Παιδική κακοποίηση στο διαδίκτυο: Διπλασιάστηκε το ποσοστό καταγγελιών το 2019

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 16 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Για πρώτη φορά ξεπέρασε το ποσοστό των καταγγελιών για οικονομικές απάτες στο διαδίκτυοΕντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 39% σημείωσε ο αριθμός των καταγγελιών που υπεβλήθησαν στη SafeLine , το 2019 για παράνομο περιεχόμενο ή παράνομη δραστηριότητα στο διαδίκτυο ενώ σχεδόν διπλασιάστηκε και το ποσοστό των καταγγελιών για παιδική διαδικτυακή κακοποίηση.

Ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι, τα τελευταία 4 χρόνια οι εν λόγω καταγγελίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας την αύξηση των περιστατικών που παρατηρείται σε όλο τον κόσμο.

Η Ανοιχτή γραμμή για το Παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο, η οποία λειτουργεί στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας έλαβε, κατά το 2019,  6403 καταγγελίες.

Μάλιστα, για πρώτη φορά το 2019 το ποσοστό των επιβεβαιωμένων καταγγελιών για παιδική πορνογραφία (45%) ξεπέρασε το ποσοστό των καταγγελιών για οικονομικές απάτες στο διαδίκτυο (30%).

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ασφαλούς διαδικτύου, στις 11 Φεβρουαρίου 2020, αναδείχτηκε το γεγονός ότι ένας στους 5 Έλληνες αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Νομικοί της γραμμής επεξεργάζονται τις καταγγελίες και τις προωθούν στις αρχές επιβολής νόμου ενώ παράλληλα αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για την απομάκρυνση του παράνομου υλικού από το διαδίκτυο.

Η Μελτίνη Χριστοδουλάκη, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, αναφέρει πως κρίσιμης σημασίας στοιχείο, είναι η ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών, ώστε να προστατεύουν τα παιδιά από τους κινδύνους του διαδικτύου.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.