, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν έχει σημασία γιατί από τους έξι που ερωτήθηκε η Αρχή αν παρακολουθούνταν, παρακολουθούνταν τελικά και οι έξι. Είμαι βέβαιος, -με 15.475 διατάξεις άρσης απορρήτου για λόγους εθνικής ασφαλείας το 2021-, ότι αν απευθυνόταν ένα ερώτημα στην Α.Δ.Α.Ε. για χίλιους έξι θα παρακολουθούνταν και οι χίλιοι έξι. Και τέλος πάντων, ας μας πει η ΝΔ, που παριστάνει ότι δήθεν όλα έγιναν νόμιμα, γιατί ανανεώθηκε τέσσερις φορές η άρση απορρήτου του κ. Χατζηδακη;»

Σχετικά με τις επιθέσεις, που δέχεται ο επικεφαλής της Α.Δ.Α.Ε. τόνισε πως «ο Χρήστος Ράμμος είναι ένας δικαστής, που υπηρέτησε υποδειγματικά το ΣτΕ για σαράντα χρόνια. Η απόφαση 95/2017 του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικό τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ήρθε χάρη και στον δικό του αγώνα ως υποδειγματικού δικαστή. Να θυμίσουμε ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μεταφέρει τις αρμοδιότητες μιας άλλης ανεξάρτητης αρχής, του Ε.Σ.Ρ. κατά παράβαση του Συντάγματος στην κυβέρνηση. Και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμούσε μια ανεξάρτητη αρχή, όπως τώρα η ΝΔ και τότε έκανε μια απαράδεκτη προσωπική επίθεση σε έναν άλλο ανώτατο δικαστή. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία μοιάζουν λοιπόν απελπιστικά πολύ».

«Πολλά βαρύς, μηνύσεις, σακούλες». Αυτό ήταν χθες το επίπεδο στη Βουλή μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει πιθανότητα με ένα τέτοιο ζοφερό κλίμα ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους που έφυγαν στο εξωτερικό ή τους νέους που βρίσκονται εδώ στη χώρα να ενδιαφερθεί και να παρακολουθήσει την πολιτική;» αναρωτήθηκε ο κ. Δουδωνής και συμπλήρωσε: «Έχουμε περάσει από την τοξικότητα στην αφιονισμένη πολιτική σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα είναι σαν ένα αυτοκίνητο με μεθυσμένους οδηγό και συνοδηγό, τους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα, και κινείται επικίνδυνα προς το πουθενά».

ΤΟΜΕΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Στα τέλη του Ιουλίου – λίγες μέρες πριν απασχολήσουν τη ειδησεογραφία οι υποκλοπές – προτάθηκε από το ΠΑΣΟΚ μια ανοικτή διαδικασία τύπου Opengov (το Opengov ήταν μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2009 για την προώθηση της συμμετοχικής διακυβέρνησης), για τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. H κατεύθυνση ηταν σαφής και ως παράδειγμα διακυβέρνησης: με ανοικτή διαδικασία να υπάρχει συμφωνία για την αξιοποίηση βιογραφικών από Ελλάδα και Εξωτερικό, απέναντι σε μια λογική μοιράσματος θέσεων και “deals κορυφης” των κομμάτων.

Οι ψηφιακές μεταρρυθμίσεις πρέπει να ενδυναμώνουν τους πολίτες και τη δημοκρατία, να προωθούν τη λογοδοσία της εξουσίας και τη διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς. Αυτές οι προτεραιότητες για την εμπιστοσύνη στη διακυβέρνηση, δημιουργούν τις βάσεις για την ευημερία και την ανάπτυξη με δίκαιο τρόπο. Σημαντικός άξονας είναι η προστασία και η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Η πρότασή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής έχει στον πυρήνα της την δίκαιη ψηφιακή μετάβαση, την ενδυνάμωση της δημοκρατίας και της συμμετοχής των πολιτών, την ενίσχυση της ολοκληρωμένης ψηφιακής διακυβέρνησης, των δεξιοτήτων στελεχών της δημόσιας διοίκησης και των πολιτών, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων καθώς και την προώθηση της συνδεσιμότητας και ευρυζωνικότητας και την μείωση του κόστους στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Με γρήγορες νίκες, διαφάνεια, αποδοτικότητα, λογοδοσία και συμμετοχή του ανθρώπινου δυναμικού.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το κράτος να εγγυάται την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων . Παράδειγμα: Το εγχείρημα του Gov Wallet για την υποστήριξη διαδικασιών ταυτοποίησης των πολιτών θα πρέπει να συνοδευτεί από δράσεις για την περαιτέρω αξιοποίησή του για ψηφιακές συναλλαγές και με ανοιχτή μεθοδολογία υλοποίησης για την εμπιστοσύνη και το δημόσιο έλεγχο. Εδώ να σημειώσουμε ότι υπάρχουν πολλές καλές ευρωπαϊκές πρακτικές, μεταξύ των οποίων και η Εσθονία, όπου το λογισμικό των δημόσιων υπηρεσιών διατίθεται ως ανοιχτός κώδικας με βάση τον νόμο περί κρατικής ιδιοκτησίας ο οποίος τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιουνίου 2021. Σύμφωνα με αυτό το θεσμικό πλαίσιο, το λογισμικό στο οποίο το κράτος κατέχει τα δικαιώματα ιδιοκτησίας θα διατίθεται με άδειες ανοιχτού κώδικα και η Εσθονία δημοσιεύει το λογισμικό σε δημόσιο αποθετήριο ώστε να είναι εφικτός ο δημόσιος έλεγχος και να υποστηρίζεται η καινοτομία και η διάδοση της γνώσης.

Διαβάστε περισσότερα https://kinimaallagis.gr/psifiakes-metarruthmiseis-me-sebasmo-sta-prosopika-dedomena-mazi-me-tous-polites-kai-tin-koinonia/

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΝΤΖΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η παροχή άδειας για ανοικτή συγκέντρωση της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στο κέντρο της Αθήνας, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη Βουλή, προκαλεί κάθε δημοκράτη πολίτη.

Μια απόφαση πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη που μάλιστα στηρίζεται στη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Αθηναίων.

Αναρωτιόμαστε: σε τι ακριβώς συμφωνεί ο κ. Μπακογιάννης με τη σχεδιαζόμενη συγκέντρωση; Τη θεωρεί ειρηνική πολιτική εκδήλωση; Πιστεύει ότι δεν επαπειλεί τη ζωή της πόλης;

Οι αρμόδιες αρχές έχουν τρεις ώρες μπροστά τους για να μην εφαρμοστεί η προκλητική τους απόφαση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ: «ΧΑΘΗΚΕ Η ΥΣΤΑΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πίσω από τις Γραμμές» του τηλεοπτικού σταθμού Action24 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο ήταν το βράδυ της Παρασκευής (27/01) ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Στον απόηχο της πρότασης μομφής, ο κ. Μάντζος εκτίμησε ότι «δεν κέρδισε κανένας και, αν κάποιος έχασε, ήταν η κοινή γνώμη, που περίμενε μέσα από αυτήν την κοινοβουλευτική διαδικασία να μάθει αν μη τι άλλο την αλήθεια. Χάθηκε η ύστατη ευκαιρία». Επεσήμανε, μάλιστα, ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής «άρθρωσε ορθολογικό, μετριοπαθή και σοβαρό θεσμικό λόγο, απέναντι στην τοξικότητα την οποία προσπάθησαν οι δύο πόλοι αυτού του ψεύτικου διπολισμού να φιλοτεχνήσουν».

Σχολιάζοντας την αναφορά του Πρωθυπουργού στον Ανδρέα Παπανδρέου την Παρασκευή στη Βουλή, ο Δ. Μάντζος έκανε λόγο για «οικογενειακή παράδοση εμμονής» τονιζοντας ότι «θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης ότι, μετά από τόσα χρόνια, ο λαός δεν ξεχνά ούτε το βρώμικο ’89, ούτε την πανηγυρική αθώωση του Ανδρέα Παπανδρέου, ούτε τη σκευωρία που πήγε να στηθεί από τη ΝΔ, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και τον Συνασπισμό της Αριστεράς. Και δεν ωφελεί ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης να ανασκευάζουν και να αναμοχλεύουν την αλήθεια».

Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι «δημοκρατική παράταξη με αντιδημοκρατικές πρακτικές δεν νοείται. Καυτηριάζουμε πάντα αυτές τις πρακτικές, όπως το δημοψήφισμα, η απόπειρα παρεμπόδισης των ΜΜΕ, η απόπειρα παρεμπόδισης και ελέγχου της δικαιοσύνης, δηλώσεις και επιθέσεις σε δικαστές, σε επικεφαλής ανεξάρτητων αρχών. Το ΠΑΣΟΚ είναι μέσα στη Βουλή με όλους τους βουλευτές του στην πρωτοκαθεδρία και στην θεσμική πρωτοπορία, για την προάσπιση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας. Και τότε και τώρα».

Ο Δημήτρης Μάντζος στάθηκε, στην έννοια των ρυπαρών δικτύων, διερωτώμενος «πώς μπορεί κάποιοι να έχουν επιτρέψει στην ΕΥΠ να εκτραπεί από τη νόμιμη λειτουργία της σε αυτήν την κρίσιμη γεωστρατηγική συγκυρία; Η ΕΥΠ αντί να κάνει τη δουλειά της, παρακολουθεί πολιτικούς αρχηγούς, δημοσιογράφους, εν ενεργεία υπουργό, και ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων!» και συνέχισε: «Πού είναι αλήθεια εκείνοι που εισήγαγαν το Predator στην Ελλάδα; Πού είναι ο κ. Λαβράνος, ο κ. Μπίτζιος; Έχουν ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη; Πού είναι αυτοί οι οποίοι έκαναν συμβάσεις και με την προηγούμενη κυβέρνηση και με την τωρινή με αντικείμενο πολλαπλάσιο του μετοχικού κεφαλαίου των εταιριών τους; Πού βρίσκονται όλοι αυτοί; Σε τι συνίστανται τελικά τα ρυπαρά δίκτυα και πώς διαρρέονται αυτές οι πληροφορίες;».

«Η εθνική ασφάλεια την οποία επικαλέστηκε η ΕΥΠ μέσα από το γραφείο του Πρωθυπουργού για να παρακολουθήσει έναν πολιτικό αρχηγό και ευρωβουλευτή, είναι η ίδια εθνική ασφάλεια την οποία η ίδια υπηρεσία επικαλέστηκε για να παρακολουθήσει και έναν εν ενεργεία υπουργό. Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ήδη Υπουργό Εργασίας. Και ρωτώ, άραγε ο κ. Χατζηδάκης δεν οφείλει απαντήσεις για την παρακολούθηση εις βάρος του; Ο κ. Χατζηδάκης δεν πρέπει να πάει να ενημερωθεί στο αυτί από την ΕΥΠ; Ο κ. Χατζηδάκης δεν πρέπει να πάει να ενημερωθεί και να βρει και το θάρρος να ενημερώσει τους πολίτες; Τι φοβάται ο κ. Χατζηδάκης και δεν το κάνει; Δεν τα λέω εγώ αυτά. Τα είπε ο κ. Ρωμανός στις αρχές Αυγούστου σε ό,τι αφορά στην παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. Αποδεικνύεται, λοιπόν, πως δεν υπήρξε χυδαιότερη και πιο προκλητική επιχειρηματολογία της ΝΔ από την παράνομη ενημέρωση στο αυτί την οποία επί μήνες προσπαθούσαν να καλλιεργήσουν, ότι οφείλει ο Νίκος Ανδρουλάκης να κάνει. Αν ο Κωστής Χατζηδάκης πήγαινε στην ΕΥΠ, θα ενημερωνόταν; Γιατί δεν βρίσκει το θάρρος λοιπόν να το κάνει με αυτήν τη “νόμιμη” διαδικασία την οποία έλεγαν στην κυβέρνηση;», σχολίασε δηκτικά ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Μάντζος επεσήμανε, δε, ότι «εμείς στεκόμαστε θεσμικά και στην περίοδο 2015-19 και στην περίοδο 2019-23 και δεν μετακινούμαστε από τις θέσεις μας. Είναι άλλοι αυτοί που άλλα έλεγαν κάποτε και άλλα τώρα. Οι πολίτες θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Ή θα ανεχτούμε αυτούς που κάνουν τα πάντα για να καταλάβουν τους αρμούς της εξουσίας, για να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία της πολιτικής εξουσίας προς ίδιον όφελος για να μείνουν στις καρέκλες, ή θα επιλέξουμε ένα άλλο πολιτικό παράδειγμα, αυτούς που ανέλαβαν πολιτικό κόστος, θυσίασαν την πολιτική τους σταδιοδρομία για να στηρίξουν τη δημοκρατία και την αξιοκρατία στη χώρα μας».

Ως προς την υπόθεση Καλογρίτσα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «εμείς σεβόμαστε τη φύση της δικαστικής υπόθεσης που είναι σε πλήρη εξέλιξη» και έκανε λόγο για «αμείλικτα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και δικαστικά αλλά και πολιτικά, με ανάληψη πρωτοβουλιών από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η δημοκρατία, η διαφάνεια και η λογοδοσία δεν είναι για εμάς απλές λέξεις, αλλά αξίες και ιδανικά. Είμαστε η γνήσια δημοκρατική παράταξη και είμαστε εδώ σε πείσμα των καιρών. Αυτό είναι το δικό μας πολιτικό παράδειγμα και αυτά είναι τα κακά νέα για τη ΝΔ», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αν. Σπυρόπουλος: «Πάμε μαζί να ξαναφέρουμε την ελπίδα και την προοπτική στην ελληνική κοινωνία και στις νεότερες γενιές».

Φίλες και φίλοι

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Έναν χρόνο μετά τις εσωκομματικές μας διαδικασίες που οδήγησαν 270.000 δημοκρατικούς πολίτες στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ανανεωμένο–ενωμένο-δυνατό!

Στην τελική ευθεία προς τις εθνικές εκλογές, στέλνουμε το μήνυμα της συστράτευσης, της συμμετοχής, του αγώνα και της νίκης.

Για τη μεγάλη ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών,

για τη δημοκρατική ανατροπή του καθεστωτισμού και της αδικίας, που επιβάλλει με τις πολιτικές της η κυβέρνηση της ΝΔ.

Για να ανατρέψουμε όλοι μαζί τον δικομματισμό της συντήρησης, το τοξικό δίπολο της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, που στον πυρήνα του έχει ένα συγκεντρωτικό και αδιαφανές μοντέλο διακυβέρνησης του τόπου.

Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ούτε το κράτος του ανιψιού του κ. Μητσοτάκη, ούτε το κράτος του κολλητού του κ. Τσίπρα.

Στον ελληνικό λαό αξίζει το κράτος της Διαφάνειας, των Ανεξάρτητων Αρχών, του ισχυρού ΕΣΥ, της δημόσιας ανταγωνιστικής Παιδείας, των μεγάλων θεσμικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος, που το ΠΑΣΟΚ υλοποίησε και μπορεί να εγγυηθεί και στο μέλλον.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύτηκε το παράθυρο ευκαιρίας που άνοιξε, με την αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας και των εκτεταμένων προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες.

Σήμερα, την εποχή υψηλών επιτοκίων και περιορισμού της ρευστότητας, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και θα δούμε την πραγματική κληρονομιά που άφησε η ΝΔ.

ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να «ωραιοποιήσει» την γκρίζα πραγματικότητα.

Μιλά για καλύτερους μισθούς. Τη στιγμή που 750.000 εργαζόμενοι στη χώρα μας αμείβονται με μισθούς κάτω των 400 ευρώ και το 55% των νέων θέσεων που δημιουργούνται, αφορούν θέσεις μερικής απασχόλησης.

Μιλά για μειώσεις φόρων αλλά οι Έλληνες εξακολουθούν να πληρώνουν τους τρίτους υψηλότερους φόρους κατανάλωσης στην ΕΕ, μαζί με υπέρογκες αυξήσεις σε ενέργεια και τρόφιμα και οι περισσότεροι συνταξιούχοι έχουν ήδη χάσει έως και το 40% του διαθέσιμου εισοδήματος τους από τη ραγδαία αύξηση των τιμών.

Στη χώρα μας εργάζονται λιγότεροι από ένας στους πέντε νέους, έναντι 40% στον υπόλοιπο ΟΟΣΑ. Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας νέων πτυχιούχων μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, τριπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Δεν μπορεί η χώρα να πάει μπροστά όταν το 60% των εργαζομένων αμείβεται με λιγότερα από 1.000 ευρώ.

Για εμάς, λοιπόν, δεν είναι προοδευτική πολιτική να αθροίζουν υπερκέρδη οι τράπεζες και η άσκηση κοινωνικής πολιτικής να περιορίζεται σε μέτρα και επιδόματα με το βλέμμα στην κάλπη. Δεν είναι προοδευτική επιλογή για να εκλείψει η απαράδεκτη κατάσταση με τα ράντζα στα δημόσια νοσοκομεία, να μεταφέρονται ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές και να απαξιώνεται το ΕΣΥ. Δεν είναι προοδευτική πολιτική να ανοίγουν θέσεις εργασίας των 400 ευρώ.

Δεν είναι πρόοδος το ταγκό με τον Καμμένο, ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας, οι αντισυνταγματικές παρεμβάσεις στις ανεξάρτητες αρχές, ο διχασμός και το δηλητήριο στην κοινωνία, η φορολογική αφαίμαξη της μεσαίας τάξης και το μοίρασμα επιδομάτων. Δεν είναι πρόοδος η διαχείριση του ταμείου ανάκαμψης όχι ως εργαλείο για την κοινή προκοπή αλλά για να γιγαντώνονται οι ημέτεροι.

Πρόοδος είναι ο οικονομικά ευάλωτος και ο συνταξιούχος να στηρίζονται με μόνιμα μέτρα, η νέα οικογένεια να έχει πρόσβαση σε φθηνές κοινωνικές κατοικίες, ο νοσηλευτής-ο γιατρός-ο δάσκαλος – ο νέος επιστήμονας να ζουν με μισθούς αντάξιους της προσφοράς τους.

Πρόοδος είναι ο συνεπής δανειολήπτης να έχει μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας.

Πρόοδος είναι ένα δημόσιο σύστημα υγείας, ένα δημόσιο ανταγωνιστικό σχολείο, η δίκαιη πράσινη μετάβαση.

Πρόοδος είναι να ευημερούν οι νέοι μας με νέες και καλές θέσεις εργασίας.

Φίλες και φίλοι

Παρουσιάζουμε σήμερα τους υποψήφιους μας σε όλη την Ελλάδα.

Τους ανθρώπους που θα μεταφέρουν τις αρχές και τις θέσεις μας σε κάθε γωνιά της χώρας.

Που θα γίνουν η εμπροσθοφυλακή του Κινήματος μας στην πορεία προς τις κάλπες.

Που θα δώσουν τη μάχη για τη μεγάλη Αλλαγή.

Είναι τιμή και χρέος όλων μας να δώσουμε έναν ωραίο και αξιοπρεπή αγώνα με το πρόγραμμά μας και τις ιδέες μας πάνω από όλα.

Με γενναιότητα, θάρρος και σεβασμό απέναντι στους πολίτες.

Η αρμόδια επιτροπή υπό τον Ευάγγελο Αργύρη, τον οποίο και ευχαριστώ για την απαιτητική δουλειά που έφερε εις πέρας, εργάστηκε συστηματικά για να την προσέλκυση ενός ανθρώπινου δυναμικού με αξιοσύνη, με ήθος, με υψηλή κοινωνική αξιοπιστία που θα είναι σε θέση να κουβαλήσει το ιστορικό φορτίο του ΠΑΣΟΚ. Ένα δυναμικό που θα συνομιλεί ταυτόχρονα με τις καλύτερες παραδόσεις του Κινήματός μας αλλά θα είναι σε θέση να διαχειριστεί και τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Φιλοδοξούμε να γίνουμε ξανά η κυρίαρχη δύναμη στον χώρο της Κεντροαριστεράς, στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Να αποτελέσουμε την πραγματική εναλλακτική λύση για τους προοδευτικούς πολίτες και να τους απεγκλωβίσουμε από το ΔΙΔΥΜΟ των προβλημάτων, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα.

Πάμε μαζί, ενωμένοι σαν μια γροθιά, να πετύχουμε τη μεγάλη νίκη, τη μεγάλη δημοκρατική ανατροπή.

Πάμε μαζί να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο ψηλά.

Πάμε μαζί να ξαναφέρουμε την ελπίδα και την προοπτική στην ελληνική κοινωνία και στις νεότερες γενιές.

Πάμε μαζί να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς που βυθίζουν στην απόγνωση τις δημιουργικότερες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας.

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε να γίνουμε το δυναμικό ποτάμι της ΑΛΛΑΓΗΣ και της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Πάμε όλοι μαζί στη μεγάλη νίκη.

Καλή μας δύναμη,

καλό μας αγώνα,

καλή μας επιτυχία!

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΡΓΥΡΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Βαγγέλης Αργύρης, Επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, παρουσιάζοντας τους υποψήφιους βουλευτές στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, τόνισε πως «η διαδικασία επιλογής των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ήταν μία ανοιχτή διαδικασία η οποία έγινε με βασικούς άξονες τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την αξιοποίηση του πιο ικανού ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε νομό, την ανανέωση στα πρόσωπα και την αύξηση της συμμετοχής των νέων».

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων επισήμανε ότι τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής περιλαμβάνουν «προσωπικότητες με αυξημένα προσόντα, με επάρκεια και αξία, και έχουν όλες τις προϋποθέσεις για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές».

Αναφερόμενος στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Βαγγέλης Αργύρης υπογράμμισε ότι «η ανανέωση προσώπων αγγίζει σε ποσοστό το 63%. Το 31% των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών, και το 92% έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με το 12% να κατέχει διδακτορικό δίπλωμα και το 30% μεταπτυχιακό δίπλωμα».

Ο Βαγγέλης Αργύρης, υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρωτοπορεί καθώς είναι το πρώτο κόμμα που ανακοινώνει επίσημα τα ψηφοδέλτια του και κάλεσε όλους τους υποψήφιους βουλευτές «να δώσουν έναν εκλογικό αγώνα με πολιτικά επιχειρήματα, αξιοπρέπεια και πολιτισμό, γιατί διαχρονικά αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής»

 

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.