Παναγία Φανερωμένη: Στην Ιερά Μονή με τη μοναδική θέα με τη chef Κων. Βούλγαρη


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 2 Δεκεμβρίου 2018 by energinews (admin)

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης στην Ιεράπετρα, την Μονή με το ωραιότερο μπαλκόνι, βρέθηκε η εκπομπή «Ανδριανή» της ΚΡΗΤΗ TV με την Βούλα Νεονάκη

Η Ιερά Μονή με την απίστευτη θέα είναι ανδρική και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της ανατολικής Κρήτης. Το μοναστήρι είναι κτισμένο σε μία δυσπρόσιτη πλαγιά.

Η θέση και ο οχυρωματικός χαρακτήρας της Μονής δεν ήταν τυχαίος, καθώς υπήρξε κρησφύγετο, ορμητήριο των αρχηγών αγωνιστών και γενικά η μονή συνδέθηκε με απελευθερωτικούς αγώνες, από τον 13ο αιώνα μέχρι και τον 19ο.

Το μοναστήρι είναι χτισμένο σε υψόμετρο 540 μ. και η θέα στην θάλασσα κόβει κυριολεκτικά την ανάσα.

Δέος αισθάνεται ο επισκέπτης, όταν εισέλθει στο καθολικό της μονής που είναι χτισμένο σε κοίλωμα μεγάλου βράχου, ωστόσο και η φυσική ομορφιά που περιβάλλει την Μονή αποπνέει ηρεμία, με την πανοραμική άποψη του Αγίου Νικολάου τον κόλπο του Μεραμπέλου, τις γραφικές ακτές και τα νησάκια του.

Η εκκλησία είναι δίκλιτη και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και στη Ζωοδόχο Πηγή.

Βρίσκεται κοντά στα Γουρνιά της επαρχίας Ιεράπετρας, βορειοδυτικά της Παχειάς Άμμου και για να φτάσει κανείς οδικός από τον Άγιο Νικόλαο, την πρωτεύουσα του νομού, θα πρέπει να διανύσει 24 χλμ.

Η Μονή εορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο, καθώς είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ωστόσο δέχεται πολλούς προσκυνητές σε καθημερινή βάση αφού είναι ανοιχτό από το πρωί έως το βράδυ.

Με την βραβευμένη chef

Η Βούλα Νεονάκη μας ξεναγεί στο Μοναστήρι, μιλάει με έναν από τους τέσσερις μοναχούς της Μονής και μας πληροφορεί για την ιστορία του. Εκεί συναντήθηκε με την βραβευμένη νεότερη chef της Μεσογείου για το 2018, Κωνσταντίνα Βούλγαρη.

Η Κωνσταντίνα έχει μελετήσει και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την μοναστηριακή κουζίνα, για την ίδια η διατροφή των μοναχών που είναι μία παράδοση αιώνων, με αυτές τις απλές γευστικές, αλλά και με μοναδικά οφέλη για την υγεία συνταγές είναι αυτές που θέλει να παρουσιάσει δίνοντας, όμως, τη δική της σύγχρονη γαστρονομική πινελιά.

Η βραβευμένη chef, εξομολογείται στη Βούλα, πώς και γιατί αγάπησε την Κρήτη, αλλά και τι ήταν εκείνο που την έκανε να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.