«Παγωμένα» τα έργα για την κατασκευή της προσαγωγού διώρυγας Μπραμιανών με μεγάλες καθυστερήσεις από τον εργολάβο


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 22 Μαρτίου 2021 by energinews (admin)

Mε ρυθμούς χαμηλότερους κι αυτούς μιας χελώνας «προχωρούν» οι εργασίες για την κατασκευή της προσαγωγού διώρυγας Μύθων – Μπραμιανών, 9 μήνες μετά την εγκατάσταση του εργολάβου.

Τα έργα πρακτικά έχουν παγώσει μετά από κάποιες πρώτες εργασίες καθαρισμών στο σημείο κοντά στους Μύθους όπου πρέπει να κατασκευαστεί αρχικά μια δεξαμενή, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε και πως θα φτάσουν οι εξάμετροι αγωγοί βάρους τεσσάρων τόνων. Έτσι τελικά ο χρόνος παράδοσης του έργου φαίνεται πως θα πάει σημαντικά πιο πίσω απ΄ τις αρχικές εκτιμήσεις για ολοκλήρωση του έργου μέσα σε δύο χρόνια.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Παπαδάκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, παραδέχθηκε την απραξία που υπάρχει αναφέροντας πως μια πιθανή αιτία είναι αυτή της πανδημίας του κορωνοϊού η οποία γενικά προκαλεί καθυστερήσεις παντού. Παράλληλα ευθύνη ενδέχεται να φέρει και ο ίδιος ο εργολάβος ο οποίος δεν φροντίζει να επιταχύνει τις διαδικασίες, τόνισε ο κ. Παπαδάκης, αναφέροντας πως με παρόμοιο τρόπο και τεράστιες καθυστερήσεις είχε ξεκινήσει και η κατασκευή του φράγματος Μπραμιανών το οποίο προχώρησε απ’ τη στιγμή που άλλαξε ο εργολάβος του έργου.

Για το θέμα μίλησε και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης, τονίζοντας πως όντως οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται είναι πολύ μεγάλες και απαιτούνται πιέσεις προς το Υπουργείο Υποδομών που είναι ο φορέας υλοποίησης ώστε να πιέσει τον εργολάβο να προχωρήσει.

Ο κ. Καλαντζάκης έφερε ως παράδειγμα τα έργα που γίνονται από πλευράς Δήμου για την ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος (απ’ τα 3 συνολικά) αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης από τη Σαρακήνα ως το υδραγωγείο του Περιστερά, έργο το οποίο όπως είπε θα έχει ολοκληρωθεί εντός τριμήνου, ενώ παράλληλα είναι έτοιμη η μελέτη για το δεύτερο τμήμα του έργο, και προετοιμάζεται η μελέτη για το τρίτο. Η διαφορά στο χρόνο εκτέλεσης του έργου, όπως είπε, είναι πως στο συγκεκριμένο έργο, φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Ιεράπετρας και έτσι υπάρχει η δυνατότητα να ελέγχεται συνεχώς ο ρυθμός εργασιών του εργολάβου και τελικά τα έργα να προχωρούν γρήγορα.

Για την προσαγωγό διώρυγα Μύθων – Μπραμιανών, όπως είπε, θα ζητηθεί παρέμβαση και από τον Υπουργό και κυβερνητικό βουλευτή κ. Πλακιωτάκη ο οποίος σύντομα θα βρεθεί στην Ιεράπετρα, ώστε να πιέσει το Υπουργείο Υποδομών να προχωρήσει γρηγορότερα τις εργασίες.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.