«Παγωμάρα» στο ΠΑΣΟΚ της Ιεράπετρας μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών και το «κόψιμο« του Γ. Γουλιδάκη


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 30 Ιανουαρίου 2023 by manos (ceo)-admin

Με εξαίρεση την εκπαιδευτικό Φωτεινή Ραπάνη από την Ιεράπετρα η οποία αποσύρθηκε με δική της απόφαση για γραφειοκρατικούς λόγους, από το ψηφοδέλτιο του κόμματος, οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι είχαν προαναγγελθεί εδώ και καιρό με διαρροές από τη νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και τα όσα ακολούθησαν από τότε φαίνεται πως δεν έπαιξαν ρόλο για οποιαδήποτε αλλαγή.Η περίπτωση του Γ. Γουλιδάκη ο οποίος είχε παραιτηθεί από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη (θέση η οποία ακολούθησε την πρωτιά του σε ψήφους σε όλο το νομό), δηλώνοντας ανοιχτά πως διεκδικεί μια υποψηφιότητα ως υποψήφιος βουλευτής στο Λασίθι με το ΠΑΣΟΚ, αποδείχθηκε πως δεν έπεισε τα όργανα του κόμματος και την επιτροπή ψηφοδελτίων.

Από πλευράς νομαρχιακής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ στο Ράδιο Λασίθι μίλησε ο συντονιστής κ. Μπελούκας και το μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής Τάκης Πατεράκης, ανέλυσαν τη διαδικασία με την οποία καταρτίστηκαν τα ψηφοδέλτια, τονίζοντας και οι δύο πως το βασικά κριτήρια για την επιλογή των υποψηφίων ήταν να εκπροσωπούνται και οι τέσσερις Δήμοι και ταυτόχρονα να καταρτιστεί το ισχυρότερο δυνατό ψηφοδέλτιο χωρίς να ενδιαφέρει το πρόσωπο που θα έβγαινε πρώτο. Έτσι τελικά κρίθηκε πως οι συγκεκριμένες επιλογές που έγιναν θα φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θα δώσουν τη δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει τη μια από τις δύο βουλευτικές έδρες του νομού.

Σχετικά με την 4η υποψηφιότητα η οποία βάση ποσόστωσης θα είναι μια γυναίκα, θεωρείται δεδομένο πως θα πρόκειται μια γυναίκα από την περιοχή της Ιεράπετρας η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί δημόσια για την επιλογή των υποψηφίων από πλευράς Ιεράπετρας με ορισμένα παραδοσιακά στελέχη του χώρου όπως ο Αλέκος Παντελάκης να εκφράζεται με πολύ βαρύς χαρακτηρισμούς για όλες αυτές τις επιλογές.

ΑΚΟΥΣΤΕ (ΕΔΩ)

24

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.